reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Dziękuje dziewczyny :* Na szczęście, w końcu obie śpią. Boję się powtórki z nocy. Jak znowu będą zrywać się z płaczem, to nie wiem czy dam radę. Dzisiaj spałam tylko 2h. Co się położyłam, to musiałam wstać. Raz jedna, a raz druga marudziła. Teraz przed snem, aż mi się źle zrobiło, że Oliwka z Roksanką muszą się tak męczyć. Nawet sen nie daje im spokoju :/

Przez to wszystko nie zdarzyłam mychunia pogratulować udanej wizyty. Kochana, jeszcze raz gratulacje synka :*

Cyntia, czas leci i to szybko. Niedawno wątek został założony, a tu większość z dziewczyn urodziła. Zaraz na Ciebie kolej :)

reklama
Cześć dziewczyny :happy:

My we wtorek wyszliśmy ze szpitala, Grześ jest jeszcze do poniedziałku na antybiotyku, ale jest ok - tfu tfu tfu... ;-) pierwsza choroba za nami szkoda, że akurat padło na zapalenie płuc :confused2: do szpitala trafiliśmy w stanie średnim, Grześ miał wzmożony wysiłek oddechowy i całą noc tętno w granicach 180-210, co nawet jak na niemowlaka jest bardzo wysokim... :confused2: miał ekg i tachykardia wyszła jak ta lala, ale po pierwszej nocy w szpitalu była już znaczna poprawa. Jak sobie pomyślę ile to moje Maleństwo się nacierpiało, a nie umiało powiedzieć, że mu tak bardzo źle, to aż mi się chce płakać :-( no i teraz stałam się mamą przewrażliwioną :confused2:

Nie uda mi się Was nadrobić, bo mój małż zabiera kompa do pracy, a wieczorem to nie mam już siły... postaram się od teraz być na bieżąco :sorry:

Mikkaa gratuluje!

Ludzik mnie tez boli od jakiegos czasu i ogolnie dol brzucha tez jak sie przewracam z boku na bok lub wstaje. Kiedys to bylo tylko jak sie nachodzilam lub narobilam a teraz nawet po calej nocy w lozku mnie boli. Zobaczysz jak Ci szybko zleci ja nawet nie wiem kiedy te tygodnie przelecialy, najbardziej mi sie dluzylo na poczatku zylam od usg do pierwszego kopniaka a teraz... jeszcze kilka tygodni. Nie szalej az tak z ubrankami, bo jeszcze pewnie niektore nie uzywane Ci zostana a malenstwo wyrosnie.

Natkusia kochana powodzenia! &&&&zeby latwo i szybko poszlo :)

Agamemnon ja mialam zwykly materac dla Oskara i teraz mam taki sam dla malej. Nic sie z nim nie zrobilo, maly spal caly czas w lozeczku i nawet sie nie znieksztalcil.

Iwo widze ze Ty tez szalejesz z ubrankami:)

Mychunia super ze masz dobre wiadomosci po wizycie:)

Wiikki a Twoj Fabianek juz skonczyl 3 tygodnie :szok:. Zdrowka dla Nadusi:*

Cyntia mialam kilka wozkow przy poprzednich dzieciaczkach i doszlam do wniosku ze najlepsze sa firmowe, sprawdzone, a nie firma kogucik. W polsce przy pierwszym mielismy z duzymi pompowanymi kolami, ladny byl ale szybko sie popsul, zaczal sie sam skladac co bylo niebezpieczne, spacerowka nieznanej firmy tez miala jakis problem, juz nie pamietam jaki ale doslownie z 5 razy jej uzylismy. Przy mlodszym mialam 4 wozki. 3 w 1 z gondola, spacerowka i fotelikiem, po kilku miesiacach kola zaczely zyc swoim zyciem, nastepny na 3 kolach hauck byl bardzo wywrotny jak syn sie wychylal, kolejny wozek, spacerowka hauck zlamala mi sie jak syn byl w wozku, ostatnia spacerowke kupilam maclarena i z niej bylam najbardziej zadowolona. Czasem sporo rzeczy w niej sie znajdowalo a byla naprawde wytrzymala. Teraz kupilismy wozek ktory widzielismy w sklepie, pomacalismy, posprawdzalismy itd a moglismy kupic na ebayu tez super piekny ale juz sie balam ze za kilka miesiecy wywale na zlom. Kochana poczytaj opinie i wybierz najlepszy i najtrwalszy.

Malusiolka zdrowka dla dziewczynek:* Nie dalabys rady spac z dziewczynkami? Byloby wygodniej dla Ciebie bo nie musialabys biegac do nich. Ja tak czasem robie jak mlodszy jest chory, wole go miec pod reka.

Benfica kochana a nie przypaletalo sie cos do Grzesia po szczepieniu? Moja siostra urodzila w styczniu, w marcu lub kwietniu wykupila specjalna szczepionke ( juz nie pamietam na co byla)dla malego i maly wyladowal w szpitalu, mial problemy z oddychaniem i zapalenie pluc. W szpitalu byl ponad 10 dni. Dobrze ze juz jestescie w domku i maly lepiej sie czuje. Buziole dla niego:*

Moj wozek dzisiaj dojechal, maz chcial rokladac ale go powstrzymalam, po co ma sie kurzyc? Jutro na 12 polozna do mnie przychodzi i zobaczymy co powie.
Starszy syn jutro konczy szkole a mlodszy jeszcze musi sie meczyc do srody i w koncu wakacje!

Benfica - super, że z Grzesiem już dobrze :)

Phoebe - a to będziesz miała w domu urwanie głowy :D
Jedo i Tako to znane w Polsce firmy.
Za wozek 2w1 wyjdzie ok. 1600 zł (moja kochana babcia się dołożyła :) ). To dla nas niemało, więc nie chcę dokonać złego wyboru, a ma posłużyć i na kolejne dziecko - choć, hmmm, nie wiem jak to będzie, bo chciałabym urodzić kolejne, gdy młody będzie mieć ok. 1,5 roku. 2 wózki? Teraz zgłupiałam o_O O ja, trzeba to przedyskutować w domu....

hej dziewczynki
Ja spać nie mogę :-( nawet nie zliczę ile razy się przekręcam z powodu drętwiejących boków
wczoraj wyszłam z rodzinką na spacer to zaraz mnie kręgosłup rozbolał i brzuch stwardniał
jeszcze emek do mnie że mam brzuch jak w 8 m-cu i że ma nadzieję że wrócę do swojej figury :wściekła/y: ech nie ma to jak usłyszeć dobre słowo....

Benfica - fajnie że już jesteście. Zdrówka dla Grzesia!!!

Wikki - mam nadzieje że grzeczność Fabiankowi zostanie :tak::tak::tak:

Cytnia - na pewno są rankingi wózków i tam znajdziesz opisy, ja przetestowałam Peg Perego i wiem że teraz też kupię:tak:

Mychunia - super wieści

hej dziewczyny:)

Cyntia jeśli chodzi o materac, to dlatego chce kupić go w sklepie normalnie - popularnym u Nas i mieć to z głowy. A nie szukać przez net i potem mieć jakieś problemy.

Wikki super, że z Fabiankiem wszystko okej, a Nadii DUŻO zdrowia:)

Misiulka, aby dziewczyny nie rozłożyły CI się na długo, szybkiego zdrowienia.

Benfica no właśnie z tymi chorobami u maluchów jest strasznie, rano katar, a wieczorem możesz już wylądować w szpitalu. Dobrze, że już jesteście w domu cali i zdrowi.

A mi nie chce nawet za bardzo opisywać się wizyty, bo wczoraj wieczorem to tylko źle się czułam psychicznie po niej.Generalnie wszystko okej, oprócz. Wczoraj na wizycie miałam za wysokie ciśnienie - przez tydzień mierzę w domu, jak będą powtarzać się skoki ( powyżej 140/90) mam do niego zadzwonić i położy mnie w szpitalu na dokładną obserwację. Mała ułożona jest poprzecznie i już jest duża 1700 - 1800 g, co może jej utrudnić już przekręcenie się - pora oswoić się z myślą operacji. A do tego brzuch mi trochę twardnieje, więc włączył luteinę. przepraszam, że opisałam to tutaj, ale nie chce mi się nawet przechodzić. A do tego wszystko jest okej, mała do Nas ładnie na USG machała.

Phobe, co do bólów spojenia łonowego itd - u mnie możliwe, że dlatego, że mała właściwie leży na miednicy cała i stąd brzuch może twardnieć i wszystko inne.

A co do wózków, My też wybieramy Tako, ale moonlight model. opinie mają dobre (ciężar jest minusem), tak samo jak Jedo. Więc Cyntia wybierasz w sumie wygląd, bo jeśli chodzi o jakość to wszędzie gdzie rozmawialiśmy obie firmy mówią, że są porównywalne:)

Co do ubranek ja nie przesadzam - kupiłam nie wiele:) moja mama przesadza.

Mychunia gratulacje wizyty.

Ostatnia edycja:
Ludzik, też miałam problemy z ciśnieniem w ciąży i lekarz był na mnie zły, bo przez nerwy, a ja nie powinnam się wtedy stresowac. Dużego masz już dzieciaczka. Co do cc nie bój się. Wiele kobiet ją ma i nie jest tak źle. Dasz radę.

Jednak moje dziewczynki rozchorowały się na dobre. W nocy temperatura skakala od 39 do 40 stopni. Oliwka e miarę w nocy, ale dzisiaj znowu gorączka, mocniejszy kaszel i mówi, że gardło boli. Roksanka w nocy ciężko oddychala przy gorączce. Teraz cały czas śpi i jak się przebudza, to płacze. Nie dziwie się. Też ma gorączkę, kaszel, katar i coś mówiła mama boli. Ale co boli nie wiem :( W nocy nawet przez sen co chwilę "Mama posie". Płakać mi się chce, że muszą przez to przechodzić. Dzisiaj wizytę mamy u lekarza na 12:30 i 12:40. Wiem, że bez anntybiotyku nie obejdzie się, bo gorączkują.

Phorbe, ciężko się z dziewczynkami śpi, bo się rzucają przez sen.

Wiikki, napisz później co lekarz powiedział o Nadi :*

Natkusia, jesteśmy z Tobą :*

Benfica, cieszę się, że już w domku jesteście. Nie chciałabym tego co Ty przechodzić <przytul>

Ludzik - no to ładna waga. Ja zawsze porównuje z ich tabelkami i też przeważnie jestem powyżej średniej, ale ładnie w normie 30 tydzień ciąży | parenting.pl
Mnie lekarz w 28 tc na badaniu powiedział, że młody jest główką w dół, ale to się jeszcze może parę razy zmienić.
Masz jakieś stresy, że takie ciśnienie?

Iwo - ja odkąd brałam regularnie magnez, ale dopiero ChelaMag B6 (Magne B6 był za słaby) 3x dziennie, to skończyły się drętwienia i cierpniecia rąk i nóg i dłuższy czas miałam mniejsze problemy ze stawianiem się macicy (ok. 5 razy dziennie i slabiutkie).
No więc zaczęłam olewać magnez :/ i brałam 1x dziennie. Najpierw wróciły drętwienia, a od 3 dni częstsze twardnienie macicy (i intensywne - jakie to nieprzyjemne....). Więc na bank magnez bardzo pomaga, ale trzeba go brać regularnie i dłuższy czas.
Dzisiaj w nocy też mnie całe nogi bolały :/ i uciskane ramiona.

Malusiolka - na pewno antybiotyk postawi szybko dziewczynki na nogi!

hej dziewczyny :tak:

a ja się zastanawiam jak mogę pomóc mężowi :confused: w niedzielę czuł się dziwnie (jego dziwnie tzn że jest mu tak niedobrze, ale nie aż tak że wymiotuje), w pon to samo, we wtorek mu przeszło na jeden dzień,w środę zaś mu było dziwnie, ale mniej niż wcześniej, w czwartek też, a dziś oprócz tego uczucia dziwności pół nocy nie spał i rano się obudził ze straszną zgagą :baffled: i trochę mu lepiej jak pójdzie na posiedzenie ... a ja nie wiem przez co to i jak mu pomóc :baffled:

Wikki zdrówka dla córeczki :tak:

Cyntia będzie albo Staś po teściu albo Franek po dziadku męża, a na drugie będzie na pewno Józef po moim dziadku :-)

oj tak czas leci strasznie szybko :-)

benfica super że z Grzesiem dużo lepiej :tak:

reklama
z tym ciśnieniem to jest tak, że wczoraj się wkurzyłam na M, bo przed wizyta nie mogłam się do niego dodzwonić i potem na wizycie się odbiło. Wczoraj wieczorem już było 128/70, a dzisiaj rano 121/67, więc na razie jest okej:) ciśnieniem się nie przejmuje, bo wiem, że mam tak, że u lekarza mam zawsze większe. Zobaczymy jak będzie dalej.

Dziecko rzeczywiście już spore:) Mieścimy się w normach, ale tych górnych. W ogóle według USG termin mamy na 11.09, więc dwa tygodnie szybciej niż planowany z ostatniej @.

A ta cesarka mnie jednak przeraża i w związku z tym zastanawiam się nad zmianą szpitala - i w ogóle teraz tysiąc nowych myśli. No trzymam kciuki za Zosię, że jeszcze fikołka zrobi:) czas jeszcze ma, gorzej trochę z miejscem.

Malusiolka szybkiego powrotu do zdrowia córek:) i żebyś Ty nic nie złapała od nich.

Do góry