reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

agniecha ja chciałam dla dziewczynki imię Hania :tak:

Cyntia ja już mam luz w biustonoszu a kupiłam jeszcze większy :tak:

iwo do wizyty mam się dwa razy dziennie kłuć i z wynikami do diabetologa, zresztą moja ginka mi mówiła żebym kontrolowała cukier :tak: tylko mnie dziwi, bo pierwszy posiłek mam jeść o 7.30 (będę musiała wcześniej wstawać :-() a ostatni o 22, a ja o tej porze często już śpię

reklama
Mychunia to tak jak noworodek, musisz być wybudzana na jedzenie:)

Dziewczyny ludzie w ogóle nie dbają o higienę, wystarczy latem pojechać autobusem - mycie rąk jest tak samo przereklamowane jak codzienny prysznic. moja koleżanka jest lekarzem, internistom - ale zajmuje się głównie cukrzycami i przyszedł pacjent z podejrzeniem stopy cukrzycowej, pokazał jej jedną stopę, ona do niego proszę pokazać tez drugą, a on do niej, Nie bo druga jest nieprzygotowana do pokazywania!!!!!:) - wynika z tego, ze można umyć jedną nogę;)

Cyntia nie przejmuj się - płacz sobie i trzymam kciuki, co by baby blues Ci szybko minął. A odparzenia czasem się zdarzają...i to nie zależy od pieluszek, maści, a bardzo często od skóry, i jej niedojrzałości. Zośka ma smarowaną pupę raz dziennie i nic, a inne dzieci za każdym mają smarowaną i odparzenia im powstają. A czym przemywasz pupę przy przewijaniu?? bo jak chusteczkami to musisz wiedzieć, że one czasem wysuszają skórę - zaleca się wodę, rumianek i płatki.

Ludzik, to zależy. Moje dziewczynki miały krosteczki od pampersów i chusteczek. Mogłam tylko używać z firmy pampers pampersy, a chusteczki gaga fioletowe i dada, ale tylko niebieskie. Ciężko było dobrać.

Cyntia, spróbuj myć małemu pupke mydlem szarym i smarowac sudokremem lub bephanenem. Zobaczysz pomoże. Moje dziewczynki były tak myte i smarowane w końcu pomogło, a jak nie pomagało dostawałam od lekarza rodzinnego krem robiony, który starcza na 6 miesięcy i kosztuje grosze. Teraz jak podmywam moj dzieci to tylko mydlem dave i żadna nie ma problemów, a inne mydła uczulają.

Cyntia, z tymi rękoma, to można się przerazić. Znam osoby, które po skorzystaniu z toalety, albo po zapaleniu papierosa nie myja rąk, a później biorą dzieci na ręce, albo coś w domu robią. Obrzydzenie bierze. Ja nie dziwię się Twojej reakcji. Najlepsze jest to, że przyszla teściowa tego kolesia ma swierzba i teściowa codziennie jest u nich, a mają 10 msc dziecko. Oni też mieli jakieś krosty, a nawet się nie przejęli i przez to wszystko wspólny znajomy zalapal półpasiec. Nie wiedzial,że z nich brudasy i spał u nich, bo przyjechał do chrześniaczki.

MamaTomAni a czemu zalecila kisiel? Juz rozszerzanie diety?

Lenka miala odparzenie na szyi, pod tymi faldkami. Wczoraj zauwazylam, posmarowalam na noc sudocremem i dzisiaj prawie nic a miala bardzo czerwone i takie mokre.

Ja tez polecam pieluchy dada, my uzywamy od samego poczatku i chuteczki tez. Jak kiedys wytarlam Lenke chusteczkami pampers to od razu miala pupe czerwoną.

Poza tym, ze ludzie nie myja rak, to jaki syf zostawiaja w toaletach, szczegolnie kobiety niestety. I jak jest taka toaleta, gdzie co chwile ktos nie sprzata, np. w centrum handlowym czy w kinie, to w damskiej jest zawsze mega syf. Masakra

Susel kochana, Twoje zdjęcie usg moim zdaniem jest w porządku. Zresztą dziewczyny inne (bardziej w temacie) też tak piszą. Nie denerwuj się :-) Tak, te cholerne jajniki i tarczyca do tego... Odpuściłam :-( Chociaż lekarz mówił, że po dłuższym braniu hormonów jak przestanę brać, to czasem bywa, że organizm zadziała z rozpędu i może się udać. Ale jeszcze nie teraz...

Ok, uciekam babeczki, bo padam na twarz...

Dobranoc.

hej dziewczynki
Za chwileczkę lecę z Julką zrobić badania kontrolne, mam nadzieje że OB nadal niskie bo coś oczy ma podkrążone :baffled:

Ludziku - zazdroszczę ci ja nawet bez ciąży biegałam co 1,5 -2 h

Mychunia - ja nie jestem w stanie zjadać 6 posiłków, zawsze tylko 5 (nie umiem jeść później jak 20.00-20.30)

Cyntia - jak pupa Adrianka? Zgadzam się z dziewczynkami nawet najlepsze środki higieniczne moga się nie nadawać do konkretnej skóry

Mama Tomeczka - to mnie zaskoczyłyście :szok: kisiel tak wcześnie? Kiedy teraz wprowadza się dziecku jabłko/marchewkę?

Co do czystości w toaletach to porażka i napawdę dziewuchy są o wiele bardziej syfiarskie niż faceci :sorry2: ja pracuje w korporacji więc mimo tego ze sprzątaczki latają co i rusz to i tak jest walka, zostawianie kartek i wytykanie palcami....... to samo w kuchni ludzie gąbką do naczyć potrafią sobie buty przetrzeć - ot. wykształciuchy :wściekła/y:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry