reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

werka cudne te ciuszki, ja też nie znoszę tego rozgraniczenia kolorystycznego dla chłopców i dziewczynek, zawsze szukam kolorowych.

Ja się za pranie wezmę ale za miesiąc dopiero, nie ma sensu żeby wyprane jeszcze 3 miesiące w szufladzie leżały.
Mija miała uczulenie na normalny proszek, takie krosteczki jej wyskakiwały. My używaliśmy tego proszku i płynu o którym pisze malutka, albo "firmy" ASDA :-D bo tańsze. Ogólnie to trzeba szukać z napisem "sensitive"

reklama
werka cudne te ciuszki, ja też nie znoszę tego rozgraniczenia kolorystycznego dla chłopców i dziewczynek, zawsze szukam kolorowych.

Ja się za pranie wezmę ale za miesiąc dopiero, nie ma sensu żeby wyprane jeszcze 3 miesiące w szufladzie leżały.
Mija miała uczulenie na normalny proszek, takie krosteczki jej wyskakiwały. My używaliśmy tego proszku i płynu o którym pisze malutka, albo "firmy" ASDA :-D bo tańsze. Ogólnie to trzeba szukać z napisem "sensitive"

A powiedz mi, po praniu też tak pięknie pachnie ten proszek?

Ja czułam tylko płyn, zabił zapach proszku :-) ale mnie się właśnie jego zapach bardziej podoba, teraz już jej nie trzeba takich delikatnych płynów ale i tak urzywam właśnie ze względu na zapach

Ja także kupiłam z Biedronki ten zestaw lovela+płyn za 12,99zł proszku jest 1,8kg ,a płynu 750ml, kupiłam dwie paczki i do białego i do koloru... Ta promocja w Biedronce niby już się skończyła, ale np u nas w Biedronce jeszcze trochę jest tych proszków i nadal w tej cenie ;-)
Zaś z Anglii przysłali mi proszek FAIRY jest go 800g, sugerowana cena na opakowaniu to 2,99 ,zapach piękny ma... I płyn do płukania COMFORT jest go w butelce 750ml, sugerowana cena 1,99... Może którejś z Was się to przyda ;-)
Dodam ,że póki co proszek jest zamknięty, ale leży na razie w komodzie razem z ciuszkami, nie macie pojęcia jak z tej szafki pięknie pachnie, wszystkie ciuszki przeszły tym zapachem :-D Nasze polskie proszki, a raczej nie polskie ale zakupione w Polsce tak nie pachną ,jest kolosalna różnica:tak:;-)
dlatego ja kupuję niemieckie, bo nie dość, że lepiej piorą to i przy okazji świetnie pachną :)

a tu jest inny trend w praniu ciuchow,
nie uzywa sie specjalnych proszkow, bo nawet takich nie ma
zreszta biorac malenstwo na rece lub do naszego lozka juz ma stycznosc z naszymi proszkami
tu radza tylko nie dawac plynu do plukania bo nie jest dokladnie wyplukiwany
wychadza z zalozenia ze dziecko musi miec stycznosc z chemia skoro pozniej bedzie go wszedzie otaczac

hmmm ciekawe jakie zdanie maja tutaj na ten temat ?? mozliwe , ze podobnie jak u was bedzie

czyli jak kupie proszek sensitive to bedzie git ??

Werka - bardzo ładne ciuszki :)

Z proszkami dużo zależy od dziecka. Mojemu małemu mogłam dość szybko prać rzeczy z naszymi i nic się nie działo :) Ale córka znajomej uczulała się na wszystko :/ Nawet na pieluchy, w końcu kupowali jej chyba Bella, bo te nie uczulały.

Chyba najlepiej wyprać ciuchy w proszku dziecięcym , a później eksperymentować ;) I czytałam, że ciuszki ze sklepu trzeba prać nie tylko ze względu na kurz. Często są nasączane preparatami, które zapobiegają gnieceniu :/

Dziekuje dziewuchy:))

Sivi ja wlasnie meiszkam blisko ASDY takze moze i dzisiaj podejde sobie i poszukam. A nie wiem czy moze ty tez dostalas paczke u lekarza jak ja? Ja zreszta juz przez pomylke druga.
w zestawie byl wlasnie pampers najmniejszy rozm + opakowanie husteczek, sudocrem 10ml. floradix ( nie wiem co to??), fairy chyba prosze dwie kostki do prania. Husteczki czyszczaca zabijajace : salmonelle, MRSA, ecole, the flu virus . Tak smierdza fuuuj ale to chyba do czyszczenia przewijakow lozeczek itd...

Werka no ja dostałam ale tak jak na początku się dostaje...drugiej nie...:confused:...wiem że można sobie je gdzieś wybierać, do samego porodu jest zdaje się 5 takich paczek (od początku licząc) ale nie wczytywałam się gdzie, a z położną to ja nie wiem kiedy będę się widzieć, pewnie pod koniec lipca gdzieś.

reklama
29 czerwca
Łóżko dziecięce HENSVIK 60x120 białe za jedyne 149,99

Oferta Ikea Gdańsk - znalazłam i pomyslałam, że może Wam się przyda :)

Do góry