reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwcowe mamy 2026

reklama
Rozumiem, że raczej wolałabyś uniknąć bliźniaków? Są ponoć takie mamy, które ściskają kciuki za mnogą ciążę 🙂
Raczej mocno by mnie to zaskoczyło, mąż to nawet chciałby, byle zdrowe, ale ani u mnie ani u niego nie zdarzyły się w rodzinie bliźniaki. Jestem trochę zielona w sprawach dzieci i tak od razu z dwójką by było ciężko. Nie miałam żadnej styczności z małymi dziećmi, a co dopiero z niemowlakami. No ale co będzie to będzie, byle wszystko w porządku było...

Raczej mocno by mnie to zaskoczyło, mąż to nawet chciałby, byle zdrowe, ale ani u mnie ani u niego nie zdarzyły się w rodzinie bliźniaki. Jestem trochę zielona w sprawach dzieci i tak od razu z dwójką by było ciężko. Nie miałam żadnej styczności z małymi dziećmi, a co dopiero z niemowlakami. No ale co będzie to będzie, byle wszystko w porządku było...
Ja nie jestem "trochę zielona". Ja jestem całkowicie zielona i w sumie jestem przerażona, chociaż ciąża jak najbardziej planowana. Po prostu zarówno ja, jak i narzeczony, przez większość życia nie planowaliśmy dzieci i nigdy nas te tematy nie interesowały 🫣

Mam wyniki, dziś przyrost ze 106,10 do 266,80 🤞🏼♥️

Załączniki

• IMG_7380.jpeg
    IMG_7380.jpeg
    97,5 KB · Wyświetleń: 21
Mamy termin z OM na ten sam dzień- wiesz może kiedy miałaś owulacji? Pierwszą betę robiłam dzień po Tobie i była w okolicach 50.
U mnie owulacja w 16 dc, więc później niż "książkowo".
Peak na teście owulacyjnym miałam tak jak na zdjęciu 23 września rano i był to mój 14dc, więc owulacja najpewniej dzień później w 15dc ☺️

Załączniki

• IMG_7387.jpeg
    IMG_7387.jpeg
    202,1 KB · Wyświetleń: 15
To nie jest tak, że może być genetyczne -statystyka tylko.
Bliźniaki to podwójna owulacja, nic więcej. Czyli pękają 2 pęcherzyki. Z jednego jajnika - jednojajowe z dwóch pęcherzyków dwujajowe.
Rzadko jest tak, że to jest dziedziczne. To się przyjęło tak w społeczeństwie i tyle,idzie nie mieli po prostu wiedzy.

reklama
Piękne wyniki 💪💪💪 rosnijcie zdrowo ❤️ czy już masz spokojna głowę czy będziesz jeszcze badać przyrosty? Ja dziś się powstrzymałam i nie pojechałam na betę, robię codziennie testy i sprawdzam czy ciemnieją i narazie tyle 🤷‍♀️
Kurde jeszcze się zastanowię, ale w piątek chyba jeszcze się przejdę na ten betę 🫣
Ciekawe jak ten progesteron no bo jak sprawdzam w internecie to mieści się on w tych normach, ale Ty np. miałaś taki wysoki ponad 30 a ja mam ponad połowę niższy ten wynik, ciekawe czy to może być bardzo niepokojące..

Do góry