reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Agamemnon może masz racje, że będzie się ciągnęło, ale ja cały czas mam wrażenie, że nie mam czasu.
Szczególnie, że mój M cały czas powtarza, że jeszcze sporo czasu i tym zajmiemy się w przyszłym tygodniu:)

Co do materaca też cały czas na ten temat myślę. i w sumie zastanawiam się nad:
1. Materac Lateksowo- piankowo- kokosowy Prestige Line Fiki Miki - Materace do łóżeczek • Pati i Maks
2.Materac Grykuś Lux Comfort Line Fiki Miki - Materace do łóżeczek • Pati i Maks

i głównie zastanawiam się czy się ten lateks rzeczywiście dobrze sprawdzi i czy jest sens płacić za niego więcej. Pani w sklepie powiedziała, że 2 najczęściej się sprzedaje.

reklama
Natkusia - no to jutro WIELKI DZIEŃ!!!!:szok:

Ludzik - ja generalnie nie orientuje się w materacykach. Młoda miała najzwyklejszy z IKEA.

Finał mojego spotkania z koleżanką:
- śpiworek do wózka
- kombinezon puchowy
- kombinezno misiowy
- 10 pajacyków
- 4 bodziaki
- 4 czapeczki
- 2 pary śpiochów
nie biorąco pod uwagę to co jeszcze mam w szafie nie ośmielam się już nic dokupić :-D

No właśnie z tymi materacykami jest sprawa trochę zagmatwana. Ja tez nie jestem super znawca, wiem, że tylko jako "noworodek" maluch powinien spać na twardym, a po pół roku może być już miększy. i stad te dwustronne - gryka - kokos. A lateks to jak sami kupowaliśmy materac to zastanawialiśmy się nad lateksem, bo są wygodne, ale niestety cena nas przerosła - dla malucha cena nie jest dla Nas, aż taka odstraszająca, ale czy jest sens??

Iwo ja tam też sobie mówię, ze nie będę nic dokupować:) i co, wczoraj kupiłam ciepłą bluzę:) teraz są wyprzedaże i trzeba sklepy szerokim łukiem omijać:) - bo zawsze coś się przyda:) - ja muszę przywieść rzeczy od mojej koleżanki i przejrzeć i zabrać to co mi się przyda:) a do tego moja mama szaleje:), i właśnie kupiła kolejny komplecik:) - cała torba u rodziców będzie czekać:)

hej dziewczyny

Natkusia trzymam mocno kciuki za Ciebie jutro :)

Mikaa gratuluję synka :)

Mychunia
o jak ja uwielbiam takie " zapomniane " kolacje sąsiadów. egh dobrze, że teraz nisko mieszkamy zawsze w razie czego można wyskoczyć z balkonu :)

Agamemnon nim się nie obejrzysz a wrzesień będzie, szybko zleci, a później to dopiero bedzie leciało. I chociaż się mówi, ze ciąża to najpięknieszy okres w życiu kobiety to cieszę się, ze mam to za sobą :)

U nas ciąg dalszy choroby Nadusi dziś znów 40 stopni gorączki. Jutro idziemy do lekarza, obawiam się, że dostanie antybiotyk, pierwszy raz w życiu. I tak to lepiej niż Fabianek, on dostał już w 1 dobie życia pierwszy antybiotyk.

Dzieci już śpią a ja robię porządki, bo kupiliśmy szafę do pokoju dzieci także mam zajęcie.
Fabianek to skarb nad skarbami :)

Laski - kupujac materac gryka kokos lepiej z zaufanego źródła, bo moga byc w nich robaki :/

Natkusia - kciuuuuki!

My mamy dylemat co do wozka. Byliśmy zobaczyc wozki dzisiaj. Mnie sie podoba Tako Acoustic (ale nie znam wymiarow i na zywo nie widzialam), a P. Jedo Memo Alu Plus Elegance. Nie chcemy żałować, ciężko zdecydować....

Natkusia, kciuki za jutro :*

Wiikki, zdrówka dla Nadii :* Wczoraj moje rano wstały z kaszlem i później było lepiej. A dzisiaj mokry kaszel, katar i gorączka 38/39 dałam syrop, z parę minut po 16-tej i przed snem czopek. Mam nadzieję, że się poprawi. Jak nie czeka nas wizyta u lekarza.

Ostatnia edycja:
reklama
Malusiolka, Wiikki - biedne te Wasze dzieci. Latem ciężko się choruje :( Zdrówka!!

Mychunia - super, że badania połówkowe wyszły super :) A jakie macie wybrane imię dla synka? To już połowa ciąży u Ciebie :) Ale ten czas szybko leci!!

Do góry