reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
ja też już nie mogę się doczekać, ale czasami też mam obawy. Może to głupie ale czasami wydaje mi się że ja jeszcze za młoda jestem i sobie nie poradzę, a przecież mam już 27lat:szok:

Kasiu a staralas sie czy to byla wpadka?? Bo u mnie wpadka, nie planowane. Przeciez my nawet slubu nie mamy, ani wlasnego kata, wszystko bylo planowane na przyszly rok. A ty dwie kreski wyszly, wielki szok placz i lek.
I wiecie co? Najbardziej zdziwila mnie reakcja mojego Miroslawa, zrobilam test wieczorem, w lazience. No wiec zroblam, i na pierwszy rzut wyszla jedna kreska, uszczesliwiona poszlam sie myc, potem chcialam wyrzucic test i patrze a tam kur... dwie kreski?! Ja blada, placz i jak tu mu powiedziec i wogole?!

On zasnal na lozku, i ja tak siedzialam moze godzine nad nim i nie wiedzialam jak powiedziec. No ale powiedzialam . A on co?! Zamiast mnie pocieszyc czy cos, to powiedzial " cicho, spimy. jutro pogadamy" No zes mnie rozwalil tak jak by bylo w drodze bylo SIODME DZIECKO?!

no niezła reakcja.
My się staraliśmy o dziecko od maja 2010. Za pierwszym razem udało nam się zajść w ciążę, ale niestety w lipcu zakończyła się tragicznie. i od października zaczęliśmy starać się ponownie i się udało:-). 7.02 wyszły na teście 2 kreski, ale nic mojemu nie powiedziałam, poczekałam tydzień i na walentynki on mnie zaprosił do restauracji a ja mu dałam książkę : jak być idealnym tatą (czy coś takiego) ale nie był zaskoczony, bo jak się okazało przez cały tydzień w nocy przez sen gadałam że zostanę mamą i że jestem w ciąży więc tylko czekał kiedy zamierzam mu powiedzieć. Więc spaliłam niespodziankę :(
a ciąże zaplanowaliśmy bo mam umowę o pracę do 10.2012 więc chcieliśmy wykorzystać to że pracuję i będę miała płatne l4 i macierzyński :)

Aha to dlugo sie staraliscie!No ale sie udalo i cieszmy sie z tego!! Bo to jest naprawde piekne widziec rodzine ktora tego dziecka naprawde pragnie.
Tym bardziej ze nie wiele kobiet w Polsce sie decyduje na dziecko, bo nie ma tak dobrej zapomogi dla matek jak w Uk chociazby...
Dziecko to duze koszty...

kasiadz no to całe szczęście że tym razem szczęśliwie się udało! :)

werka no to chyba najsłodsza wpadka na świecie cooo? ja też nie planowałam, a Ty chociaż wiesz kiedy to nastąpiło... Ja do dziś pojęcia nie mam bo my liczyliśmy dni płodne i naprawdę nigdy szaleństw AŻ TAKICH nie było:p a jednak jest dzidziol :D

Ewa, ja wczesniej sie zabezpieczalam na plastry. Ale skonczyly mi sie w grudniu i zapomnialam poleciec po recepte...
I wiem ze zapylona zostalam ok 5-10stycznia, bo wtedy moj M wrocil z polski po 2,5tyg przerwie, wiec wyobrazic mozna sobie tylko co sie dzialo!!!
Chodzilam potargana, z bolem miednicy :szok::-D:-D

Ewa, ja wczesniej sie zabezpieczalam na plastry. Ale skonczyly mi sie w grudniu i zapomnialam poleciec po recepte...
I wiem ze zapylona zostalam ok 5-10stycznia, bo wtedy moj M wrocil z polski po 2,5tyg przerwie, wiec wyobrazic mozna sobie tylko co sie dzialo!!!
Chodzilam potargana, z bolem miednicy :szok::-D:-D
:szok::-D:-D:-DU nas też wpadka ale ja dokładnie wiem kiedy to nastąpiło :-D

reklama
:-D:-D my się nie zabezpieczaliśmy, staraliśmy się od maja ale właśnie w grudniu odpuściliśmy ale dzidziuś wiedział kiedy przyjść, ja dopiero zaczęłam pracować więc l4 i macierzyński sobie zapewnił :-)

dzięki za porady, dokupię komodę do naszych mebli, tym bardziej że łóżeczko mamy :tak:

Co do żelazka to ja mam philipsa i też nienawidziłam prasowania ale dobre żelazko i szeroka deska czynią cuda :)
Żelazko Philips GC 4410 - Ceneo.pl

Do góry