• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Cukrzyca ciążowa

PannaCiekawa

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, możecie mi napisać jakie są normy w cukrzycy ciążowej godzinę po posiłku do 120 czy do 140? Sama już się gubię, do diabetologa mam dopiero pod koniec mięsiąca, a jak czytam na internecie to było napisane że pomiary w domu do 120, dlatego zaczynam się martwić bo cukry na czczo mam w normie do 90, za to po śniadaniu i obiedzie codziennie mi wybija po 120 do 130 i sama nie wiem co robię nie tak? A jestem na diecie, poza tym co z tego jak zjem jak zaraz znowu jestem glodna, zwariowac mozna ...

reklama
Niektórzy diabetolodzy twierdzą, że do 120, ale oficjalna norma z pomiarów z glukometru to 140 1h po posiłku i 120 2h po posiłku (ale zazwyczaj mierzymy tylko godzinę po).
Odnośnie śniadania - jak pomiar będzie w granicy 130-140, to spróbuj je zmniejszyć. Ja np. na śniadanie mogę zjeść tylko jedną kanapkę i nie mogę nabiału. Jak zjem więcej, to cukier co prawda jeszcze w normie, ale już przy górnej granicy, więc nie ryzykuję.
Jak chcesz więcej wskazówek, to przypomnij się wieczorem :) Ja już dosyć długo jestem na diecie cukrzycowej i przeszłam chyba przez wszystkie te etapy załamania, więc może coś Ci fajnego podpowiem 😁

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry