reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
annecznik super ze widzialas dzidzie, to najwazniejsze. chociaz ja bym sie strasznie wkurzyla na takiego pacana co sobie humorki odreagowuje na pacjentce.. cholera kase zgarniaja i jeszcze im zle!:wściekła/y::wściekła/y:
Nastepnym razem postaw sie masz prawo byc dokladnie poinformowana co sie z dzieckiem dzieje :tak: Ale i tak gratuluje, na pewno ma juz ponad 3,5cm skoro to 11tdz :-D

calineczka dzieki za tyle informacji, trafilas na swietna polozna z tego co czytam :-D Ja juz po sniadanku ale te nalesniki oczywiscie sprawily ze znowu mi sie zachcialo czegos dobreg :sorry:

Witam:-)
Ja dzisiaj nie mam mdłości, nawet mnie piersi nie bolą, brak jakichkolwiek objawów ciąży, nie wiem czy się cieszyć czy zacząć marwić:-(

A ja teraz tylko owocową herbatę mogę pic bo wszystko inne mi metalem jedzie:confused2::eek:

Dziewczyny ja czytałam gdzieś że lepiej w ciąży nie pić malinowej herbaty bo przyspiesza skurcze.
U mnie się to chyba sprawdziło, więc teściowa mi potem powiedziała że już nigdy nie zrobi mi malinowej herbatki;-)

annecznik super ze widzialas dzidzie, to najwazniejsze. chociaz ja bym sie strasznie wkurzyla na takiego pacana co sobie humorki odreagowuje na pacjentce.. cholera kase zgarniaja i jeszcze im zle!:wściekła/y::wściekła/y:
Nastepnym razem postaw sie masz prawo byc dokladnie poinformowana co sie z dzieckiem dzieje :tak: Ale i tak gratuluje, na pewno ma juz ponad 3,5cm skoro to 11tdz :-D

Normalnie to pewnie tak bym zareagowała, ale ta ciąża i hormony to pacyfistkę ze mnie zrobiły :-D Zresztą chciałabym żeby ten lekarz prowadził mnie do końca ciąży więc usprawiedliwiałam że to też tylko człowiek i gorszy dzień może mieć, a może to ja jestem wrażliwsza. Tak czy siak na szczęście następna wizyta dopiero za miesiąc. 3,5 cm mówisz chyba coś któryś z nich mówił o 36 mm ale już sama nie wiem takiego nerwa miałam.

Witajcie Kochane,

jakie to dziwne cudowne uczucie gdy budze się i myślę sobie, że nosze pod serduszkiem synusia:-):-), chociaz nie nastawiam się na 100% u kolezanki było tak, że miał byc chłopak a urodziła się dziewczynka:szok:

meg82 - nie martw się bakteriami, ja tez je miałam, dostałam ziołowy preparat i przeszło:tak::tak:, bedzie dobrze:tak::tak:
paula24211 - życzę zdrówka, ciepła herbatka, łóżeczko i powinno pomóc:tak:
pati1159 - tak, mam juz określoną płeć:-):-), chłopak z odpowiednim oprzyrządowaniem:-D
anecznik - najważniejsze ze z maleństwem wszystko ok;-), tylko szkoda, że tak trafiłaś
calineczkzbajki - dzięki za info z herbata, ja jej dużo pije
kajdusia i izatcz - czekamy na superowe wieści i zdjęcia maluchów:tak:

a pozostałym mamusiom życze miłego dnia:-)

W przyszły piątek mam pierwsze USG ( głównie pod kątem przezierności karku) , będą mi również robili badania krwi + jeszcze jakieś pomiary = to ma dać wynik jakie mam ryzyko urodzenia dziecka z zespołem D.

Kochana calineczkozbajki powiedz mi jak nazywa się to badanie po angielsku.....Ja mam pierwszą wizytę z położną w piątek i chciałabym ją spytać o to badanie ale kompletnie nie wiem jak ono nazywa się po angielsku....a nie chciałabym jej zawile tłumaczyć o co mi chodzi.....Oboje z partnerem jesteśmy po 30...to nasze pierwsze dziecko...więc myślałam o tym badaniu!!!! Bedę wdzięczna za odpowiedź....

reklama
Cześć babeczki :-)
Ja dziś krótko byłam w pracy, już jestem w domku i teraz odpoczywam, ale zaraz trzeba będzie zabrać się za obiad.No a później wizyta- doczekać się nie mogę, ale boję się straaasznie...

calineczka- widzę, że na fajną położną trafiłaś, to super :-) Dzięki, że napisałaś o tych sokach i herbacie- warto wiedzieć :-)
Paula- trzymaj się i zdrowiej, ja od soboty mam ból gardła, ale nic się bardziej nie rozwija i mam nadzieję, że już się nie rozwinie...
izia- kupujecie autko? Pochwal się co macie na oku :tak:trzymam kciuki za Twoją wizytę
anecznik- no to szkoda, że wizyty nieudane, ale najważniejsze, że dziecko zdrowe i wszystko jest ok ;-)

Do góry