Melduję, że żyję

Kiepsko, ale do przodu. Mam już dość nieustannej senności, totalnego braku sił na cokolwiek (nawet kilka szklanek i talerzy myję na 2 razy - z przerwą), porannych bóli żołądka i takich wahań nastrojów, że rodzina mnie chyba wydziedziczy

Dzisiaj tak się pożarłam ze swoim, że się nie odzywamy do siebie, a ja ryczałam godzinę po tej awanturze. Ale uważam, że miałam rację i nie odpuszczę, a poza tym jestem w ciąży, nie należy mnie denerwować i mógłby się z tym liczyć
Dziewczyny! Od którego tygodnia robi się USG przez powłoki brzuszne?
Pytam, bo mam następną wizytę 29 grudnia, to będzie początek 14 tygodnia i ciekawa jestem, czy nadal będę miała dopochwowe USG czy już może nie
A poza tym kiepski nastrój mam ostatnio, bo nawet swojego lekarza zaczęłam podejrzewać o "olewcze podejście", bo jak byłam u niego ostatnio, to był prawie 10 tydzień wg.USG, a on mi nawet karty ciąży jeszcze nie założył

W sumie to niewiem, kiedy się zakłada taką kartę i może niepotrzebnie się denerwuję, ale mówię Wam - taki mam nastrój podły, że wszystko mnie irytuje i niektórych bym pozabijała...
Pozdrowionka dla Wszystkich Mamusiek!