reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe Mamy 2016

Pkowalska paracetamolem nie zaszkodzisz a jest już drugi trymestr więc dla dziecko coraz bezpieczniej. I oczywiście pogadaj z lekarzem jeszcze raz.

reklama
Tylko ja już go brałam i w pierwszym trymestrze i wiem ze od czasu do czasu nie zaszkodzi tylko mnie te bóle męczą co chwile i musze cześciej brać chociaż nie przekroczyłam jeszcze 4 tabletek na dobetak jak mi gin mówił ale to jednak długo trwałe branie i tego sie boje no nic dzięki dziewczyny pogadam z ginem jeszcze o tym

pkowalska wiesiołek ostatnio jednej dziewczynie pomógł na straszne migreny. tylko trzeba dopytać gin ile można.
ja tam uważam że każda tabletka ma jakiś wpływ.
mnie w tej ciąży też boli głowa ale na razie zaciskam zęby

Pkowalska, też myślę, że rozmowa z ginem jest tu wskazana, może on nie zrozumiał, że boli Cię aż tak bardzo i często. Współczuję Ci.

Ja mam termin z OM 5.06., a z usg 3.06. Może też jednak majówką będzie moja fasolka :-)

pkowalska ja też często się zmagam z bólami głowy :( też muszę brać paracetamol ale mało co pomaga i na krótko. Odpukać od ok tygodnia nie boli, bo co kilka dni miałam bóle.A ciśnienie mierzyłam jak bolało czasami miałam niższe a czasami było w normie i tak samo bolało.

Mnie na szczęście glowa już nie boli, ale przy Tobie pkowalska to aż trudno to moje nazwać bolem;) ale mdli mnie troszkę caly czas.

Jak już urodzimy to zobaczymy jak to u nas wyszło, tzn czy faktycznie dziewczynki będziemy rodzic przed terminem a chłopców po. ;)

No właśnie mnie też co któryś dzień głowa w tej ciąży pobolewa, ale przy Pkowalskiej to wstyd mi to bólem nawet nazywać, bo to raczej takie męczące ćmienie... da się przeżyć. A takie silne bóle migrenowe- to tragedia, moją mamę często męczą i okropnie znosi- mimo leków przeciwbólowych.
Może to hormony i z biegiem 2 trymestru będzie lepiej? tego życzę.

Dziekuje kulka oj oddałabym wiele żeby z biegiem było lepiej bo czasami już nie daje rady i rycze z tego bólu i bezsilności ostatnio nawet maz sie dziwił jak sie kładłam i mowię Boże proszę cię żeby dziś mnie ten cholerny bol głowy nie obudził

reklama
Pkowalska ja mialam dokladnie tak samo. Mialam robiony rezonans i nic nie wykazal, nawet ognisk migrenowych nie bylo a glowa mi pękała co chwile. Bralam jakies tabletki na migrene i mi to przeszlo a wrocilo w pierwszej ciazy. Wydaje mi sie ze to hormony. Tak jak pisałam do konca 1 trymestru mnie to meczylo. Tobie tez w koncu przejdzie. Ale współczuję bo wiem co to za ból.. Dla mnie chyba gorszy od porodowego, jeśli mozna w ogole z czyms porównać ;)

Do góry