reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co robicie dzis na obiad...

reklama
Wczoraj barszcz biały z jajkiem. Zostało jeszcze trochę, więc Victor na pewno chętnie zje:tak: Ale muszę jeszcze nad czymś pomyśleć:sorry2: Może jakąś zapiekankę zrobię;-)

wczoraj chińszczyzna z ryżem:-)

dzisiaj schabowe z pieczarkami i papryką zapiekane z serem + frytki + rukola
Hubek frytki + leczo z cukini papryki cebuli i pomidora z cieleciną

u nas chyba będzie udo bo weny mi brak jak nic..może nawet z frytkami
właśnie mi się zachciało do tego uda groszku z marchewka:zawstydzona/y::rofl2::rofl2:;-)

reklama
Kasia zapodaj prosze przepis na taką zupę:tak::-) robisz ja z tych topionych serków??:confused:
Tak :tak: Najlepsze są te zwykłe najtańsze serki topione w kostce bez dodatków, ja kupuję Goudę z Biedronki 99 gr za sztukę.
Zupa jest wyjątkowo prosta a naprawdę bardzo smaczna:
Gotuję wywar z drobiu, dorzucam do niego kawałek pora w plasterki, potem utartą na najgrubszych oczkach marchewkę, a potem tak samo utarte ziemniaki, a pod koniec gotowania dodaję serki topione podziobane w rękach na mniejsze kawałki (2-3 sztuki na 2,5 litra zupy). Można dodać koperek, ja wczoraj nie miałam, ale z koperkiem też jest pyszna.
Można dodać też korzeń pietruszki i selera jak kto lubi, no i nie trzeba koniecznie ucierać warzyw, można je pokroić w drobną kostkę, my jednak lubimy utarte.

Ostatnia edycja:
Do góry