reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hallo hallo !!!! Co tu tak cichutko????
Wiecie co?? usmiałam sie dzisiaj, spotkałam koleżanke, ktora ma juz jedna mała gwiazdeczkę, no i opowiada mi ze robiła test i ze jest w ciąży, no ale jakoś dwa tyg temu tez ja widziałam i twierdziła ze własnie dostała@ i ze zle sie czuje itp... wiec dla pewnosci zapytałam ją jaki test robiła, skoro wychodzi na to ze dopiero ma dni płodne a test ciążowy wyszedł jej pozytywnie, no i wyciągnęła opakowanie i??? he he test owulacyjny hi hi hi a juz mowiła o objawach ze brzuch ja boli, ze ma mdłości(tak jak w mniej wiecej w 6 tyg) no i zachcianki he he. Dziewczyna z małym dzieckiem a nie kuma o co w tym wszystkim chodzi szok.Az takie zacofanie to chyba przesada hi hi hi. Przeciez test owulacujny nie pokaże ciąży tym bardziej w dniu owulacji he he, no cóz szła w zaparte, ze ten test też wykazuje ciążę, wiec machnęłam ręką i życzyłam powodzenia:-D

reklama
Hallo hallo !!!! Co tu tak cichutko????
Wiecie co?? usmiałam sie dzisiaj, spotkałam koleżanke, ktora ma juz jedna mała gwiazdeczkę, no i opowiada mi ze robiła test i ze jest w ciąży, no ale jakoś dwa tyg temu tez ja widziałam i twierdziła ze własnie dostała@ i ze zle sie czuje itp... wiec dla pewnosci zapytałam ją jaki test robiła, skoro wychodzi na to ze dopiero ma dni płodne a test ciążowy wyszedł jej pozytywnie, no i wyciągnęła opakowanie i??? he he test owulacyjny hi hi hi a juz mowiła o objawach ze brzuch ja boli, ze ma mdłości(tak jak w mniej wiecej w 6 tyg) no i zachcianki he he. Dziewczyna z małym dzieckiem a nie kuma o co w tym wszystkim chodzi szok.Az takie zacofanie to chyba przesada hi hi hi. Przeciez test owulacujny nie pokaże ciąży tym bardziej w dniu owulacji he he, no cóz szła w zaparte, ze ten test też wykazuje ciążę, wiec machnęłam ręką i życzyłam powodzenia:-D
No pwoem Ci, ze taki ciemnogrod jest bardzo powszechny:sorry2: Moja kolezanka, ktora juz byla dwa razy w ciazy tez nie ma bladego pojecia jak funkcjonuje kobiecy organizm:no: Ale coz...

Dziewczyny mam zaglostke.:confused: Ostatnio na wizycie powiedzialam mojemu ginowi, ze podejrzewam u siebie ciaze biochemiczne. Zapisal mi zatem luteine (wybralam dowcipna), ktora mialam wziasc gdybym miala jakies podejrzenia. W tym cyklu jakos nie czulam sie szczegolnie ciazowo, ale w 11dpo zrobilam test owu i wyszla druga krecha, wiec postanowilam jednak zaaplikowac sobie ta lutke. W czwartek "wzielam" dwie tab. W piatek tempka mi nieco spadla, wiec zapodalam sobie tylko 1 tab. Przez caly dzien czulam, ze @ jest tuz za zakretem (bole i napiecia w podbrzuszu). W sobote niespodzianka - tempka znowu wzrosla (pewnie przez lutke) i @ sie nie pojawila (1 tab.). Dzis nadal francy nie widac... I nawet jej nie czuje...
I teraz moje pytanie - czy luteina moze powstrzymac @ lub przedluzyc faze lutealna, jesli sie ja zacznie brac tak pozno?:confused: Wie ltos cos na ten temat?

Oto wyniki mojego M. Co myślicie??? Wszystko to co nie mieści się w normie lub jest w górnej granicy zaznaczyłam ??? Chyba nie jest dobrze, prawda?:-(

-upłynnienie dostarczono norma do 60 min ??? ( tutaj nie było minimum w normie, a mój M oddawał nasienie na miejscu więc czas upłynnienia był bardzo szybki)
-konsystencja płyn - norma płyn
-ciagliwosc [lepkosc] < 1 cm. norma 0 -1 cm.
-objetosc 6.8 ml ml norma 2,0 -5,0 ml ???
-pH 7.2 norma 7,0- 8,0 ~
-ilosc plemników w 1 ml 41.0 mln/ml norma 20,0- 120,0
-morfologia(%patologicznych) 78% norma do 70% ???
-ruch A. (zywy postepowy) 17% norma 25% ???
-ruch B.(wolny postepowy) 20% norma > 50% A.+B.???
-ruch C. ( oscylujacy ) 10% norma 0 -10% ???
-aglutynacja do 10% norma 0 -10% ???
-aglomeracja do 5% norma 0 -10%
-leukocyty <0.1 mln/ml norma 0,0 -1,0
-komórki spermatogenezy 0.1 mln/ml norma 0,0 -1,0
I mam pytanie. Z wynikami to iść do urologa czy androloga???
spice co moge powiedzieć o wynikach to tylko to że mój lekarz patrzył na ruch A i ruch B i suma ich musi wynosić 50 % lub nawet powyżej jeżeli tak jest to nie jest źle wiadomo że jesli poniżej to pewnie zaniżone ale czy duzo odbiega M od normy to nie wiem
idź do ginka oni też potrafią interpretować te wyniki i wszystko ci powie:) a jak już chcesz to tylko androlog

maćku u mnie nigdy lutka nie spowodowała przesunięcia @ mój ginek twierdzi że jak ma przyjść to i tak przyjdzie pomimo ze bierzesz lutkę czy dopochwowo czy doustnie czy dopoliczkowo

Ostatnia edycja:
spice ja idę do lekarza we wtorek, tak że dam znać co mi na to powie. Pewnie przypisze mojemu M jakieś witaminki i mam nadzieje się poprawi. A Ty kiedy idziesz skonsultować wyniki?

Maćku andzia25 ma racje , może zrób test. Jeśli luteina działa podobnie jak duphaston to nie powinna przesunąć @. Daj znać czy przypadkiem fasolinka cię nie odwiedziła:):):)

A ja uważam że to nie wina Boga że tak się dzieje to bezmyślność , nieodpowiedzialność ludzka. Człowiek ma wolną wole. Ja się bardzo o Jule modliłam, prosiłam też przed Cudownym Obrazem w Częstochowie i zostałam wysłuchana dwa lata temu i oby teraz też sie udało, wierze w to...............

U mnie środek cyklu, ja nigdy nie robiłam testu owulacyjnego, wyliczam dni płodne w kalendarzyku internetowym i tyle.

Mam pytanie ile kosztuje luteina dowcipna i doustna???

dentico doustna około 5,50 ( ja tak płaciłam) a dowcipna droższa duzo bo okolo chyba 20 zł, ale nie jestem pewna bo nie brałam nigdy. Wydaje mi sie ze tak czy inaczej ta podjezykowa jest lepsza mimo gorzkiego smaku, mozna sie do niej przyzwyczaic,a na dowcipna dziewczyny narzekały, ze wycieka i takie tam....
Wiesz każdy wierzy w Boga na swój sposób , ja jako małe dziecko byłam wychowywana jako katolik mam chrzest bierzmowanie..., ale w tych czasach niestety moje przekonania sa inne, bo co jest winne maleńkie dziecko, ktore rodzi sie chore i umiera??? rodzi sie po to zeby pożyć kilka miesiecy i co?? kurcze to jest niesprawiedliwe... Jedni chcą a nie mogą, drudzy nie chcą a maja jedno po drugim, i to jest własnie niesprawiedliwe. Ja juz tez sie modliłam, w sercu modle sie co miesiac od 7 lat i dlatego uważam ze to JEST NIESPRAWIEDLIWE o:)

spice ja idę do lekarza we wtorek, tak że dam znać co mi na to powie. Pewnie przypisze mojemu M jakieś witaminki i mam nadzieje się poprawi. A Ty kiedy idziesz skonsultować wyniki?
Ja idę w środę na podglądnięcie pęcherzyków no i przy okazji pokaże ginowi wyniki M.;-) Także Ty będziesz pierwsza:tak: Napisz mi co Ci gin powiedział to będę przygotowana. Mam nadzieję, że z naszymi Malzami nie jest tak źle:confused:

Iza zgadzam się z Tobą że życie jest niesprawiedliwe. Co prawda proszę codziennie Boga aby wkońcu mi się udało, ale mam czasami takie myśli że Bóg jest nie sprawiedliwy. Po co daję nam fasolki które w krótkim czasie tracimy. Czasami mam ogromny żal do Niego że jedni mają wszystko a inni nie mają prawie nic.

reklama
Ja idę w środę na podglądnięcie pęcherzyków no i przy okazji pokaże ginowi wyniki M.;-) Także Ty będziesz pierwsza:tak: Napisz mi co Ci gin powiedział to będę przygotowana. Mam nadzieję, że z naszymi Malzami nie jest tak źle:confused:

no ja też mam taką nadzieje. Bo dość że ja mam kiepskie pęcherzyki to jeszcze on ma problemy, to jest normalnie niesprawiedliwe

Do góry