reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Hej hardcore 27 mm to duzo jak na pekniecie,pecherzyk jest wtedy przestymulowany,nawet gdyby pekl komorka nie jest zdolna do zaplodnieniea.

Odpowiedni rozmiar na pekniecie to od 18-22 mm chociaz dziewczynom przy 25 pekaly. A dostajesz Pregnyl na peknieice? Moze warto?

reklama
Nie, lekarz nigdy nie poruszał tematu pregnylu. Powiedział, że pęcherzyk sam pęknie, ale jeśli nie zaszłam w tym cyklu w ciąże bardzo możliwe, że zmieni mi sposób leczenia.
Dziewczyny jak dałyście sobie radę z tym smutkiem po kolejnym straconym cyklu ?:(

muffinko - każda sobie daje rade inaczej... ja sobie np w ogóle niedawałam rady... każdy cyl tylko potęgował moje rozgoryczenie, jak pomyslę o tych wszystkich przepłakanych nocach to aż sie boję starać o drugą dzidzię...

wielu z nas pomaga po prostu wygadanie sie tu a forum... wiele znajduje spbie jakieś hobby - ja tak w końcy zrobiłam i bardzo mi to pomogło ale najbardziej pomogło zajęcie głowy czyms innym - planami wakacyjnymi, wyjazdem...

a ile cykli juz za Wami??

Od 3 lat się nie zabezpieczamy, a staramy się tak pełną parą od 8 miesięcy. Dopiero w tym cyklu udało mi się pierwszy raz wywalczyć owulacje. Lekko paraliżuje mnie strach, że mój lewy jajnik będzie tak samo bezużyteczny jak prawy i nigdy nie zajdę w ciążę :( na prawym jajniku mam liczne torbiele 8-9 mm przez PCOS. Nie działa na niego żadna stymulacja tylko lewy wygląda w miare i rosną na nim jakieś pęcherzyki. Bardzo liczyłam na ten cykl naprawdę myślałam, że w końcu się udało.

Zajmę się lepiej odchudzaniem bo przydałoby mi się zrzucić jakieś 20 kg.i byłoby super ;) może chociaż tym zajmę glowę.

hardcore szkoda ze lekarz nie dal ci pregnylu od razu. Ja ladnie reagowalam na stymulacje pecholki ladnie pekaly,az do tego poprzedniego cyklu. W tym cyklu od razu pregnyl.

hardcoremuffin no własnie po to tu na forum piszemy by radzić sobie własnie z nieudanymi cyklami, sama zobaczysz że nie tylko Ty masz problemy z PCO, brakiem owulacji itd. Zobaczysz też że udaje się po leczeniu ruszyć na przód, czego Tobie też życzę :) Gryzoń ma rację, najlepiej mieć jakiś dodatkowe zajęcie lub zainteresowanie. Uprawianie sportu na 100% pomoże w zajściu w ciąże i uzyskaniu wymarzonej figury :)

A ja dziś byłam na wizycie, no i lekarz kazał leżeć :/ mówi że moje problemy z nerkami wynikają z tego że za dużo chodzę więc od dziś przez większość dnia ma leżeć na boku. Na dodatek mam anemię, mimo brania preparatów z żelazem moje wyniki cały czas się pogarszają. Miałyście też tak pod koniec?

Agusiek - co lekarz to inna opinia, ostatnio mi lekarka mówiła że na problemy z nerkami w ciązy wcale siedzenie nie pomaga, powinno się ruszać - i bĄDŹ tu mądra :)) ale juz się dowiedziałam że w wielu przypadkach ciązy płód rozwija się na prawa nerkę dlatego powoduje kolki nerkowe....

Muffinko - ja też dostawałam pregnyl na pęknięcie bo bez tego torbiele mi sie robią

muffinko polecam odchudzanie - nie ekstremalne jakieś, ale spokojne bez przemęczania organizmu, samej mi się tak udało, schudłam 5 kg w cyklu w którym zaszłam w ciążę - nie wiem czy zadziałało zajęcie się czym innym, czy co
a staraliśmy się 13 miesięcy o drugie dziecko

reklama
No u mnie kolka była przez ucisk dziecka na nerkę, brrryyy na samą myśl. A co do leżenia to lekarz mi mówił że w upały obrzęki, wzrost cisnienia i problemy z nerkami to takie trio, na które pomaga leżenie. Ale masz racje co lekarz to inna opinia, w sumie nie ma złotego środka do tego komu wierzyć :)

Do góry