• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciągle przy piersi

Tusia5058

Zaciekawiona BB
Witam, syn skończył dzisiaj miesiąc, od 2 tygodni całymi dniami wisi na piersi, jak przyśnie to zabieram pierś a on się wybudza i dalej chce. Dzisiaj dałam mu butelkę ze sztucznym mlekiem, wypił i dalej do piersi. Nie mogę nawet wyjść do WC bo zaraz krzyk bo nie ma piersi. W dzień nie śpi bo czuwa jak zabieram pierś. Co mam zrobić bo ta j długo nie dam rady?

reklama
Rozwiązanie
Moj syn przez pierwsze miesiace zycia byl caly czas przy piersi. Przynajmiej tak to wspominam. Gdy mial okolo 5 miesiecy byl tak zajety swiatem, ze sama go zachecalam do jedzenia. Kp wcale nie jest takie proste. Wiaze sie ono z godzinami karmienia, wiszenia dziecka przy piersi. Moj syn nie przespal jeszcze zadnej nocy, a ma rok i 7 miesiecy. Nadal karmie bo nie umiem go odstawic. Jest cycoholikiem. Jak to mowi moja mama "nikt nie mowil, ze bedzie latwo".
Moja corka taka byla. Chodzilam z nia w chuscie po domu bo z cycka zrobila sobie smoczek. Gdy z piersi zjadla i przysypiala robilam szybka podmiane cycka na smoczek, czasem dala sie oszukac a czasem nie. To jeszcze malenstwo i przy piersi jest mu wlasnie najlepiej. Czuje twoje cieplo, zapach do tego ciumcia sobie cycka a nie gume wiec czuje sie bezpiecznie i najlepiej mu sie spi. Jest malutki z czasem powinno byc lepiej. Bedzie mniej spal, bardziej go bedzie interesowalo otoczenie wokol wiec i karmienia beda wygladac inaczej. Jezeli prawidlowo przybiera na wadze to nie podawaj mu mm skoro karmisz piersia. Jak sama zauwazylas nie chodzi mu o jedzenie skoro po butelce i tak chcial piers tylko o twoja bliskosc. Cierpliwosci :)

Moj syn przez pierwsze miesiace zycia byl caly czas przy piersi. Przynajmiej tak to wspominam. Gdy mial okolo 5 miesiecy byl tak zajety swiatem, ze sama go zachecalam do jedzenia. Kp wcale nie jest takie proste. Wiaze sie ono z godzinami karmienia, wiszenia dziecka przy piersi. Moj syn nie przespal jeszcze zadnej nocy, a ma rok i 7 miesiecy. Nadal karmie bo nie umiem go odstawic. Jest cycoholikiem. Jak to mowi moja mama "nikt nie mowil, ze bedzie latwo".

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry