reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Witam wszystkie czerwcowe Mamusie 😍 pozytywny test 11.10, beta, pierwsza wizyta 14.10 i zaopatrzenie w leki Neoparin 0,4 ml, ustrogestan 300mg, progesterone besins 200mg, acard 75mg, euthyrox 75 🙈 czy któraś z dziewczyn może ma podobny zestaw lub wcześniej może miała? Termin 25.06 😉

reklama
Ja po 1 wizycie na NFZ. W gabinecie nie ma usg 🥴 Także nic nie wiem. Pobrała cytologie, zleciła badania. Zasugerowała, że mogę gdzieś indziej też chodzić aby to usg było. Dała mi namiar na jakiegoś kolegę, który za 100 zł usg zrobi. Umówię się do niego na przyszły tydzień, no i będę szukać kogoś na medicover 💁🏻‍♀️ Tyle by było z NFZtu 🤣
Myślałam, że gabinetów beż USG już nie ma. Bo w sumie i po co one? Rozumiem, że nie musi być sprzęt najwyższej jakości, ale jakikolwiek to przecież podstawa.

Witam wszystkie czerwcowe Mamusie 😍 pozytywny test 11.10, beta, pierwsza wizyta 14.10 i zaopatrzenie w leki Neoparin 0,4 ml, ustrogestan 300mg, progesterone besins 200mg, acard 75mg, euthyrox 75 🙈 czy któraś z dziewczyn może ma podobny zestaw lub wcześniej może miała? Termin 25.06 😉
Mam wszystkie te oprócz euthyroxu i jeszcze kilka innych 😅

dzięki dziewczyny za opinie dot podwójnego prowadzenia ciąży ❤️

Niestety dopiero wieczorem po 19 więc cały dzień czekania i lekkiego stresu 🤞🏼♥️
kciuki zaciśnięte!:)
Dziękuję za troskę ❤️tak już po zabiegu jestem.🥺
tulę, dzielna jesteś bardzo. trzymam mocno kciuki żebyś doszła do siebie fizycznie i psychicznie i żeby los się szybko do Ciebie uśmiechnął ❤️
Ja po 1 wizycie na NFZ. W gabinecie nie ma usg 🥴 Także nic nie wiem. Pobrała cytologie, zleciła badania. Zasugerowała, że mogę gdzieś indziej też chodzić aby to usg było. Dała mi namiar na jakiegoś kolegę, który za 100 zł usg zrobi. Umówię się do niego na przyszły tydzień, no i będę szukać kogoś na medicover 💁🏻‍♀️ Tyle by było z NFZtu 🤣
aż parsknęłam 😆 jak można prowadzić ciążę bez aparatu usg, nie mogę.
hej, gratulacje :) u mnie heparyna, acard i duphaston.
z jakiego powodu masz ten zestaw, chcesz coś opowiedzieć?:)

Hej, u mnie cyclogest, acard 150, metformina i encorton.

Ogólnie ja chcę prowadzić ciążę na nfz i prywatnie, bo moja ciąża jest z in vitro i to po kilku próbach, więc myślę, ze żaden lekarz nie bedzie miał nic przeciwko. Mam pakiet na prowadzenie ciąży w luxmedzie, no ale tam wykluczają ciążę z in vitro, wiec mimo płacenia za pakiet i tak nie mogę skorzystać.

A to mnie akurat nie dziwi😅 jak ja byłam w poprzedniej ciąży na NFZ to też nie było tam w gabinecie praktycznie nic 😂 tylko skierowanie na badania i pogadanka o braku możliwości wystawienia L4😂

Mam podobny zestaw :)
Neoparin , utro200, prog100, acard 75, euthyrox150 i jeszcze encorton10 :)

Dziewczyny jakie macie aktualnie wartości TSH?

Mam podobny zestaw :)
Neoparin , utro200, prog100, acard 75, euthyrox150 i jeszcze encorton10 :)

Dziewczyny jakie macie aktualnie wartości TSH?
ja właśnie dziś zbadałam tsh i wyszło mi 2,6 a jeszcze miesiąc temu miałam 1,9 więc jutro jestem już umówiona do mojego endokrynologa

reklama
Myślałam, że gabinetów beż USG już nie ma. Bo w sumie i po co one? Rozumiem, że nie musi być sprzęt najwyższej jakości, ale jakikolwiek to przecież podstawa.
Też mi się to w głowie nie mieści 🙈 Co prawda do pobrania cytologii czy dania tabletek na wywołanie okresu usg niepotrzebne 🥴 Ogólnie ta lekarka jest na prawdę spoko, sama zaczęła temat tego braku usg i że ona już pracuje tylko tu i nie ma dojścia do sprzętu.
A propos, poprzednią ciążę prowadził mi lekarz, który usg w gabinecie miał, ale nie używał 🤣 Zrobił mi pierwsze usg aby potwierdzić ciążę, a potem już tylko miałam prenatalne, na które mnie wysyłał gdzieś indziej 😆 Także są i takie elementy 😄

Do góry