reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

zyrraffka - ale Łukaszek fruwa!!! pięknie:tak::tak:
kalwa - i jak samotna nocka minęła?
avena - myślę, że spokojnie trójkę dzieci jeszcze możesz mieć;-), a jak z głośnością tego nawilżacza? cicho pracuje?
zdec - nie przejmuj się niewędrująca Natalką ,w końcu ma jeszcze czas różnica między nami to prawie miesiąc, a dla tak małego dziecka to dużo:tak:,

A tak w ogóle to dzień dobry!!!

reklama
Dzień dobry!
Jest piękna pogoda, synek kończy 4 miesiące, popołudniu przychodzą znajomi, a mi mąż już rano skutecznie zepsuł humor. Nie będę pisać dlaczego, bo aż wstyd. Zastanawiam się tylko po co on chciał mieć dziecko.
Życzę Wam miłego dnia- mam nadzieję, że Wasz zacznie się lepiej niż mój.

avena - myślę, że spokojnie trójkę dzieci jeszcze możesz mieć;-), a jak z głośnością tego nawilżacza? cicho pracuje?
Po warunkiem że mąż będzie w ciąży chodził :-D Nie a tak poważnie to zawsze mi się trójeczka marzyła, a wiesz jak to jest po zetknięciu marzeń z rzeczywistością, może kiedyś drugie. A nawilżacz jak dla mnie cicho pracuje, nie jest całkowicie bezgłośny, słychać taki delikatny szum

Yoshe - najlepszości dla CZTERO-miesięczniaka, mężem się nie przejmuj, mężowie są z marsa ;-D

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
izia - masz talent z tymi tortami
Eliza - fajne te Twoje 3 bąble, ja zawsze chciałam mieć 3 dzieci, a tu trzydziecha na karku i mam jedną Igulę:biggrin2:
Klementinka - śliczny Jaś
Kasiulka - zdrówka dla Hani i świetną ma tą matę
Bakteria - oby katar wreszcie minął
Lena - mnie też już tęskno za pracą, nie nadaję się do takiego siedzenia w domu, ale wracam dopiero w styczniu, narazie czas malutkiej:tak:
Lencja - ja mam nawilżacz o taki NAWILŻACZ POWIETRZA CLIMATIC 313 C NOWY GWAR SS (1230942108) - Aukcje internetowe Allegro kosztował ok 100zł w castoramie, jonizacja i zimna para, nie zostawia nic na sprzętach, jestem zadowolona z niego, a sokowirówkę zelmera, fajnie wyciska sok, wiadomo że trochę dużo mycia, ale to jak w każdej bo tam kilka tych części jest SOKOWIRÓWKA ZELMER 486 INOX CałeOwoce800W 2pręd (1238174410) - Aukcje internetowe Allegro

Cobra:-D:-D:-D

aqq - z tym kaszlem to myślę że małemu spływa wydzielinka do gardła

Milka - Olafek robi karierę, wpierw model, teraz korowód, rewelka;-)
Kalwa - Majusia juz próbuje nowe smaczki a pamiętam jak dziś jak o tym gadałyśmy z miesiąc temu, dobrze że jej gruszki podeszły:tak::tak::tak:

Byłam na badaniu krwi z mała, ostatnio miała żelaza ok 90 a norma jest od 100, brała 1,5 miesiąza żelazo w syropku które ją na maxa zatwardzało i gó**no to żelazo pomogło, teraz żelaza 77:(:(:(:(:(:(:( Może to być błąd badania, jak myślicie??

Juz sobota więc tym sposobem jestem PIERWSZA:tak:

wITAM SIĘ SOBOTNIO.
Avena - odnośnie tego żelaza to niestety na efekty brana żelaza trzeba nieco poczekać ponieważ dzieci dostają bardzo małą dawkę i to trwa dłużej zazwyczaj dawka to 2ml 2x dziennie z tego do organizmu dostaje się tylko 10% !!! Reszta jest wydalana. Niestety przy braniu żelaza tak juz jest , jeszcze powiem Ci że żelazo lepiej wchłanialne jest w środowisku kwaśnym i na pusty żołądek. Ale nie wiem czy Ty też masz przepisany cebion.
Mój Jasiek ma żelazo i cebion i podaję to razem , rano po pierwszym karmieniu odczekuję 2h po posiłku i podaję żelazo, dawka Jasia to 2 ml rano i 2 ml wieczorem.

Dzień dobry

Mój synek znowu miał 5 pobudek w nocy i nic nie pomagało w uśpieniu, wrzeszczał jak opętany dopóki do cyca go nie przystawiłam :((((
teraz zasnął pewnie nie na długo ale zdążę śniadanko zjeść

ja dzis równiez dzien zaczęłam od awantury z mężem, poszło o dokarmienie Małęgo, ja dałam cyca, po nocy pełnego jak nie wiem co, odłożyłam Filipa, a ten oczy jak 5 złoty, gada, wierci się, a mój mąż "on jest głodny", po 40 min od jedzenia robi mleko, ja, że nie, bo nie jest głodnyi i jak juz po cycu ma byc a nie 40 min odstepu.......... resztę sobie wyobrazić możecie

Perfecta- a Cebion jak podajesz? rozrabisz w czymś czy sam? i jak podajesz cebion to wit d jeszcze osobno też?

Dzień dobry!
Jest piękna pogoda, synek kończy 4 miesiące, popołudniu przychodzą znajomi, a mi mąż już rano skutecznie zepsuł humor. Nie będę pisać dlaczego, bo aż wstyd. Zastanawiam się tylko po co on chciał mieć dziecko.
Życzę Wam miłego dnia- mam nadzieję, że Wasz zacznie się lepiej niż mój.
u mnie dzien tez sie nie zaczoł najlepiej... :dry: ogólnie jestem zdołowana.

witam sie z wami. Ładna pooda za oknem.
avena trójke dzieci jeszcze mozesz miec, byle by byl do tego odpowiedni mezczyzna.............:-(

:baffled:Witajcie

Padam z niewyspania :szok:, niewiem co sie stało z dzinksem w nocy normalnie koszmarowiec :confused:Najierw o 3:02 sie obudził i ryk,ze on chce jesc, no to pędze do kuchni wode gotuje butelke podaje zjada ze smakiem o 5 pobudka słysze wymiotuje :szok::szok::szok:cała moja posciel zarzurana ,on zarzurany :szok::szok::szok::confused: całe mleko chyba zwymiotował co je jadł o 3. Zasnął chyba 6:30 :confused: ja niewiem , wstał po 9 tej ...A ja jestem niewyspana ,a on szczęśliwy :-p:nerd:

Perfecta - podaje cebion niczym nie rozcieńczam prosto do dzioba, i tez czytałam w ulotce o tym dawkowaniu żelaza, ale lekarka kazała mi podawać raz dziennie po 0,5 ml to może dlatego efektów brak:-/ Kolejny argument za soczkami i dankami - tam jest dodatkowo żelazo. Do lekarza idę dopiero we wtorek zobaczymy co powie.
Eliza - zgadzam się co do faceta i jest nawet takowy:-)Tylko że ja już staaaaara jestem;-)
Zyrafka - pewnie to marne pocieszenie, moja też się tak budziła ale z dnia na dzień sama z tego wyrosła, może u Łukaszka jeszcze potrzeba czasu. A jaką Ty moja droga skończyłaś uczelnię??Bo tam na facebooku coś wyczytałam egzotycznie brzmiącego:-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry