reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dzień dobry,
już trzeci dzień pada:baffled::baffled::baffled:

agast
- to super, że kasę oddali:tak: zresztą raczej innego wyjścia nie mieli:no:
Agi78 - miłego zwiedzania:tak:
zyrraffka - myślę, że jedne dzieci śpią dłużej inne krócej, szkoda, że akurat Łukaszek tak słabo śpi, z tego co pamiętam u Zdec jest taka sama sytuacja Natalka budzi się co 2 godz
Kasiu - myślę, ze rzeczywiście zbyt ambicjonalnie do całej sytuacji podchodzisz, traktujesz mm jako największe zło, popatrz ile z nas karmi sztucznie i są szczęśliwymi matkami, bo jak widzę ile cię to nerwów kosztuje, życzę ci żebyś utrzymała laktację jak najdłużej, ale pamiętaj, że długo już karmiłaś i Filipek otrzymał od Ciebie co najlepsze:tak::tak:, jeżeli niestety przejdziesz na mm to właśnie z troski o niego i oboje będziecie na pewno szczęśliwi, powodzenia!!!
edit
doczytałam twój ostatni post i widzę, że już masz inne nastawienie, super!

Ostatnia edycja:
Moje dziecko dziś w nocy pobiło swój rekord! Spała od 20:00 do 7:30, zjadła z jednej piersi i leży i gaworzy a ja z drugiej prawie 180 ml po ponad 8 godzinach ściągnęłam (ok 23 zawsze ściągam pokarm i robię zapasy)
Kajdusia - ja gdy robię paprykę faszerowaną to zapiekam ją w piekarniku ok 20-30 minut i też jest mięciutka, tylko przed faszerowaniem wkładam do piekarnika na ok 5 minut samą paprykę aby oddała nieco wody to wtedy farsz nie nasiąka podczas zapiekania.
Katarzynajanicka - prezent przypadł mężowi do gustu? Widzę, że nastrój co do karmienia mm się już zmienił i dobrze jak Ty będziesz szczęśliwa i pogodna to Filipek też będzie taki!

A my wczoraj szaleliśmy z różnymi soczkami. Ciesze się z tej wyciskarki jak dziecko z nowej zabawki. :-):-):-) Zrobiliśmy soczek z marchewki, marchewki i jabłka, marchewki-jabłka i selera naciowego, soczek z malin i skończyło się na soku z cebuli! :-D I tak chyba najbardziej zaskoczona byłam sokiem z selera naciowego, tym ile go można z kilku łodyg wycisnąć i tym jaki ma fajny smak i kolor!

Idę pooddawać głosy!

Kajdusia- ja robie paprykę tak jak Lencja :) Zapiekam w piekarniku i jeszcze na wierzch postpuje startym serem :) Mniam, musze zrobic bo teraz papryka najlepsza:) czerwoniutka i słodziutka :)

Lencja- miejmy nadzieje ze zapał do wyciskania soczkow Wam nie minie! My co prawda mamy sokowirowke (dostalismy w prezencie ślubnym ponad 6 lat temu) ale uzylam jej raz!! w ciąży z Hanią...

Kajdusia- ja robie paprykę tak jak Lencja :) Zapiekam w piekarniku i jeszcze na wierzch postpuje startym serem :) Mniam, musze zrobic bo teraz papryka najlepsza:) czerwoniutka i słodziutka :)

Lencja- miejmy nadzieje ze zapał do wyciskania soczkow Wam nie minie! My co prawda mamy sokowirowke (dostalismy w prezencie ślubnym ponad 6 lat temu) ale uzylam jej raz!! w ciąży z Hanią...

Też mam taką nadzieję, plusem jest to, że tutaj mam kilka prostych elementów do mycia, nie jak w sokowirówce, w której mycie wszystkich akcesoriów potrafi skutecznie zniechęcić do jej używania. Postawiłam ją na wierzchu na blacie i mam mocne postanowienie używać często :)
A co do papryczki to fakt sezon w peni. Ja zwykle też posypuję startym serem ale teraz jest na liście zakazanych produktów dla mnie więc trę ser i podaję w miseczce na stól aby od razu po wyjęciu z piekarnika kto chce mógł sobie posypywać.

Yupii mam już wyniki Majusi wszystko w porządku!!!! Mocz, morfologia, białko i hormony:-D:-D:-D:happy::happy:
mi_mi - nie potwierdziła się u nas teoria wystawianego języczka z hormonem tarczycy, bo ten jest w normie:tak:
Lencja - u nas płytki spadły z 623 do 485:-):-) niby norma do 450 ale pediatra powiedział ze jak u dzieci nie przekraczają 600 to się nawet tym nie przejmują

Uff, super, że wszystko oki:tak::tak:

Gosiagro fajnie ze wyniki lepsze:-)

Lencja a jaka wyciskarke masz? ja na wiosne tez takie cos planuje zakupic i szalec z owocami

Agast bank super skoro kaske oddal:tak:

Katarzyna nam kiedys auto tez w krzaczki zjechalo,
dobrze ze zmienia ci sie nastawienie do mm, najwazniejsze to szczesliwa i wyluzowana mama, wtedy dzieci tez sa szczesliwe

ja juz przestaje sciagac mleczko po tym jak ostatnio laktator naderwal mi brodawke,
krew sie polala a to dla mnie za duzo stresu i koniec
teraz wracam sobie do sliwek, grochowek itd

Dzień dobry
nie poczytam za wiele bo czasu brak
zmykam jakieś szybkie zakupy zrobić i później na przymiarkę ( miałam jechać wczoraj ale mój wrócił późno z pracy i bym się nie wyrobiła) a jak zdąrze to jeszcze na solarium sobie wyskoczę ( mam nadzieję że mleko się zbytnio nie zagotuje:-D)
ale...kasiuj. najlepsze życzenia urodzinowe dla męża :)

miłego dnia
zaglądnę popołudniu

reklama
Yupii mam już wyniki Majusi wszystko w porządku!!!! Mocz, morfologia, białko i hormony:-D:-D:-D:happy::happy:
mi_mi - nie potwierdziła się u nas teoria wystawianego języczka z hormonem tarczycy, bo ten jest w normie:tak:
Lencja - u nas płytki spadły z 623 do 485:-):-) niby norma do 450 ale pediatra powiedział ze jak u dzieci nie przekraczają 600 to się nawet tym nie przejmują

Uff, super, że wszystko oki:tak::tak:
bardzo się cieszę :) u nas Zuzia język ma prawie cały czas na wierzchu i do tego zaczyna pluć śliną :) ale jak dla mnie to normalne :)
ja też niedługo konczę przygodę z odciąganiem. mała 2 razy dziennie dostaje mm. i po woli będziemy dawkę zwiększać. tylko z nocy bedę podawać moje do puki bedzie mleko

pogoda dzisiaj okropna- głowa mnie boli...

Do góry