reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co to za pęcherzyk ?

Cześć dziewczyny,
Od jakiegoś czasu staramy się z mężem o drugie dziecko. Parę dni temu byłam i ginekologa ponieważ bardzo rozregulowała mi się miesiączka. Na badaniu USG transwaginalnym lekarz zauważył ciemną plamkę. Stwierdził że ciężko ocenić czy to ciąża czy płyn przed owulacją się zebrał( cokolwiek to znaczy) ponieważ ta plamka jest zbyt duża jak na ten czas ( ostatnia miesiączkę miałam 31 sierpnia, teraz w poniedziałek tj. 31 września powinna dostać kolejny) i zbyt płaska. Mam czekać do miesiączki i zrobić test.
Może ktoś miał podobny przypadek i jest w ranie się wypowiedzieć? Nie ukrywam za jestem bardzo niecierpliwą osobą i zżerają mnie nerwy z niepewności czekając tyle czasu, tym nadziej że straciliśmy niedawno ciążę. Dodam że temperatura dalej utrzymuje się na poziomie 37 stopni.

reklama
Zrób test ciążowy, to będziesz wiedziała czy to ciąża.. Skoro miałby to być pęcherzyk i znajduje się w macicy, to test powinien wyjść pozytywny (ewentualnie beta. bo wykryje mniejsze stężenia).

Tylko,że moim zdaniem na pewno nie jest to pęcherzyk ciążowy. Beta musiałby mieć wtedy wartość co najmniej 1000. A jesteś dopiero przed miesiączką. Może być to krwiak, polip lub inne.

reklama
Tylko,że moim zdaniem na pewno nie jest to pęcherzyk ciążowy. Beta musiałby mieć wtedy wartość co najmniej 1000. A jesteś dopiero przed miesiączką. Może być to krwiak, polip lub inne.
Ponoć na dobrym sprzęcie można zauważyć już pęcherzyk przy becie 750.
Poza tym, jeśli rozregulowały jej się cykle, to nie wiesz, kiedy miała owulację. Równie dobrze mogła ją mieć np w 7dc, doszlo szybko do zagnieżdżenia i może mieć już tego typu betę. Myślę, że nie ma co wyrokować na takim etapie, szczególnie przy rozregulowanych cyklach.
Owszem, mało prawdopodobne, ale jednak nie niemożliwe.

Do góry