sivi
Fanka BB :)
Mi na początku była zbedna. Moja spała w rożku albo w beciku na tej cudnej pościeli, więc równie dobrze mogłoby jej nie być
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
pościel na początek nie jest niezbędna, wystarczą prześcieradła (co najmniej 2), podkład pod prześcieradło, rożek dla maleństwa i trochę później śpiworek. jednak nie wszystkie dzieci chcą spać w śpiworku to wtedy pościel potrzebna, no i jak maleństwo wyrośnie ze śpiworka to oczywiście pościel będzie potrzebnaJustyś śliczna pościel ale droga bardzo jak na komplet składający się z tylu elementów. Ale jeśli portfel Ci na to pozwala to kupuj :-)
A dziewczyny pytanie:
Czy pościel dla dziecka jest niezbędna? Bo znam 2 osoby, które mówią,że wystarczy śpiworek lub kocyk, i nie używaly pościeli wcale prawie. Na jednym forum tez takie opinie czytałam. Ja mam bardzo ciepłe mieszkanko i mam spiworek malutki oraz taki większy 50cm na 80cm długości. I sie teraz zastanawiam. Bo jak zrezygnuje z pościeli to kupie ochraniacz na całe lóżeczko, bo nie ma dwóch szczebelek. I tak postawie je brakujacymi pod ściane, ale wole zabezpieczenie na calośc, a w zestawach sa tylko krótkie ochraniacze.