reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
maja - ja uzywam clearblue elektronicznych. kiedys uzywalam innych ale mnie draznilo zgadywanie jaki kolor ma kreska, czy to juz wystarczajaco ciemny, czy ciemnijeszy czy nie... elektroniczne daja jednoznaczny wynik ale sa drogie, choc ostatnio widzialam w jakiejs internetowej aptece wlasnie za 70 zl. Bardzo polecam :) nigdy mnie nie zawiodly - w sensie, ze zawsze dzialaly aczkolwiek u mnie sie okazalo, ze prawdopodobnie owu i tak nie mialam (mimo testow pozytywnych, mimo skoku temp), bo hormony za szybko spadaja w dol.
sa jeszcze testy na allegro ale na watku staraczek 2011 kilka dziewczyn kupilo i nie dzialaly te testy... tam z kolei polecaja testy "domowe laboratorium".

bablyss - a moze trzeba z porannego moczu ten Twoj sloikowy test robic? hehehehe

reklama
pok ale ty cztać ze zrozumieniem nie umiesz:-D napisałam dużo wcześniej że trzeba to traktować z przymróżeniem oka i dla zabicia czasu. Ale po co się wciągasz skoro ciebie to nie interesuje! :tak: nie zajmuj główki zabobonami i magią:tak::-)

widać kilka dziewczyn podeszło tak jak ja i postanowiła sprawdzić nie zaszkodzi nie pomoże-jak już mowiłam, dla swojej ciekawodsci. O co ci chodzi? masz charakterek powiem Ci....wcisnij sobie ignoruj, nie masz co w sobote robic tylko tak siedzisz i zaczepki szukasz widzę, konfliktowa bardzo jesteś:-D

dziękuję dziwczyna za odpowiedz !!!
i jeszcze poprawiam wcześn iejszą wypowiedz bo włożyłam słoiczek jeszcze na chwilę i właśnie wyciągłam i faktycznie jest chmurka ale tak przy samej górze też są takie małe cząsteczki białe czy cosik takiego ale taka duża chmurka jest na dnie

dziękuję dziwczyna za odpowiedz !!!
i jeszcze poprawiam wcześn iejszą wypowiedz bo włożyłam słoiczek jeszcze na chwilę i właśnie wyciągłam i faktycznie jest chmurka ale tak przy samej górze też są takie małe cząsteczki białe czy cosik takiego ale taka duża chmurka jest na dnie
to tk jak u mnie. Ale prawdziwy test zrobię po spozniającej się miesiączce, nigdy wczesniej nie robię

chodzi mi tylko o to, ze to nie dotyczy farmokologicznych wspomagaczy tak samo jak moj slub i moje poglady o in vitro.
i skad wniosek, ze nie traktuje z przymrUŻeniem oka - jak najbardziej nie traktuje tego powaznie a moje "ale" dotyczylo tylko tego, co napisalam w pierwszym zdaniu tego posta - wciagam sie tak samo jak Ty sie wciagalas jak Ci sie moja dyskusja z macku nie podobala - po co sie wciagalas skoro Cie nie interesowało?

dziewczyny przestańcie już po co się kłócić czy docinać :rofl2: a test no mówię wam jak byście tutaj były i posłuchały mojego P to mało ze śmiechu nie padłam jak dzwonił do mojej mamy i się żalił że zamiast mięska na obiad to słoiczek z siuskami w zamrażalce buuuziaki dla Was uciekam bo mój marudzi że się nim niezajmuje tylko kompa okupuję miłego wieczorku

bablyss ja zrobiłam dziś bo dziś ostatni dzień luteiny i nie wiedziałam czy mogę odstawić czy brać dalej ,jak byłam u gina to mi powiedzała że w ostatni dzień luteiny zrobić test

maja słyszałam taką teorię jak mowi twoja lekarka. Ale moja mowi że jak odstawie to dufaston działa "do przodu", ten poziom progesteronu jest na takim "zapasie" więc ciąża wczesna nie poleci i kilka dni po spoznieniu zrobic test jak dwie kreski to do niej przyjsc i już inną dawke przepisze. Powiem Ci że poprzedni też mi tak kazał robic dlatego ja nie robię cześniej...jakbym miała tak testowac przez te kilka lat to bym z torbami poszła:-)

a wiesz ja kiedyś też brałam luteine i własnie długo czekałam na miesiączkę- do dwoch tygodni, po dufastonie moja przychodzi zaraz, więc to może dlatego. Ale nawet jak czekasz 2 tygodnie to w normie, tylko jakby była ciąża to trochę długo, zwłaszcza przy niedoborze progesteronu.

Ostatnia edycja:
reklama
maja ja testuje pierwszy raz wiec nie moge jakiejs firmy polecic ale swoje kupilam na allegro. kosztowały 1zl za sztuke wiec nawet jesli sie nie sprawdza to nie strace. a mysle ze u mnie i tak one sie nie sprawdza bo co z tego ze wykryja owulacje (jesli wykryja) skoro pecherzyki nie pekaja. ja ide na monitoring w 16dc. z dwoch powodow.... powinnam pijsc wczesniej ale 16dc wypada w srode. w poniedzialek lekarz nie przyjmuje, we wtorek przyjmuje ale ja pracuje wiec ide w srode, kolejnym powodem jest to ze mam 30 dniowe cykle wiec mniej wiecej w srode wypadałaby ta owu ale i kolejnym powodem jest to ze u mnie pecherzyki słabo dojrzewaja wiec nie chce isc duzo wczesniej i placic za usg skoro powie mi ze pecherzyk za mały i kaze pzyjsc za 2 dni.... wychodze z takiego zalozenia i mysle ze na jednej wizyccie zaoszczedze.....

Do góry