reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Pierwsze 😶‍🌫️ Mi kiedyś nie bylo śpieszno do posiadania dziecka, bo u mnie w rodzinie jest 7 dzieci (u siostry 5, u brata 2) 😵‍💫 i w związku z tym nie było dużej presji. Po ślubie jesteśmy 4 lata i nie bylo wpadki, a intencjonalnie staraliśmy sie od 1,5 roku. Więc juz ze strony męża pojawiały sie dziwne komentarze... Maz jeszcze bardziej chce syna, bo u jego siostry sa 2 dziewczyny 😁

reklama
Pierwsze 😶‍🌫️ Mi kiedyś nie bylo śpieszno do posiadania dziecka, bo u mnie w rodzinie jest 7 dzieci (u siostry 5, u brata 2) 😵‍💫 i w związku z tym nie było dużej presji. Po ślubie jesteśmy 4 lata i nie bylo wpadki, a intencjonalnie staraliśmy sie od 1,5 roku. Więc juz ze strony męża pojawiały sie dziwne komentarze... Maz jeszcze bardziej chce syna, bo u jego siostry sa 2 dziewczyny 😁
No i dobrze, każdy ma swój czas na dzieci ❤️ ale mnie wkurza jak ktoś wywiera presję na kogokolwiek... Ja wiecznie słyszałam komentarze że muszę urodzić szybko syna bo nie ma komu nazwiska przekazać 🤐

No to chyba u mnie podobna presja (od strony męża)😒 Tylko taka cicha pasywno-agresywna, mnóstwo aluzji, ale wprost nikt nie powiedział, więc nawet nie można odpyskować 🤬🤪

Natka jesteś moją ciążową blizniaczką 🤞🤣❤️ powiedz, masz jakieś preferencje co do płci dziecka? 🤔
Ja sie w sumie uciesze ze wszystkiego 😀 Chociaż mąż wolalby chłopaka, to ja chyba troche na złość mu dziewczynkę 😂
Haha @Zestresowana13 no niesamowite jak wiele sytuacji i rzeczy nam się składa podobnie 🙈♥️
U nas podobnie @meryksawery ja też się ucieszę czy chłopczyk czy dziewczynka ale mąż na pewno chciałby syna dużo bardziej, więc ja chcę na złość tak samo dziewczynkę może te kilka procent bardziej niż chłopca 😊

Do góry