reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny moja ginekolożka powiada, że dopóki nie boli tak jak przy okresie i nie ma krwawienia to wszelkie bóle brzucha nie są groźne. Mięśnie się ponoć rozciągają.

Ja poranek zaczęłam od kolejnego krwotoku z nosa echhhh...jak się powtórzy jutro to jednak skoczę do lekarza...

Ja miesiące ciąży liczę od daty ostatniej miesiączki, czyli u mnie 28 dnia zaczyna się każdy miesiąc. Zresztą to i tak mało ważne, czy bedziemy chodziły w ciązy 9 czy 10 miesięcy to i tak poród nas nie minie :tak: i potwierdzam, że im bliżej porodu tym bardziej juz się chce mieć maleństwo przy sobie, a strach przed porodem jest coraz mniejszy. Ból porodowy - to taki rodzaj bólu o którym szybko się zapomina, więc głowa do góry. Nie będzie źle.
Podaje mniej więcej tygodnie z miesiącami od położnej może Wam się też przyda dla porównania:)
Miesiące Tygodnie
I 1-4
II 5-8
III 9-13
IV 14-17
V 18-22
VI 23-27
VII 28-31
VIII 32-35
IX 36-40
Dobra wiadomośc na początek dnia:tak::tak:
Cieszę się bardzo naprawde:)Oby w Nowym Roku zawsze takie wiadomości:)

Ostatnia edycja:
co do robienia wyników mój lekarz stara się tak je rozłożyć, żeby nie za bardzo uderzać za jednym razem po kieszeni pacjentek(chodzę prywatnie, więc nie dostaje skierowania i muszę płacić), więc ja nie musiałam naraz robić wszystkich, na druga wizytę kazał mi tylko zrobić morfologie, mocz, HIV, i pytał się czy chcę jeszcze zrobić toksoplazmozę, więc powiedziałam,ze nie ma problemu, co miesiąc robię tylko mocz, bo to bardzo ważne a resztę badań stara mi się rozłożyć.
a co do krzywej cukrowej to wcale nie za wcześnie, bo ja idę na następną wizytę pod koniec stycznia i już będę powyżej 21 tygodnia, a mój lekarz wyjeżdża w lutym więc jak zrobię krzywą na kolejna wizytę to już będzie 24-25 tydzień

co do robienia wyników mój lekarz stara się tak je rozłożyć, żeby nie za bardzo uderzać za jednym razem po kieszeni pacjentek(chodzę prywatnie, więc nie dostaje skierowania i muszę płacić), więc ja nie musiałam naraz robić wszystkich, na druga wizytę kazał mi tylko zrobić morfologie, mocz, HIV, i pytał się czy chcę jeszcze zrobić toksoplazmozę, więc powiedziałam,ze nie ma problemu, co miesiąc robię tylko mocz, bo to bardzo ważne a resztę badań stara mi się rozłożyć.
a co do krzywej cukrowej to wcale nie za wcześnie, bo ja idę na następną wizytę pod koniec stycznia i już będę powyżej 21 tygodnia, a mój lekarz wyjeżdża w lutym więc jak zrobię krzywą na kolejna wizytę to już będzie 24-25 tydzień
Paulka82 ale możesz iść do internisty i ona da Ci skierowanie na niektóre za darmo:)Ja tak zrobiłam, powiedziałam wprost, że nie mam kasy i już:)Był na tyle wyrozumiały, że wypisał w ciągu 2 minut:)

ja robię wyniki w laboratorium w szpitalu, w którym pracuje moja mama i na szczęście niektóre wyniki mam za darmo(te droższe, bo pracuje w laboratorium toksykologicznym):-):-):-) a za mocz płacę 8zł, a morfologię 6,90 więc za taką oszczędność to mi się nie chce za każdym razem chodzić do rodzinnego lekarza.
ale wiesz nie każdy ma taka możliwość i fajnie,ze lekarz nie każe za każdym razem robić całego szeregu badań, albo wszystkiego naraz:-):-):-)

Lena, ja jak sprawdziłam co mogę zrobić na NFZ to była to oszczędność 20 zł (morfologia i mocz) to dałam sobie spokój. Szczególnie że w przychodni mają problem z pobieraniem krwi bo robią to na odwal się.
U nas bez problemu robią, jedynie płaciłam za WR, TokXo i Gr krwi a tak wszystko za darmo:)

Witam Was Kochane po świąteczno-sylwestrowej przerwie!
Sporo mnie nie było, ale wszystko nadal jest w porządku. Wczoraj byliśmy u lekarza i maleństwo ma się dobrze, ja ponoć też ;-)
Zaległości widzę że mam co niemiara ale postaram się wszystko nadrobić :-)
Serdecznie Was ściskam w Nowym Roku!!!

reklama
To chyba o wiele bardziej oplaca sie zapisac do jakiejs prywatnej opieki zdrowotnej np. Medicover lub Damiana i potem miec wszystkie badania za darmo...

Do góry