• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ćwiczenia w ciąży.

andzii21

Fanka BB :)
Drogie Panie, zanim zaszlam w ciążę byłam aktywna fizycznie, w ciąży również jestem ale ostatnio naszły mnie wątpliwości czy aby nie szkodzę w ten sposób mojej małej kruszynce.. Zastanawiam się czy gdyby dziecko było niedotlenione udałoby się to rozpoznać podczas badań prenatalnych albo czy sama byłabym w stanie to rozpoznać?

reklama
Aktywność w ciąży jest wskazana! Tylko odpowiednia. Jeżeli się obawiasz czy wybierasz dobre ćwiczenia to po prostu pójść na zajęcia fitness dla ciężarnych :) albo skontaktuj się z fizjoterapeutą który ci podpowie co możesz robić w tym stanie. Na YouTubie też jest dużo ćwiczeń dla ciężarnych. Dzięki temu możesz się rozeznać co możesz robić a czego raczej nie :) ćwiczeniami fizycznymi jeżeli nie ma do nich przeciwwskazań typu aktywne krwawienie raczej ciężko zaszkodzić dziecku tylko dokładnie na odwrót :) podczas ćwiczeń bardziej je dotleniacz właśnie:)

Na pewno aktywność fizyczna nie zaszkodzi ani Tobie ani dziecku. Tylko trzeba przestrzegać pewnych zasad zdrowego rozsądku. Ćwiczenia aerobowe i rozciągające jak najbardziej, bez podskoków i dźwigania ciężarów. Tętno maks 140.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry