Jusia, moja mala ma dokladnie cos takiego i tez na brzuszku. tez to jest taka plamka jakby bez pigmentu i rosnie razem z nia. ja nigdy sie tym nie przejmowalam.
czlowiek to tez wierze i tez moze miec laty :-) Tak do tego podchodze. U mnie w bloku jest chlopczyk, ktory ma teka bezbarwnikowa "late" na glowie. Rosna mu tam bielutkie wlosy :-)
Oczywiscie obserwuje te latke mojej corci, ale nie sieje paniki :-)
Skora czlowieka nigdy nie jest idealna, nigdy nie ma jednakowego kolorku we wszystkich miejscach i w wiekszosci przypadkow o niczym zlym to nie swiadczy.
Moja mala ma jeszcze 2 ciemne plamki.
Ja urodzilam sie z naczyniakiem na nodze i sam zlazl. Mam tam tylko jasniejsza i ciensza skore.
Moj brat ma dodatkowe sutki, moja mama jeden dodatkowy sutek. ja w miejscu dodatkowych sutkow mam plamki. Myslalam poczatkowo, ze u mojej malej to tez takie atawistyczne odbarwienie, ale jest za nisko.
Nie przejmuj sie. Nie panikuj. Ale jesli masz takie duze obawy, to oczywiscie wypytuj i badaj :-)
A bielactwo... to chyba za wczesnie na objawy. i chyba najczesciej pojawia sie na szyi, twarzy, dlonia... nie wiem. Tak mi sie tylko kojarzy, jak widzialam brata kolegi z bielactwem.
Powodzenia... laciate dzieci gora!!!! :-)