reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
aneczek, przy pco mogą wychodzić fałszywie dodatnie (jeśli ma się podwyższone LH). Ja robiłam po owu, to wychodziły oczywiście ujemne. A w ostanim cyklu sobie o nich przypomniałam i zrobiłam w 11 dc - ujemny a w 12 dc - dodatni. I jak widać owu faktycznie była :))) podziałały u mnie :)

reklama
ja mam PCO i dla mnie testy owu np to wyrzucanie kasy w bloto... :) niby owu byla a test negatywny i na odwrot.. test pozytywny a owu nie bylo...

Królowa, ja oczywiście sobie obiecałam, że koniec z tymi planami, bo się nakręcam, ale kuszą mnie te testy. Nigdy nie robiłam i tak z ciekawości może z jeden...? :-p

Mnie jakoś w ogóle nie ciągnie do testów owulacyjnych. Chyba trzeba trochę na oślep działać tak jak mówi mój lekarz - przez newralgiczne 2 tygodnie co drugi dzień i masz obstawione praktycznie wszystkie możliwe dni płodne (powiedzmy od 10 d.c. do 24). I to jest chyba najskuteczniejsza mmetoda - nie przegapisz owu :-)
Tyle, że nie zawsze jest nastrój i ochota, a to utrudnia zadanie..:/

No właśnie. U mnie to raczej nie wchodzi w grę, bo ja często jestem sama :-( Niestety przez to się wkurzałam, bo jak tu zajść, jak akurat dni płodne, a ja sama, buuuu. No ale cóż. Taka praca. Właśnie dlatego chyba lepiej po prostu zdać się na to co będzie, bo później się człowiek tylko niepotrzebnie denerwuje i jest jeszcze gorzej.
Ale powiało optymizmem, hehe. Pachnąca, damy przecież radę ;-) Dziewczyny z Wlkp. w końcu się nie poddają.

Tylko ja Błonka nie biorę clo i tak sobie myślę, że co mi szkodzi, ale właśnie sama zwróciłam uwagę, że testy są drogie, a jak akurat mi z jakiegoś powodu wyjdzie negatywny fałszywie, to kolejny stres, a po co...

ja w tym cyklu uzyłam testów owu i w 11 dc wyszedł pozytywny a w 12 dc już negatywny. wiec chyba działają:-) ale ja bardziej wierze w monitoring usg, wtedy jest 100 % pewność

Błonka ja kiedyś miałam podejrzenie PCO. jak udało Ci sie zajść w ciąże?

ja w tym cyklu uzyłam testów owu i w 11 dc wyszedł pozytywny a w 12 dc już negatywny. wiec chyba działają:-) ale ja bardziej wierze w monitoring usg, wtedy jest 100 % pewność

Błonka ja kiedyś miałam podejrzenie PCO. jak udało Ci sie zajść w ciąże?

hee no jakos tak wiesz :p na clo samym... i zastrzyku z ovitrelle ... bralam to na poczatku staran ale sie nie udawalo.. zmienilam potem zestaw lekow.. ale tez nic.. no i podjelam decyzje o laparo bo juz sie nie dalo nic zrobic ale poprosilam jeszcze o samo clo zeby chociaz owulka byla zeby cykli nie marnowac... no i odpuscilam sobie i sie udalo.. :)

reklama
ja monitoring miałam raz i tak nie wiem czy była owu bo jakoś źle się w te dni wstrzeliłam. W 10 dc pęcherzyk miał 15 mm więc wychodzi na to, że pękł (o ile pękł) mając mniej niż 20 mm.
Później nie miałam monitoringu, tylko zrobiłam test. U mnie zadziałał :)
nie pamiętam ile płaciłam za nie - miałam 8 w opakowaniu.

Do góry