• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwcowe mamy 2017

Pomiar afi wg usg to12 wiec w normach ale lekarka powiedziala ze jest ich malo jak na ten tydzien...

Nie. Narazur mam pic duzo wody ale nic nie mowil o uzupelnieniu

Dla mnie to i tak mega duzy brzuch bo ja w pasie bylam bardzo szczupla. Ucisku nie czuje. Szczrze to brzuch nie jest nawet jakos bardzo napiety. Pepek wklesniety, linea negra brak wiec co poniektorzy stwierdziliby ze sie najadlam a nie w ciazy jestem :)
Co do cc to oczywiscie nie tragedia ale bardzo chcialam rodzic naturalnie. Ale najwazniejsze ze mala zdrowa. Zrobie co bedzir trzeba i tyle.

Ja miałam AFI 11 ostatnio i mówili, że ilośc w normie...

74703e3kkwoaumma.png

reklama
Sis norma AFI to 5-25 jeśli miescisz się w tym przedziale jest ok, po cholere Cie straszy.
Gdyby było 5 i mniej można by było myśleć, ale.Ty jesteś prawie w srodeczku. Może powiedziała że mało bo wód przybywa do 34 tc a potem fizjologiczne spadają do porodu.
W poprzedniej ciąży miałam w gornej granicy normy i w szpitalu halo z tego nie robili. Potem zaczęły spadać, a co do picia wody to mi nawet zalecił przy mojej górnej granicy normy, więc piłam i było git.

Mlodamama to rewelacja ;-)

Hej dziewczyny. Bylam dzis na usg. Mala ma nogi mega dlugie :) bedzie modelka :) wszystko z nia wporzadku ale niestety caly czas polozona miednicowo i lekarka stwierdzila ze mam malo wód plodowych i raczej sie juz nie obroci :( prawdopodonie czeka mnie cc i to duzo wczesniej niz termin porodu :( to chyba przez moj maly brzuch mala nie ma jak sie przekrecic :( zreszta same zobaczcie ze wygladam na pierwszy trymestr a nie 31 tydzien :(
1492624660-aaaaaa.jpeg

Jeszcze na koniec moze Ci wyskoczyć i wtedy bedzie obrót. Nie trać nadziei do końca.

A ja tak swoją drogą to chyba mam problemy przez pierwszą ciążę bo rodziłam na sucho a raczej w odrobinie czarno-zielonych wód [emoji58] położna mnie olała trwało to 12 godz z czego parte chyba koło godziny synek 3600 [emoji58] bo drugi synek mimo że 4100 to już poszedł miodzio a teraz mam coś pomiędzy kurna jak kawał mięsa mam nadzieję że to dziecka nie zablokuje i kurna nie wyrwie mi pochwy [emoji33]

Napisane na Lenovo A6020a46 w aplikacji Forum BabyBoom

A czy to nie jest kwalifikacja do cc?
Ja choć boję się masakrycznie cc, to w Twoim wypadku juz bym się zdecydowała.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry