reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

W kwesti wózka. Ja mam X-landera XA. Początkowo podobały mi się zupełnie inne (bebecar), ale po wizycie w sklepie i rozmowie ze sprzedawcami (w dwóch osobnych sklepach, polecali ten model) wybrałam X-landera. Generalnie wózek super - lekki, porządny, niesamowicie zwrotny. Na moje wertepy wokół domu extra, ale i w mieście i w sklepach super dawał radę. Niemniej ja bardzo polecam Wam wizytę w sklepie, gdzie jest duży wybór, by sprawdzić wymiary np. gondoli, jakość materiałów spacerówki, pogadać ze sprzedawcami, którzy naprawdę doradzą... Zresztą inny wózek sparwdzi się dla mamy do bloku, a inny dla mieszkającej na peryferiach jak ja:-D

Co do fotelika-leżaczka. Owszem bezpieczeństwo jest najważniejsze (polecam stronę fotelik.info), ale pamiętajmy, że posłuży on tylko kilka miesięcy (Hania jeździła w nim 9, bo potem już nie chciała podróżować twarzą do siedzenia ;-)). Kolejny jakieś 2 lata, a ostatni chyba ok.8 (chyba, że ktoś zdecyduje się na uniwersalny).

Ja mam maxi-cosi -czy taki super? Nie wiem - mała bardzo się w nim pociła (warto zwrócić uwagę na materiał), a wyściółka wyszła mi z takiego plastikowego zabezpieczenia i odstaje. Ale jeszcze jeden maluszek w nim pojeździ...;-)

reklama
Yustysia mi sie podoba Murano , ale szkoda , ze nie widac calosci wozka ...
tak jak pisala Fever mi sie tez bardzo podobaja Xlandery :) maja bardzo dobre opinie i nie sa to wozki mega drogie
ja sobie odpuscilam temat wozkow , bo wezme gondole od siorki , ja nowa jest i mi sie podoba na szczescie
a spacerowy kupie pozniej :)
fotelik mam Maci Cosi tez od siorki ona wogole go nie uzywala prawie , chyba tylko z dwa razy ...
chociaz ja duzo nie jezdze wiecej chodze ze wzgledu na to , ze mieszkam w centrum miasta :) i z dzieckiem tez bede chodzila , bo u nas dosc cieplo w zime jest
do Polski latamy wiec fotelik tez niepotrzebny ....

ja mam juz wiekszosc co zoastala do kupienia wybrana ;)
waham sie jeszcze nad butelkami ... nie wiem jakie , bo bardzo podobaja mi sie buteli Tommee Tippee , ale nie mam za duzo opini o nich ...

Asionek ja bardzo polecam Tommee Tippiee - są doskonałe, nie przeciekają po czasie jak AVENT, dziecko bardzo łatwo sobie z nią radzi, bo delikatnie się ssie, a ruch przypomina naturalne ssanie piersi. Hania 9 m-cy na cycku, z innych nie umiała, Tommee bez problemu. I są śliczne do tego:-)

Co do wozka to ja mam po Mayeczce Quinny Buzz (spacerowka+gondola). Kupilam, bo podobal mi sie "z urody" i wydawal sie funkcjonalny! POMYLKA!!!! Jedyna dobra rzecz to dosc duza i wygodna gondola. Reszta to totalna porazka! Wozek jest b. ciezki, ma szeroki rozstaw kol i nie miesci sie w "zwykle" drzwi za skarby swiata! Zlozyc go jesli jest mroz to tez niezly wyczyn! Na wertepach sie zupelnie nie sprawdza, w sklepach tez nie (ze wzgledu na gabaryty), do bagaznika ledwo sie miesci i to tylko po zdjeciu kolka (w golfie). U meza wchodzi bez sciagania kolka, ale on ma audi, to krowa bu weszla z kopytami! Spacerowka jest najgorsza jaka sobie mozna wyobrazic! Nie wiem co za geniusz to wymyslil! A ja jeszcze wiekszy, bo to G**no Kupilam!!:angry: Zakupy? Zapomnij! Ma co prawda koczyk pod spodem ale tam wejdzie karton mleka i bochenek chleba:-D Siatki nie ma gdzie powiesic bo raczka jest zamknieta...Cena mowi sama za siebie!!! W dwoch slowach: NIE POLECAM;-)
Dla Elluni mialam Graco, ktory teraz uzywam w polsce jak jestesmy na wakacjach i tamten byl i tani i naprawde dobry!

Rudson super, taki model wózka o którym myślałaś

:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Odnośnie butelek ja na początku z Domelem miałam DrBrowns - bo takie było on top w USA...spoko były ale nie jakaś rewelka. w Polsce już mieliśmy Aventa a teraz też myślę o tych Tomee bo wyglądają tak "cyckopodobnie" hiihihihi

Smoczków używaliśmy Avent i byłam zadowolona

Zaraz jak tylko pojawiła się ta nazwa, marka butelek to sprawdziłam, rzeczywiście są świetne, ale jak w praktyce, cena troszkę jest duża, ale jeśli się okaże że są dobre to czemu nie...

reklama
Dziewczyny czy znacie jakies oponie o wozkach Hauck? Glownie chodzi mi o modele Apollo,Condor i Malibu. Nie znam nikogo kto uzywal tych wozkow (ja to w ogole nie mam zadnych znajomych z dziecmi :( normalnie nie ma kogo o rady pytac ;) )

Do góry