reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Hehe z tego co widzę to tylko ja byłam jakimś mięczakiem bo zwymiotowałam całą tą glukozę po 30 minutach czekania. Ale w smaku była niezła ta cała glukoza :-D

Czesc dziewczynki!!!

Ja jakos ostatnio nie mam czasu do kompa usiasc,moja Viki jak tylko zobaczy,to zaraz chce zeby jej piosenki dla dzieci puszczac,albo zdjecia bobaskow ogladac,a wieczorem jak juz zasnie,to znow male w brzuszku tak dokazuje ze moge o wszystkim zapomniec,nawet spac czasami nie moge taki wiercipieta mi rosnie:-D

Ja dzisiaj mam badanie kontrolne ale dopiero wieczorem o 6,no i pewnie dostane skierowanie za 2 tyg. na glukoze,bo u nas robi sie dopiero w 28 tyg.
No i w koncu lekarka powinna mnie wyslac do gina,bo ona jest tylko lekarzem rodzinnym i prowadzi ciaze do okolo 7 m. jezeli cos jest nie tak to oczywiscie daje skierowanie do specjalisty.:happy:

Jakos ciezko mi uwierzyc jak ten czas szybko leci,ani sie obejrzymy i bedziemy zakladac watki jak rosna nasze maluszki.:-):-):-)

Carmi wszystko będzie dobrze. A propos kasy, to ja też miałam mały problem. Jak poszłam na zwolnienie, to mi tak naliczyli podstawe zasiłku, że dostaje 500zł mniej niż bym miała pensji. Na początku sie zdenerwowałam, ale potem stwierdziłam, że ważniejsze jest zdrowie dzidzi i nie zdecydowałam się na powrót do pracy. Ważne, żeby z Tobą i Maleństwem było wszystko ok.

Ollutka, masz racje, ale na podstawie moich ostatnich dochodow oblicza mi pozniej pieniazki na macierzynskim i moze dalej, a nie moge tez pozwolic, by potem, gdy mala bedzie juz na swiecie, uciely nam sie pieniazki, bo wydatki dopiero wtedy sie zaczna. Wazne jest tez zdrowie dzidzi po porodzie, a jak sie jeszcze okaze ze karmic nie moge.....
Polozna jednak dzis podala mi pomysl, by nastepne zwolnienie za 2 tyg wystawic po prostu z innego powodu, zobaczymy co babki u gina jutro zaproponuja. zobaczymy. Jeszcze jest fakt, ze nie wiem teraz jak bedzie dalej i kiedy moge bilet m-czny wymowic, a tak dlugo jak mam, place 130€ m-cznie, a z niego nie korzystam prawie wcale :crazy:

Witam wszystkie mamusie:-)

O matko myslałam ze nie skoncze czytac , nie było mnie tu wczoraj i prosze az sie za głowe złapałam.
Dziewczynki nie chorowac!!!! Mam nadzieje juz zima ma sie ku koncowi.
Wszystkim które znaja płec malenstwa gratuluje bardzo!!!!
Moja sielanka dobiega konca mój S jutro wyjezdza do pracy znów bede sama w domku z dziecmi a tak było fajnie.....
Przedemna badania no i oczywiscie to na obciazenie glukozy tez.....i tak własnie mysle zeby jutro sie wybrac porobic badania i miec to za soba.Co prawda wizyte mam 6 marca ale wyniku przeciez moge juz zrobic tym bardziej ze na zeszłej wizycie byłam bez wyników.
U nas zima na całego cały dzien sypie i sypie śnieżek.....az sie boje pomysleć co bedzie jak zacznie topniec....ech....
Miłego reszty dnia a raczej wieczorka ;-)

właśnie wróciłam z usg...na 90% bedzie dziewczynka:-):-):-):-) chociaż mój mąż nastawił się na chłopca...
według usg główki dzidzia ma 22 tyg a według długości nóżki 23 tyg....trochę się wystraszyłam ale podobno rzadko się zdarza żeby dziecko miało idealne wymiary...
a jak było u was??

Moni ju-gratuluję dziewczynki

Co do pomiarów usg, to ja mam jutro:-),ale na tych z zeszłego m-ca maluszek według główki miał 20 tyg,a według nóżek prawie 19:confused:,ale komputer i tak liczy średnią i wszystko jest ok-poza tym wszystko zależyod umiejętności lekarza, tak więc nic sie nie martw, wszystko jest ok:tak:

reklama
Angelika82 w moim laboratorium robią glukozę po sniadanku, jedyne ryzyko takie, że jak wyniki wyjdą na pograniczu to trzeba powtórzyć badanie, wiec jeśli robi się prywatnie to lepiej na czczo aby kolejnego wydatku sobie zaoszczędzić

Do góry