reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

klementinka mój maluch miał dość sporo śluzu w kupce przez 1 dzień, też już byłam pewna że to conajmniej alergia ale przeczekałam dobę i zniknęło zupełnie choć nic w diecie nie zdążyłam zmienić, więc może t tez tak jednorazowo u Was się okaże

jak dotad na szczescie sie nie powtorzylo:-)

AniaCh moja siostra tez miala wade serca jako male dziecko, robil jej sie siny trojkat w okolicach ust, teraz jest okazem zdrowia, trenuje wioslarstwo i nie ma zadnych problemow zdrowotnych
jako dziecko musiala byc pod kontrola kardiologa
zycze Wam zeby wszystko dobrze sie skonczylo

Ewitka gratulacje

reklama
Witajcie :)
Zrobiło się zimno, ale chyba wolę taką pogodę niż upały w takim wydaniu jak kilka dni temu.
U nas powoli układa się rytm dnia, popołudniami jeszcze mamy problemy bo zwykle Nelcia jest za bardzo pobudzona, a to ktoś nas odwiedzi to to my gdzieś się w odwiedziny udamy i to ją wytraca z rytmu, nie może wtedy zasnąć, robi się marudna i jest jazda...
Uczę ją zasypiać w łóżeczku, nie podoba jej się to za mocno jak ją tylko odkładam i widzi gdzie jest to się krzywi i zaczyna płakać,ale konsekwentnie nie wyciągam jej dopóki nie zacznie mocno płakać, póki co się już kilka razy udało, że po pogłaskaniu, poprzytulaniu, pośpiewaniu kołysanek się uspokaja, wtedy ją zostawiam samą i zaczyna zasypiać, czasem trzeba do niej kilka razy podejść, pogłaskać, czy dać smoczka - ogólnie jednak jest nieźle:-):-):-)
Powiem Wam, że zasady opisane przez Tracy Hogg w Języku Niemowląt są bardzo pomocne - o ile tylko ma się w sobie wystraczająco siły by być konsekwentnym w ich przestrzeganiu. Aż żałuję, że od pierwszych dni taka mądra nie byłam :happy:
Jutro idziemy do przychodni na morfologię i ekg, zaś w czwartek do kardiologa - trzymajcie za nas kciuki aby wszystko było ok z serduszkiem!

GRATULACJE :D I również czekam na wieści o samopoczuciu i przebiegu ciąży :D A na kiedy masz termin?
W karcie z OM nam 8 lutego, ale ciąża z USG jest o tydzień młodsza, ja wg owu wyliczyłam na 12 lutego. Jestem pełna optymizmu, bo jestem w już w 12-tym tygodniu, po dwutygodniowych wczasach w upale i podrózy samolotem, nie oszczędzam się, a ludzik póki co ma się dobrze.
To była najwspanialsza niespodzianka na czas terminu narodzin mojego aniołka.

Powiem Wam, że zasady opisane przez Tracy Hogg w Języku Niemowląt są bardzo pomocne - o ile tylko ma się w sobie wystraczająco siły by być konsekwentnym w ich przestrzeganiu. Aż żałuję, że od pierwszych dni taka mądra nie byłam :happy:
Jutro idziemy do przychodni na morfologię i ekg, zaś w czwartek do kardiologa - trzymajcie za nas kciuki aby wszystko było ok z serduszkiem!
Ja ci jeszcze raz dziekuje za ta ksziazke, stosujemy te zasady i jestesmy bardzo zadowoleni ze udalo nam sie ja przeczytac jeszcze przed narodzinami, uniknelismy wielu bledow :tak:

Zauważyłam, że Maja ostatnimi dniami non stop patrzy się w taki obraz zdjęcie wielkie na ścianie jest czarno białe, oraz w poduszkę poszewka jest biała z czarnymi motywami i tak samo w żaluzje tez czarno białe. Ewidentnie te kolory przyciągają jej uwagę:tak:. I mam pytanie do Koriander bo z tego co pamiętam to ty mówiłaś o pokazywaniu czarno białych obrazków, czy robisz to? jak Lili reaguje, sama je przygotowujesz czy masz jakieś gotowe kupione?

Lena mi wysyłała tą książkę ale niestety w mailu nie mam, musiałam przez pomyłkę usunąć:((((( czy któraś z Was mogłaby mi ją wysłać, bardzo będe wdzięczna

Zauważyłam, że Maja ostatnimi dniami non stop patrzy się w taki obraz zdjęcie wielkie na ścianie jest czarno białe, oraz w poduszkę poszewka jest biała z czarnymi motywami i tak samo w żaluzje tez czarno białe. Ewidentnie te kolory przyciągają jej uwagę:tak:. I mam pytanie do Koriander bo z tego co pamiętam to ty mówiłaś o pokazywaniu czarno białych obrazków, czy robisz to? jak Lili reaguje, sama je przygotowujesz czy masz jakieś gotowe kupione?

Moja Julka też interesuje się ciemno jasnymi rzeczami :) Wtedy dziecka nie ma przez kilka dobrych minut jak sie zacznie wpatrywać :)

reklama
Hejus laseczki

Wiecie co, zostalam tak zbesztana pezezkolezanke po naszej rozmowie na temat pojscia na wesele bez dziecka :wściekła/y:,czy to zle,ze chce isc na wesele i sie pobawic zamaiast denerwowac ,ze mały moze sie zle czuc wsrod tylu ludzi i glosniej muzyki ? :baffled: Poczułam sie jakbym była jakas wyrodna matką,co dziecko swoje podrzuca tu i ówdzie,bo sie chce bawic- kuzwa :angry: przeciez u licha nie chodze codziennie na dyskoteki i po drugie nie podrzucam dziecka obcej babie !!!

A jesli chodzi o mojego D to on sie uparl,zeby małego wziasc ze sobą - fajnie,tylko,ze to ja bede caly czas przy nim,a on bedzie sie swietnie bawił,bo jest tam świadkiem !!! Wkurzona jestem mówie wam. Jak nie urok to sraczka....

Do góry