reklama

Czerwcowe mamy 2017

A mi lekarz pokazał "swojego pacjenta" już na tym USG 3D w 8 TC . Może nie był to widok taki jak w późniejszym etapie , ale taka ciekawostka [emoji4]

f2w3skjoapwrgv7j.png

reklama
Ja jechałam specjalnie na usg 3d, bo mój lekarz dysponuje tylko sprzętem 2d. Ze względów medycznych na 2 D tez wszystko dobrze widać. Nie fiksujmy się. Usg do badań wprowadzono w latach 70 tych, a jakos kobiety wcześniej rodziły , a lekarz był wstanie ocenić wagę dziecka przez macanie brzucha.
Ja usg 3d traktowałam jedynie jako ciekawostkę.

oar8pg4njr6t44vs.png

Hej dziewczyny jak jest u was z odczuwaniem temperatury ciała jest wam raczej gorąco czy zimno? Bo ja odczuwam zimno chodź jestem ciepło ubrana :sorry: z chęcią bym jeszcze szlafrok założyła heh tak od paru dni

Ja jechałam specjalnie na usg 3d, bo mój lekarz dysponuje tylko sprzętem 2d. Ze względów medycznych na 2 D tez wszystko dobrze widać. Nie fiksujmy się. Usg do badań wprowadzono w latach 70 tych, a jakos kobiety wcześniej rodziły , a lekarz był wstanie ocenić wagę dziecka przez macanie brzucha.
Ja usg 3d traktowałam jedynie jako ciekawostkę.

oar8pg4njr6t44vs.png

Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-) dlatego ja sie sklaniam do niego nie tylko ze wzgledow wizualnych zeby zobaczyc buziulkę :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png

Ostatnia edycja:
reklama
Umowmy sie na 3d widac wiecej szczegolow anatomicznych niz na 2d :-) mozna wykryc to czego nie wykryje 2d. I fakt pokazac dzidziusia tak jak nie pokaze tego zwykle usg ;-)
Kiedys kobiety rodzily bez znieczulenia i czy to bylo az takie dobre ? Na szczescie nowoczesna technika pozwala na wiecej pod wzgledem medycznym i w razie czego poinfirmowac za wczasu :-) u coreczki mojej kolezanki wlasnie na 3d wykryto problem z nereczka czego nie bylo widac na usg 2d. Dzieki temu wybrala szpital, ktory dysponowal odpowiednim zapleczem i zaraz po porodzie mogli sie zajać Mała :-)
m3sx9jcg8o411yy9.png
Powiem wam szczerze , że ja podziwiam lekarzy, że oni na tym USG cokolwiek widza i są wstanie ocenić, dla mnie to tylko plamka w kształcie człowieka. Na 3D zupełnie inny widok. Nie wiem ile to się przydaje do diagnostyki , ale tylko na tym 3d widzę prawdziwego człowieka.
A co do znieczulenia to wiele szpitali go nie proponuje , ja rodziłam bez. Chociaż wiem , że jest taka możliwość w tym szpitalu.

f2w3skjoapwrgv7j.png

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry