reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

zyrraffka ja jadłam leczo i było ok, a ulewanie u mnie też się zdarza częściej niż wcześniej, ale lekarka mi powiedziała że tak może być jak mała zbyt często je, hmmm niby na żądanie karmienie więc bądź tu mądry

gosiagro - będzie dobrze, trzymam kciuki za Majeczkę, a z morfologią może faktycznie błąd laboratoryjny ja tak miałam z erytrocytami

wiz - ja też pamiętam Cię z ciężarówkowych czasów:-)

hefi - super że już po chrzcinach i jak miło że i o Was pamiętali goście

kreatorka - jestem tego samego zdania, ja dla własnego samopoczucia dbam o siebie, a mąż mimo że nie komentuje to widzi, ale najważniejsze żebym sama ze sobą się dobrze czuła

Paula - szkoda że spacerek nie wypalił i rewelacyjna cena karmi, u mnie taniej niż 3 zeta nie widziałam:(

Iga wreszcie zaszczepiona - juuupppiiii!!!!Trafiłam na inną lekarkę w przychodni i się udało. I wiecie co uśmiałam się nieźle. Przed nami była dziewczynka urodzona 3/06 mniejsza sporo od Igi, ale wcześniaczek. I zaczęłam rozmawiać z mamą tej dziewczynki o karmieniu i takich tam a ona do mnie wyskakuje że daje już dziecku jabłuszko tarte, banana, kaszkę!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: I nawet ostatnio jadła ..... uwaga....zupę pomidorową:-DSzczena mi opadła. Małej nic nie jest, robi kupki, jest zadowolona. Ja byłam w szoku.

reklama

Iga wreszcie zaszczepiona - juuupppiiii!!!!Trafiłam na inną lekarkę w przychodni i się udało. I wiecie co uśmiałam się nieźle. Przed nami była dziewczynka urodzona 3/06 mniejsza sporo od Igi, ale wcześniaczek. I zaczęłam rozmawiać z mamą tej dziewczynki o karmieniu i takich tam a ona do mnie wyskakuje że daje już dziecku jabłuszko tarte, banana, kaszkę!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: I nawet ostatnio jadła ..... uwaga....zupę pomidorową:-DSzczena mi opadła. Małej nic nie jest, robi kupki, jest zadowolona. Ja byłam w szoku.

tez juz gdzies tu na forum czytalam,ze laska dawala 3 mies dziecku wlasnie juz takie rzeczy do jedzenia - nie no to jas przesada, przeciez uklad pokarmowy jeszcze nie nadaje sie do przyjmowania takich rzeczy, no,ale te matki co daja to same dzieci krzywdza :szok:

Żyrafka- a ja jem juz wszyyystko, unikam tylko czekolady i fasoli :-)
Paula, Ewela- to co, spotkamy sie dzisiaj? My zaraz wychodzimy z Fenixa i idziemy do centrum, jakby co napiszcie smsa gdzie i o której mamy być...
Miłego dnia wszystkim!

Witam sie, mala ma swoja poranna drzemke wiec moge zajrzec co tam u ciotek BB slychac :-)

kreatorka no baaardzo dlugo nie pisalas! wstyd!:-D co do samopoczucia to podzielam twoje zdanie, chociaz ja rowniez czuje sie czesciej zaniedbana niz przed narodzinami malutkiej...
Kajdusia a tobie tylko piwo w glowie :-p:-p Jak mija drugi dzien?
gosiagro trzymam kciuki, daj znac co neurolog powiedzial!

cobra kurna kup w koncu ta klawiature doczepiana do laptopa przez usb a nie sie meczysz!

_avena_ wg mnie to troche ta mama chyba przesadza z podawaniem produktow tak wczesnie...ja sie bede jednak trzymala zasady ze dzieci na piersi dostaja pierwsze produkty w 6mc.. no ale kazdy moze na swoim dziecku poeksperymentowac :tak:

zyraffka daj znac jak po leczo bo juz za mna od kilku dni chodzi :-p tez sie nad ta papryka zastanawialam bo jednak tam jej sporo jest, takie leczo najlepsze :-) a jak robisz, z kielbaska czy wegetarianskie?

dziewczyny wy tak prasujecie wszystkie ubranka dla maluchow? Ja bym nie wyrobila, mala albo uleje albo zrobi kupe, pranie u nas i suszenie non stop :baffled:

_avena_ moze powodem faktycznie jest za częste karmienie, bo mój mały bardzo często je

dam znać jak tam Łukasz po leczo, ale dzisiaj nie będę robić, ja robię zawsze z mięskiem:) czekolady też nie jem i warzyw strączkowych

kreatorka ja prasuję wszystkie ciuszki ale tylko po wewnętrznej stronie i pieluszki tetrowe/flanelowe, czytałam, że wysoka temperatura usuwa resztki proszku, który może podrażniać skórę, poza tym wg mnie ciuszki sa ładniejsze i przyjemniejsze w dotyku

Mały dał mamie poprasować i obudził się dokładnie po wyłączeniu żelazka :)) teraz lezy sobie w łóżeczku i ogląda karuzelę

oczywiście kolejne pranie w pralce i jutro znowu prasowanko, ach te "przyjemnosci"

Ostatnia edycja:
Kurcze mój mąż powinien chyba zmienić hasło na allegro, bo za często "przypadkiem" myszką naciskam kup teraz i pieniążki wypływają z konta hmmmm., tak to jest jak nie mozna sobie po sklepach pochodzić

czas zająć się troszkę dzieckiem papa

reklama
cześć mamuśki!
zaraz spróbuję was przeczytać i napisać więcej.
Na razie wrzucam kilka foteczek:
Oto nasz wszorajszy spacerek bb-wych mamusiek czerwcowych;-)
spacer1.jpgspacer3.jpg
a to ja na weselu i poprawinach w zeszłym tygodniu;-)
weselnie.jpgzachuu.jpg

Załączniki

• spacer2.jpg
    spacer2.jpg
    47 KB · Wyświetleń: 71
  • spacer4.jpg
    spacer4.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 65
  • spacer5.jpg
    spacer5.jpg
    27 KB · Wyświetleń: 61
  • spacer6.jpg