Cześć!
Ja miałam zapalenie pęcherza w czasie okołoowulacyjnym. Też miałam przepisany Cipronex. Musiałam synka odstawić od piersi ( miał już 20 miesięcy więc w sumie i tak był długo karmiony ). Posiewu nie robiłam, ale wyniki moczu miałam jak to stwierdziła lekarka paskudne więc mowy nie było o innym sposobie leczenia. Antybiotyk bralam bodajże 10 dni i okazało się, że zaszłam w ciążę. Dzisiaj leży koło mnie moja półroczna zdrowa córeczka ( pominęłam, że córeczka ma stwierdzoną astmę wczesnodziecięcą, choć nie wiem czy to jest powiązane z antybiotykiem bo starszy syn też miał stwierdzoną). A w ciążę zaszłam podczas brania antybiotyku. Nie miałam żadnych skutków ubocznych jeśli chodzi o sam antybiotyk. Oprócz cukrzycy ciążowej wyniki miałam bardzo dobre. Do końca ciąży miałam wysoką hemoglobine. Nie wiem jak tam antybiotyk wpływa na ciążę. Myślę, że jeśli masz obawy warto to skontaktować z innym lekarzem. Teraz też miałam niedawno zapalenie pęcherza, ale że córeczka miałam tylko 4 miesiące i jest karmiona piersią to miałam przepisany duomox.