reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciągle myślę o dziecku

Tak, na szczęście chwilowe. Jeszcze okres...ale już mi się ustabilizowało.:) Cieszę się, że mentalnie, coraz częściej myślę o dziecku.

reklama
To bardzo ważne, że mentalnie zaczynasz się przygotowywać do roli mamy – takie świadome nastawienie pomaga lepiej radzić sobie z tym okresem :) Planowanie dziecka to nie tylko sprawy fizyczne, ale też psychiczne, a pozytywne myśli o macierzyństwie to już duży krok w dobrą stronę :)

Moim zdaniem masz chwilową zachciankę, podyktowaną jakimś bodźcem, najpewniej poziomem hormonów. Obgadałabym to z psychologiem.
Z Twojego głównego postu wychodzi obraz jeszcze bardzo młodej mentalnie dziewczyny, gdzie gdzieś tam wierzysz, że to czy umiesz robić kopytka, czy gubisz klucze to jest wielki wyznacznik gotowości do bycia matką.
Daruj, to fajny czas w życiu na spotkania ze znajomymi, imprezy - niekoniecznie na dumanie jak tu KIEDYŚ (bo sama mówisz, za 3-4 lata) będziesz mamusią. Po co?

Do góry