Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja nie rozumiem,jak Ci lekarze moga tak robic. Juz tyle razy na naszym forum byly opisane jakies niedpoatrzenia, poczawszy od plci skonczywszy na takich wadach. Jak oni moga! Gniesha trzymaj sie. Nie wiem co napisac tez. Tylko nadzieja... :-(Moje szczęście nie trwało zbyt długo...
Jakim cudem nikt tego nie zauważył wcześniej? Co 2 tygodnie miałam wizytę lek., chyba z 6 usg juz mi robiono...Nawet w szpitalu nie znaleźli nic złego...

Moje szczęście nie trwało zbyt długo...
Wczoraj wieczorem pojechaliśmy z mężem na połówkowe usg- spokojni i szczęśliwi, bo przecież dopiero wyszłam ze szpitala i wszystko jest ok. Usg robił najlepszy radiolog płodu w zachodniopomorskim... I nigdy nie myślałam że usłyszę coś takiego... Dziś powtarzaliśmy badania
Nasz synek ma niedrożny przewód pokarmowy. Mam też dużo wód płodowych, a to połączenie daje ok 50 % szans na dziecko z poważną wadą genetyczną... Jesli w poniedziałek badania sie potwierdzą, we wtorek zrobią mi kordocentrozę...obarczoną ryzykiem poronienia wyższym niż amnipunkcja... Nie potrafię przestać płakać... Dlaczego znowu my... Jakim cudem nikt tego nie zauważył wcześniej? Co 2 tygodnie miałam wizytę lek., chyba z 6 usg juz mi robiono...Nawet w szpitalu nie znaleźli nic złego... Wszyscy wokół każą mieć nadzieję- boje się nawet dotknąć brzucha... nie mam na to wszystko sił.

A skoro kazał nie martwić się tymi tętniakami to trzeba się słuchać, bo pewnie facet wie co mówi. Tak czy owak wielka radość! Raz jeszcze gratuluję!:-):-):-)
Z drugiej strony zobacz, może dzięki tak wczesnej diagnozie da się leczyć tą niedrożnośc już u Ciebie w brzuszku. Wiem że to będzie dla Ciebie tak czy inaczej pasmo stresów, ale nie można się poddawać, trzeba wierzyć! Wciąz jeszcze jest 50% szans na to że z maluszkiem jest wszytsko ok! A nawet jeśli nie jest, to przecież nie każda wada genetyczna od razu stanowi wyrok. Kochanie musicie mieć dużo siły i wiary! Pamiętaj że ona często działa cuda. Dobrze że diagnoza jest teraz, a nie po porodzie, kiedy być może mogłoby byc już za późno. Naprawdę, być może to zabrzmi dziwnie, ale to niesamowite szczęście moim zdaniem!!! Ściskam Was cieplutko, dużo dobrej energii Wam przesyłamy
o ranymoja znajoma niedawno tutaj urodzila i miala tylko usg w dniu porodu wczesniej ani jednegoj corka miala wazyc wg usg ok 3 kg a wiecie co miala 5200!!!!!!!!!! i wyciagali wakum za glowe bo stanela w polowie i koniec !!!!!!!!!!!a debile szkoda gadac jak mozna sie pomylic o 2 kg ?!!!