reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2018

Ja dzis zwloklam sie do pracy. Ta sennosc mnie wykancza. Codzien tocze ze soba boj l4 czy dalej praca... na razie wygrywa praca.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja spałam nawet dobrze ale teraz aż mi kiszki skręca z nerwów przed ta wizytą...do 15 chyba padne

Napisane na HUAWEI P7 mini w aplikacji Forum BabyBoom

Ja np mało pisze, bo zaglądam tu 2-3 razy dziennie. Wtedy już jest tyle postów , że ciezko na cokolwiek odp. Ew. ostatni, jeśli mnie dotyczy. Ale bardzo lubię czytać. Bo po pierwsze czuje ze nie jestem z tym sama, po drugie często czyt o czymś nowym, a po trzecie wiem, że jak będę miała problem, to mogę się tu odezwać i dostane wsparcie.

BTW, czy którąś męczą jeszcze mocno mdłości? Mnie po każdym jedzeniu, w trakcie jedzenie i z głodu tez. Rano wstaje - mdli, wieczorem się kładę - mdli. No masakra. I jeszcze osłabienie. Ciężko jest mi się synem zajmować. A najgorsze jest stanie przy garach [emoji37][emoji15]

Napisane na SM-G800F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam;0

Dziś wizytuje się ja;p spać nie mogę a że strachu boli mnie brzuch;( dziś mój 7 tydz 0 dzien. Co myślicie . Zobaczę już coś?

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez mam dzis wizyte. U mnie 6+6 i tez jestem ciekawa co bedzie widac bo do tej pory to tylko ciemność

Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D

Dziewczyny gratuluje raz jeszcze udanych wizyt! Ja na swoja caly czas czekam [emoji33]
Jesli chodzi o zachcianki to czesto chce mi sie owocow :) ale to raczej dobrze bo zdrowo :)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom
Ja też pomarańcze pochłaniam kilogramami [emoji7]

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej, A ja mam za tydzień badanie prenatalne genetyczne, bo dostałam skierowanie od pierwszego lekarza u którego byłam i mimo, że mój lekarz prowadzący też mi je będzie robił - wizytę mam u niego 23.11, to stwierdziłam, że skoro są na NFZ to nie zaszkodzi zrobić. Myślę, że każda z Was by tak zrobiła? Nie zaszkodzą a ja na pewno poczuję się bezpieczniejsza.
Tylko czy któraś wie jak długo trwa to badanie i wyniki dostaję od razu? Chyba nie będzie pytać o lekarza prowadzącego itp? Bo nawet mu nie wspominałam że idę dodatkowo sobie na takowe...

Nie mam właściwie żadnych objawów ciążowych :frown: muszę dotykać piersi żeby upewnić się że nadal pobolewają. Może dla wielu to wymysł ale stresuję się tym, bo koleżanka mi mówiła, że nagłe ustanie objawów źle wróży. U niej akurat na badaniach dowiedziała się, że serduszko nie bije, była w 12tc.

Pozdrawiam!

Jak bedziesz myslala takimi kategoriami to sie zadreczysz. Zyj jak dawniej i mysl ze wszytko bedzie dobrze. Co do znajdowania sobie zajęcia lepiej pomyśleć no tym za wczasu bo pozniej jak zostaniecie w domu to na początku o jak fajnie a po pewnym czasie oszalec idzie. Ja mam moje male zajecie ktore nawet spać mi nie daje. Ale ma wszytko przyjdzie czas;)

Napisane na LG-D722 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis zwloklam sie do pracy. Ta sennosc mnie wykancza. Codzien tocze ze soba boj l4 czy dalej praca... na razie wygrywa praca.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Listopad fakt - najgorszy miesiąc !
Ja na szczęście na l4 już - w końcu mogę przystopowac i skupić się na sobie :) odpoczywam, czytam dużo, jak jest ładnie to spaceruje, śpię do 10 i mam kilka drzemek w ciągu dnia.. polecam każdej z Was [emoji173]:)

reklama
Hej Kochane, ja może monotematycznie, ale ... czy myślałyście już albo może jesteście w takiej sytuacji, co będzie robić, kiedy faktycznie zostaniecie już w domu na L4?
Sprzątanie, tv, ale nadal połowa dnia zostaje...Ja intensywnie poszukuję, robienie na drutach, książki na potęgę, nawet zaczęłam myśleć o nauce gry na ukulele ;)
Wiem, że pewnie przesadzam, ale ja nie znoszę nudy i nicnierobienia...czuję się wtedy taka zbyteczna. Wiem, że jak już pojawi się wyprawka to będzie pranie i prasowanie, ale do wyprawki do jeszcze kilka miesięcy ;)
Poradźcie, podzielcie się :D
Książki, spacery, SEN, seriale... to co zawsze chciałaś robić a na co nie miałaś czasu !
Ja wiem, że nie będę się nudzić bo śpię dużo i doby mi zostaje mało [emoji14] ale dbam i siebie i robię to, na co mam ochotę. Spotykam się ze znajomymi, z rodziną, więcej czasu poświęcam mężowi i wszystkim do okola .
A przede wszystkim dbam o sobie i o dzieciątko a to jest najważniejsze.
Będąc w domu mogę przypilnowac diety, lepiej się odzywam, często a mało.. Ja tam widzę same + W tym l4.. I wiem że ten czas przeleci... już teraz jestem w 8tyg! Zaraz bd 10, potem polowa i już do porodu!
Będzie dobrze :)

Do góry