reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

@A1990 roznie bywa, napewno jest głośno 😀 dzieci mam w wieku 2, 5, 8, 10 i 12 lat. 3 córki i 2 synów. Jesteśmy w Edukacji domowej więc wszystkie dzieci mam w domu:) więc robić mam co , do tego 2 koty, pies i żółw 😅
Podziwiam 😀 ja mam córkę 2 latka i się zastanawiam jak ja sobie z dwójką poradzę 😁

reklama
Dziewczyny mam swój przyrost🥰
1000021772.jpg

Cześć dziewczyny, miałam nie robić bety i czekać na wizytę u lekarza, która wypada za tydzień w środę, ale nie wytrzymałam i pojechałam. Robię codziennie testy i one w ogóle nie ciemnieją, mam wrażenie że wręcz przeciwnie :( jestem już po biochemach więc obawiam się że będę miała powtórkę. Wiem, że nie powinno się sprawdzać wieku ciąży na podstawie wybarwienia kreski, ale jakoś mnie to niepokoi. Czy u was krechy na teście wychodzą grube i wyraźne? Według OM u mnie dzisiaj 5+2 więc już powinny być mocno widoczne chyba
Jestem po 8 biochemach i z doświadczenia wiem, że kreska, która nie ciemnieje z dnia na dzień nie znaczy nic dobrego. Dopiero jak zaczely mi ciemnieć kreski okazało się że i beta rośnie a bobo się rozwija. Najlepiej zrobić beta hcg i powtórzyć za 48h . To najwiarygodniejsze Ps testy pink są słabe, lepiej kreski porównywać np na testach bejbi albo nord test czy pretest. Na nic widać u mnie było ładne postępy

U mnie od wczoraj już bez gorączki ale zapchany nos i Katar się utrzymuje, i ogólne zmęczenie i brak energii. I dziś niestety musiałam wcześniej zabrać córkę ze żłobka bo zaczęła gorączkować :/ i ja ją jeszcze karmie piersią, i nie mam siły teraz odstawiać bo każda próba kończy się płaczem i wiskiem. Nie wiem jak ja w takim trybie tą ciążę zniosę i czy w ogóle donoszę. Lekarz dopiero za tydzień i w sumie to nawet nie wiem czy wszystko jest w porządku czy nie

@ShadowLuna jak tam nastrój przed jutrzejszą wizytą? 🙂
A dziękuję że pytasz, jestem zestresowana i podekscytowana zarazem. Niestety jadę chyba sama bo mąż nie będzie w stanie wyrwać się z roboty, ale nic nie szkodzi, już na pewno na prenatalnych będzie. No już nie mogę się doczekać, myślę tylko o tym i jest to tak nierealne że szok. Czy przeważnie jest to usg dopochwowe? czy zewnętrzne? Te pierwsze jest dla mnie zawsze bolesne, a teraz pewnie jak będę spięta to jeszcze bardziej.

A Ty @agaa9819 jak się czujesz przed jutrzejszym usg?

A dziękuję że pytasz, jestem zestresowana i podekscytowana zarazem. Niestety jadę chyba sama bo mąż nie będzie w stanie wyrwać się z roboty, ale nic nie szkodzi, już na pewno na prenatalnych będzie. No już nie mogę się doczekać, myślę tylko o tym i jest to tak nierealne że szok. Czy przeważnie jest to usg dopochwowe? czy zewnętrzne? Te pierwsze jest dla mnie zawsze bolesne, a teraz pewnie jak będę spięta to jeszcze bardziej.

A Ty @agaa9819 jak się czujesz przed jutrzejszym usg?
Na tak wczesnym etapie ciąży jest usg dopochwowo. Dopiero po pierwszym prenatalnym (w moim przypadku) robili przez brzuch. Chociaż z tego co kojarzę to szyjke mierzą dopochwowo całą ciążę

reklama
Do góry