reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża z mięśniakami

Mam 28 lat. Jestem w swojej trzeciej ciąży. Zdiagnozowano mięśniaki podśluzówkowe. Czy mam szansę uniknąć komplikacji podczas porodu?

reklama
Mam 28 lat. Jestem w swojej trzeciej ciąży. Zdiagnozowano mięśniaki podśluzówkowe. Czy mam szansę uniknąć komplikacji podczas porodu?
PS. Zdiagnozowano również zwężone obydwa jajowody po zapaleniu przydatków i niepłodnościusię. Czułam się przez nią ocalona, wręcz zawdzięczając jej życie. Poczułam się nieśmiertelna, bo czytałam, że poród z mięśniakami wiąże się z komlikacjami.

Zależy jakie te mięśniaki są wielkościowo i gdzie.
Ogólnie one mogą powodować komplikacje, ale nie jest to jakiś gwarant też.

Ja tylko powiem, tak patrząc całościowo na Twoje tematy - jeżeli partner zmusza Cię do seksu tuż po porodzie, a na dodatek nie chce stosować antykoncepcji, to jest to przemoc seksualna. I nie musisz z takim partnerem być.

reklama
Do góry