reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ciężko mi dzisiaj... Zuzia kończyłaby 3 latka
unhappy.gif
Obiecałam, że zawsze będziemy świętować jej urodziny, że zawsze jak będę umiała to będę piekła tort. Pierwszy zrobiłam truskawkowy z Kubusiem Puchatkiem, w zeszłym roku tęczowy ozdobiony zwierzątkami, a w tym roku upiekłam jedynie murzynka
unhappy.gif
Staramy się też w te dni opowiadać, jak to było z nią w szpitalu, jakie robiła minki, jakie chwile pamiętamy. Tylko jak już ją przenieśli na inny oddział, a mi kazali zostać na poporodowym, to nie wiem za bardzo co się działo. M. mówił, że była podłączona do jakichś aparatur, które co chwila wariowały jak się z nią żegnał, ale więcej mi nie chce powiedzieć.
Znowu u nas wietrznie, aż dudni. A tak chciałam Martę wypakować na spacer

reklama
Ankkaskarbie wiem ze Ci dzisiaj ciężko....ale wiesz, nieważny ten tort..najważniejsze zze masz/macie ją w serduszku...dobrze ze masz Martusie i ona pozwala zebyś nawet dzisiaj miała uśmiech na twarzy...trzymaj się dzisiaj cieplutko;-)

Ja już po becie..wyniki mają być kolo 15.....

Aniu, przykro mi. Nawet nie wiem co musisz czuć, ale mogę sobie wyobrazić jak Ci ciężko. Dobrze, że rozmawiacie i wspominacie, a tort to tylko tort. Moim zdaniem jesteś jedną z najdzielniejszych kobiet.

Ikasia, trzymam kciuki, żeby jednak Twoje przeczucia się nie sprawdziły.

Gryzoń, dobrze babsztylowi nagadałaś. Chciałabym widzieć jej minę w tym momencie :-)

Błonka, a lekarz nic Ci nie zalecił na te Twoje przeboje? Ale mi się zrymowało, hehe ;-)

A co się dzieje z Emenems? Chyba też dawno nie zaglądała?

Ja dzisiaj na 18:10 mam monitoring. Wczoraj miałam wątpliwości czy iść, czy może żyć w błogiej nieświadomości, żeby się nie nakręcać. Bo co z tego jak mi powie, że mam piękny pęcherzyk, jak znowu nie pęknie. Ale pójdę.

ankaa02
nie znam szczegółów ale tysiące :*
zgadzam się ze słowami Ikasi, nic dodać nic ująć ... 3maj się
musi ci być naprawdę ciężko ...

Ikasiu
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
czekamy na dobre wieści

kwiatuszeq
piękna siostrzenica
ja moja zobacze dopiero około miesiąca po narodzinach ...

aneczek to skoro nie peka to dlaczego nie dostajesz nic na pekniecie?

Patu$ka, bo mój gin co wizytę zmienia zdanie. Jak ostatnio nie pękł, to stwierdził, że przy następnej stymulacji włączymy zastrzyki na pęknięcie. Jak teraz byłam, to mówił, że zwiększymy dawkę clo na 2 tabletki i jak mi się uda, to mam przyjść na monitoring, a jak nie to po miesiączce (jeżeli przyjdzie). No to idę dziś właśnie i się zapytam co jak nie pęknie znowu? Dziś idę do niego prywatnie, bo chcę sprawdzić czy on tylko na nfz taki mało zorganizowany czy po prostu tak ma.

Kwiatuszekg, śliczności :-) Gratuluję ciociu :-)

gryzon ja wcale nie chce byc znowu mamusia juz teraz, ale mowie.. wypadek przy pracy :p ja nie moge zajsc do 2 lat po cesarce, takie mam zalecenie bo mialam grube ciachanie, mam usmiech od biodra do biodra niestety, inaczej sie nie dalo wyjac zosi......

kruszka no w hodowce sie bawie.... az mnie sciska z nerwow ze znowu jakies dziady sie robia i zas po lekarzach trzeba ganiac.... bo nie moze byc NORMALNIE ;/

Błonka tez miałam od biodra do biodra, zmniejsza się z czasem
kiedyś pytalam moją ginkę o czas na zajście po cc i ona powiedziała, że nie zna przypadku pęknięcia [a babka ma już ok 60 lat] i że jak sie zajdzie to znaczy organizm gotowy, że przerwę zaleca się "profilaktycznie", bo teoretycznie jest ryzyko

Ania tulę mocno,
[*] dla Zuzi

lkasia trzymam kciuki

Anusia :* to, że zrobiłaś murzynka a nie tort to nie znaczy, że za rok upioeczesz babeczkę. Sądzę, że jak Ci Martusia pozwoli to za rok będzie również tort. Ściskam Cię kochana :*

Aneczek fajnie, że Go prywatnie sprawdzasz. Okaże się czy wart zachodu.

Kwiatuszek śliczna dziewczynka, taka pucia trochę :)

Fioletowa
ja zaś słyszałam różnie od 6 mies do 2 lat przerwy. My już byśmy niedługo chcieli, ale się boimy.

Ikasia czekamy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gryzoń a u Ciebie się @ rozkręciła?

Anuszka w końcu trafisz na kogoś dla Ciebie &&&&&&&&&&

Wróciłam od pediatry. Franek ma zapalenie ucha :( Z objawów wynikało pół na pół, że to zapalenie, bo brak gorączki, nie bolało w dolku pod uchem, za to wydzielina zółta z uszka jest i zaczerwienione gardło. Pediatra mówi, że to od refluksu. BIedne te moje dziecko, tyle sie musi nacierpieć.

reklama
byłam w prywatnej przychodni
mamy taką podstawową opiekę ginekologa i poszłam na konsultacje ciekawa co mi powie
no i fajna babka
wytłumaczyla fajnie
ale przyjmuje tam tylko raz w tygodniu :’(

powiedziała że IuI raczej nas czeka,że się kwalifikujemy
że dziwi się że nie robili mi monitoringu
kazała tylko poczekać z clo skoro mam robić hormony.
obejrzała stare wykresy, kalendarz @, wszystkie badania i stwierdziła że mam problem z ostatnia fazą a cyklu.
a no i @ mam liczyć od żywej krwi
:-D

Do góry