reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Czerwcowe mamy 2026

Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie i zobaczyłam serduszko. Zarodek ma 7 mm. Dostałam leki na mdłości ale kosztują 160 zł. Strasznie drogie ale męczę się od niedzieli i chyba je kupię. Nic mi innego nie pomaga. Macie jakieś sposoby ?

reklama
Cześć dziewczyny, byłam wczoraj na wizycie i zobaczyłam serduszko. Zarodek ma 7 mm. Dostałam leki na mdłości ale kosztują 160 zł. Strasznie drogie ale męczę się od niedzieli i chyba je kupię. Nic mi innego nie pomaga. Macie jakieś sposoby ?
Ja dziś idę do Pani ginekolog to wypytam o inne sposoby na mdłości, zapewne zna nie jedne bezpieczne sposoby. Ja jak na razie ratuje sie herbatą i dość częstym piciem i cukierki bez cukrowe lidlowe z imbirem mi pomagają na 2h około.

Jak tam @KINDERBUENOO88 i @Babyx2 byliście na wizycie? Serduszko bije ?

Ja od 10 października mam od rana do wieczora mdlosci:( ale jak zobaczyłam cenę lekow to no:/ poki nie wymiotuje chyba się przemecze:( nic mi nie pomaga:/

Ja następna wizyte mam 9 listopada co prawda lekarz kazal co 4 tyg ale akurat wtedy terminów brak więc wizyta będzie po 3tygodniach od ostatniej🤷‍♀️

Zapisali Ci pewnie te na B one są najsilniejsze nie chcesz najpierw spróbować czegoś lżejszego jak xonvea ?

Edit już doczytałam że wykupiłaś :) Pamiętaj że ona maja Ci ulżyć w mocnych mdłościach a niestety nie zniwelują ich do 0

Hej

Ja póki co żyję z dnia na dzień przez mdłości mimo xonvea leżę całymi dniami w łóżku Bogu dziękuje że już jestem na zwolnieniu, dziś skończyłam 8 tydzień i zaczęłam 9 nie wierze jak ten czas leci za 2 tygodnie oddaje krew na nifty 😱😅

bardzo Wam współczuję mdłości :( musi być naprawdę ciężko.
ja dziś dopiero 4+5 i googlowalam czy możliwym jest odczuwać zmęczenie już na tym etapie 🤣 z córeczką nie miałam żadnych objawów na początku. zresztą później niewiele się zmieniło.
ale teraz nie przesypiam nocy, wstaję o 5, mam dużo więcej obowiązków i jeszcze jestem ciągle chora 🤣 pewnie sporo rzeczy się nakłada. plus mam milion jak tylko stoję, a śpiąca czuję się cały czas.

reklama
Do góry