reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Ja byłam dziś u dentysty z zębami wszystko dobrze tylko zdenerwowałam sie bo doktorek musi w gabinecie palić papierosy pierwszy raz sie z tym spotkałam nadymione ze ledwo wytrzymałam

reklama
Lilla - ja mam 14 miesięczną, ale na szczęście chodzi do żłobka. Ja od przyszłego tygodnia do pracy idę, więc boję się jak dam radę.

Chciała bym tyle spać :) moja ma 12 miesięcy a ja pracuje więc szans nie mam. Jeszcze do pracy wstaje o 4. No nic mus to mus ;) a ta mi jeszcze szaleje i ani myśli iść spać. Wyśpię się jak maluchy pójdą na studia ;)

Ja tez w poprzedniej ciąży nie miałam kłopotów z zębami mam nadzieje że i teraz nic się nie wydarzy :) Spię ok 10 godz na dobę i więcej jakoś nie mogę starcza mi to choć czasami czuję się bardziej zmęczona to i tak budzę się po 10 godz jak w zegarku :)

Mówiłam Wam, że obczaiłam wózek 3w1 Chicco za 200 zł.. no więc wózek jest już z nami :) okazało się, że jest w stanie idealnym, solidny, lekki, tapicerka co prawda będzie jeszcze prana ale póki co starszy synek skorzysta ze spacerówki. No i najważniejsze kryterium spełnione - mieści sie idealnie do mojego mikro bagażnika! Jupi :-) Jak rodziłam pierwsze dziecko to wszystko chciałam mieć nowe. Akurat była taka możliwość choć nie wybraliśmy wcale wózka z górnej półki, bo uważam to za stratę pieniędzy. Teraz widzę jak dużo jest ofert używanych wózków w idealnym stanie dosłownie za grosze, max za 700 można kupić super wózek 3w1. Sądzę że na wiosnę pojawi się więcej ofert sprzedaży.

Mamaka A sama pisałaś że foteliki z takich kompletów są wątpliwe ;)
Ja przy pierwszym też wszystko nowe wózek i łóżeczko wyszło 2tyś ale mi rodzice dali. Wózek sprzedałam po 7m ;)

Mi zęby poleciały strasznie przy ostatniej ciąży, a najgorsze jest to, że nie zdążyłam ich wyleczyć... Teraz pójdę do dentysty, ale dopiero w 2 trymestrze, czyli już niedługo, a mam wrażenie że z 4 zęby to na bank mam z dziurami.

Ja co do zakupów to już mam powiedziane, że większość czyli wózek, łóżeczko, wyprawka to mają zrobić dziadkowie czyli moi rodzice, bo to będzie ich pierwszy wyczekany wnuk. :) Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu, ale nawet najmniejsza pomoc moim zdaniem się liczy.

reklama
Fiolka ja też mam 3w1 a fotelik nie od tako tylko z maxi cosi a on jeden z najlepszych na rynku ;) można czasem dokupić inny fotelik niż te nominalne. Mamy adaptery i nie było problemu ;)
Nie kupowałam wszystkiego nowego choć nas było stać. Jak pomyślę że na pierwsze 4 tygodnie musiała bym wydać tyle kasy na ciuszki i zaraz kupić o rozmiar większe to wiem że dobrze zrobiłam. Mam mnóstwo rzeczy po córce koleżanki. Mała ma rok a ja nadal mam mnóstwo ciuszków po kimś. Kupuje jej wyjściowe itp ale do jedzenia i brudzenie idą używki. Mam ubranek do 92 kilka kartonów a dałam za wszystko 200 pln. Mebelki też odkupilam tylko nowy materacyk i pościel. Wózek i fotelik nowy bo planowaliśmy szybko drugie to uznałam że na około 3-4 lata to jednak warta inwestycja. Zabawek też mam używanych mnóstwo za grosze. To co było z FP za 200 pln ja kupiłam po 50. A takie maluchy nie niszczą . Pozniej ona będzie wymagała a ubranka starczą na dłużej niz pare tygodni to kupimy nowe :)
Tak sobie myślę że już zaczęliśmy usg genetyczne a zaraz pierwsze z nas poczują ruchy dziecka. Tak od 16 tygodnia to już mozliwe . Skoro są tu dziewczyny które zaraz będą miały 14 tydzień to 2-3 tygodnie i będzie tak pięknie czytać o tych ruchach :) czekam na to bardzo.

Do góry