reklama

Co to może być?

• Starter tematu Starter tematu goszczaca
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
G

goszczaca

Gość
U mojego dwulatka dzisiaj podczas wycierania po kąpieli, zauważyłam na siusiaczku nad żołędziem małą kuleczkę pod skórką. Na pewno jego to nie boli. Tylko zdenerwował się jak mu dotknęłam.To jest norma czy wymaga konsultacji lekarza?

reklama
Rozwiązanie
G
To nie dotykaj póty, póki pediatra Ci nie pokaże, bo to bardzo delikatne i wrażliwe miejsce i można nieumiejętnie dziecku krzywdę zrobić.
Ja jak koleżanka wyżej miałam przykazane przez pediatrę odciągać delikatnie napletek właśnie po to by wszystko potem było OK.
Masz rację. Nie będę dziś robić nic na własną rękę. Żeby nie zaszkodzić. Dziękuję.
reklama
Dokładnie tak, jak napisałam :)
Od urodzenia ściągam Synkowi napletek i jak zauważyłam mastkę, to codziennie masowałam w tym miejscu, żeby się skórka delikatnie odkleiła od żołędzi i przez tą szczelinkę wyciskałam mastkę.

reklama
To nie dotykaj póty, póki pediatra Ci nie pokaże, bo to bardzo delikatne i wrażliwe miejsce i można nieumiejętnie dziecku krzywdę zrobić.
Ja jak koleżanka wyżej miałam przykazane przez pediatrę odciągać delikatnie napletek właśnie po to by wszystko potem było OK.
Masz rację. Nie będę dziś robić nic na własną rękę. Żeby nie zaszkodzić. Dziękuję.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry