reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

cześć mamuśki

aleee mnie długo nie było...nie mam za bardzo czasu ostatnio na bb;-(
Milence szedł ząbek i przeżyłam 3 tygodnie koszmaru....marudzenie zawodzenie i całe noce nieprzespane....nic nie pomagało na dłużej.....dentinox, bobodent, calilia, eferalgan w czopkach, calpol, nurofen...no nic.....
ale dziś w nocy pękło dziąslo i już mamy zębola!!! oj jak jak bym chciała aby trochę się uspokoiła....
poza tym jest ok...święta udane nawet
wybieramy się na sylwestra a mała zostaje u teściów....a potem jedziemy do spa z mężem na 3 dni!!! oj jak dobrze;-) masaże, zabiegi, relaksik;-) dobrze ze teściowa ma chęć aby Milenki popilnować

spróbuje coś poczytać co u was....choć obawiam się, że nie dam rady;-(

fajnie ze do nas zaglądasz, właśnie zapomniałam napisać że sniłas mi sie dzis, ty i Magda M i ktoś jeszcze ale nie wiem kto, miałyśmy spotkanie. Może jakieś spotaknie Warszawianki po nowym roku zorganizujemy?

reklama
Matko mała dziś się budziła chyba co godzine w nocy niewiem czemu może ten holerny zębol wreszczie wyłazi a może to dlatego że kupki nie robiła poprzedniego dnia ech
Ja zmarszczek u siebie też nie widze a mam 36:confused:ale może już ze wzrokiem coś nie tak w tym wieku:-Dale inni też mi mówia że nie mam więc narazie się nie martwie:cool2:
Ja chce iść na jakiś fitnes bo już nie moge patrzeć na opone na brzuchu zawsze był taki płaściutki a teraz wogóle mi się nie chce ćwiczyć może od nowego roku będzie lepsza motywacja

No więc już teraz chyba mogę się pochwalić że mój M.dostał się do policji:) tak więc może wróżka miała rację z tym że moim mężem ma być mundurowy:)

Oj to gratuluję. Moja siostra kończy w styczniu szkołe policyjną :-)

Pewnie mnie nie pamiętacie ponieważ od momentu kiedy zaczęłam czytać to forum napisałam zaledwie kilka postów. Od ostatniego razu dużo się wydarzyło m.in. przeprowadziliśmy się, byłyśmy z małą dwa razy w szpitalu i ogólnie nie miałam weny żeby z wami pisać niemniej jednak czytam was prawie codziennie i jestem na bieżąco. Dzisiaj jednak nie wytrzymałam. Dziewczyny! rozumiem że każda z was cieszy się z nawet najmniejszych dziecięcych sukcesów. Fajnie że nasze czerwcowe maluchy już same piją z kubeczków, fajne że wcinają różne smakołyki, że siadają, stają, próbują raczkować, ale siusianie na nocnik? mówienie????
Wiadomo że dzieci różnie się rozwijają ale fizycznie niemożliwe jest aby dziecko w wieku 6 miesięcy powiedziało do cioci czy tam babci "cześć"!!! W tym wieku wszelkie słowa typu mama,tata,dada itp są przypadkowe. Zresztą odsyłam do literatury na ten temat. W internecie też można znaleźć sporo na ten temat. np.Do druku: Rozwój psychoruchowy dziecka w pierwszym roku życia

Jeśli chodzi o nocnik to fakt że dziecko w wieku 6 miesięcy siedzi na nocniku i to jeszcze przytrzymywane bo inaczej jest duża szansa że (tak jak pisała m.in. zdec) przewróci się z całą jego zawartością, to nie jest żaden sukces! Trening czystości powinno się rozpocząć wtedy kiedy dziecko jest na to gotowe fizycznie i psychicznie. Zdajecie sobie sprawę z tego że 6-cio miesięczne dziecko nie potrafi kontrolować wypróżnień, nie umie połączyć informacji: chce mi się siku+nocnik+parcie na mocz !!!! To że twój Fifi Kasiu sika na nocnik to też jest przypadek!
Trening czystości – kiedy rozpocząć? - Psychologia Dziecka
Zbyt wczesne sadzanie na nocnik i przesiadywanie na nim w bardzo dobrze znanym mi przypadku spowodowało niechęć do nocnika i w efekcie dziecko to nauczyło się załatwiać swoje potrzeby do nocnika dopiero w wieku 3 lat....

to tak na przemyślenie

poza tym pozdrawiam wszystkie dziewczyny i łączę się z tymi które wróciły/wracają do pracy...mnie czeka to również za kilka dni

Sorki, ale jestem w szoku po twoim poście. Jak można by tak beszczelnym???!!! Podczytujesz nas, nie udzielasz się , a tu taka litania. To forum nie służy do wymądrzania sie i krytyki innych mam, tylko do udzielania rad na podstawie własnych doświadczeń. Jest to forum wsparcia. Kązda z nas ma swój rozum i instynkt, więc możesz sobie swoje linki wsadzic. Moja córa miała 6 miesięcy jak ją sadzałam i syna też sadzam żeby się oswoił z nocnikiem. Poza tym on już na tyle sztywno siedzi ,że mu krzywdy nie robię. Co sie tyczy słów, to każda mama w tym całym gaworzeniu wyłapie słówko, które daje jej radośc, i nie ważne czy to jest świadome czy nie. Jasiek na wigilii cały czas gadała tylko "babababa" i babcie prawie płakały ze szczęścia, i takie chwile są bezcenne. To tak na przemyślenie:-)

dziękujemy za kciukasy :) oskrzela na dzień dzisiejszy czyste, gardło ok, mam jeszcze 3 dni inhalacje robić i podawać syrop, ale jest OK :) kamień z serca ;) jak się nic nie zmieni to 4. stycznia mamy szczepienie, potem jeszcze pneumokoki zaszczepimy, ale to dopiero jak 7 mies skończy :) lecę na kawke ;)

Rewelacyjne wieści Kasiu. Kciuki jak zwykle są nie zawodne ;-)

Kurcze, kochane ratujcie. Już trzeci tydzień boli prawa strona brzucha. Była już raz u gina ale stwierdził ,że wszystko ok i byc może to pęcherz. Brałam leki ale bez zmian. Dzisiaj znowu ide do ( innego) gina i na USG. Czy któraś miała usuwany wyrostek? Albo czy miałyście coś na jajniku? jakie były objawy? Jak nie chcecie tu pisac, to proszę o priv bo oszaleje. Boję się isc do szpitala , bo co z małym? Ratujcie.

Co wy ze zmarszczkami od rana?
Ja mam 22 i już jak spojrzę na moje czoło to trochę takich mimicznych by się znalazło:p

ola_fasola - rzeczywiście dziwna laska! Ale dobrze że Cię teściowa przed nią ostrzega:) Jakby rzeczywiście nie miała faceta to nieźle:szok: Ludzie to mają pomysły:-)

Widzę że wasze dzieciaczki jakoś nadzwyczaj dużo nie jedzą. Moja przy waszej do żarłoczek, wczoraj po kąpieli zjadła z 200ml kaszki (bo 180ml wody, reszta kaszka i proszek) w nocy za to przez sen pobiła swój rekord 230 mleka wydudlała:p No i myślałam że będzie ładnie spać do rana, a gdzie tam... Chociaż tak się zastanawiam czy to nie dlatego że jeszcze pije 1, może ona już jej nie wystarcza. Wizyta kontrolna 10.stycznia to wtedy zobaczymy może już na 2 przejdziemy powoli.

Dobra koniec dobrego wracam do pracy:)

cześć dziewczyny :)

ola_fasola -też myślę , że ta dziewczyna wcale nie kupi tej wycieczki i tylko szuka pretekstu żeby się z Twoim spotkać :/ nie znoszę takich lafirynd, swojej rodziny nie ma i koniecznie chce inną rozbić... pogoń ją jakoś !
Ja mam 26 lat i też nie widzę u siebie zmarszczek :) ale ja z natury jestem biała i słońce mnie nie lubi a tak jak któraś już pisała- pewnie jest fanką solariów i się zsuszyła :)

Wczoraj Julciu położony na brzuszku zaczął podnosić pupę do góry :) śmieszne to było -ale się cieszę że coś się dzieje :) Ząbki są nadal kropkami, dziąsełko wybrzuszone -ale mam zuch chłopaka, nie przeżywa tego jakoś szczególnie tylko rączki pcha do buzi :D
mam pytanie: mały jak się go posadzi na wersalce, kiedy szaleje odpycha się do tyłu tak że wali głową w oparcie wersalki -ja się wsytaszyłam a ten zadowolony wali tą głową nadal...? czy to normalne? Jak jest spokojny to siedzi normalnie, to wygląda tak jakby rozładowywał swoją energię... dziwne :/ i jak siedzi na kolanach czy się go postawi to odpycha się nogami jakby na trampolinie skakał, ćwiczy nóżki? czy mu tego zabronić?

A i jeszcze... dordźćie coś- muszę kupić dywan z myślą o tym żeby mały się na nim bawił i uczył raczkować... podobają mi się włochacze ale z krótszym włosiem... tylko mąż mówi że mogą z nich włosy wychodzić i się boję żeby mały ich nie zjadał... czy lepiej kupić normalny z najkrótszym włosiem? jakie macie dywany? jakie będą się sprawdzały przy raczkującym czy chodzącym malcu?

No i napisałam posta, a nie wiem dlaczego nie doczytałam wszystkiego do końca;-)

katarzynajanicki - super że Filipkowi lepiej:) może już przegonione wszystkie choroby;)

hefi - witaj z powrotem:) Widzę że zadowolona, więc pewnie też wypoczęta:)

emalia - ja miałam wycinany wyrostek, ale wydaje mi się że u Ciebie to raczej nie to, chociaż kto wie... ja miałam tak że 2-3 dni bolał mnie strasznie brzuch, w końcu rodzice zawieźli mnie do lekarza, a jak już tam dojechałam to w te pędy do Trzebnicy do szpitala, bo okazało się że już się wylał... była masakra... ale powiem ci że bolało to strasznie, bez przerwy:(

BButefly - my mamy taki dywan z a'la włosiem, bo niby są włoski wystające, ale pod spodem jest tak jakby zwykły miękki dywan... kurcze ciężko to opisać:(

A teraz już poważnie do roboty;) Bo czas to pieniądz;)

Kurcze, kochane ratujcie. Już trzeci tydzień boli prawa strona brzucha. Była już raz u gina ale stwierdził ,że wszystko ok i byc może to pęcherz. Brałam leki ale bez zmian. Dzisiaj znowu ide do ( innego) gina i na USG. Czy któraś miała usuwany wyrostek? Albo czy miałyście coś na jajniku? jakie były objawy? Jak nie chcecie tu pisac, to proszę o priv bo oszaleje. Boję się isc do szpitala , bo co z małym? Ratujcie.

emalia ja miałam wycinany wyrostek w wieku 18 lat, pamiętam tylko tyle ze bardzo mnie bolało po prawej stronie w okolicy biodra
chyba to u ciebie nie wyrostek bo trwa to już dłużej, a ten ból był ostry, wiec ja szybko trafiłam do szpitala
mam nadzieje, ze to nic groźnego i się szybko wyjaśni!

emailia-ja miałam kiedys torbiel na jajniku i ból był typu takie mega wzdęcie, taki napięty i bolący brzuch miałam, na usg było dopiero widać ze cos jest nie tak. A może po ciąży hormony szaleją i bolą cię własnie jajniki?

reklama
Do góry