reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
dziekuje za mile przywitanie :)

widze, ze z pisaniem nie proznujecie ;-)

Mam 25 lat, na dwie kreseczki czekalismy prawie rok. Nie bylo to jakies scisle staranie z termometrem i kalendarzykiem, po prostu odstawilismy zabezpieczenia i dzialalismy

Prawdopodobnie czekamy na Synka, pracuje jeszcze (w sklepie odziezowym), ciaza, odpukac, bez zadnych problemow, nawet mdlosci mnie ominely :rofl2:

nie mam szans nadrobic tych wszystkich stron :-D wiec troszke mi zejdzie nim Was zaczne kojarzyc- za ewentualne pomylki z gory przepraszam ;-)

Mam kilka pytan- mam nadzieje, ze nie byly walkowane ostatnio...

1. Duzo juz kupilyscie? Moja siostra ma 6-cio miesiecznego synka, wiec ciuszki sobie pozycze- choc ciezko sie powstrzymac widzac wystawy (i pare razy juz uleglam :zawstydzona/y:), za wozkiem i lozeczkiem zaczynam sie rozgladac powoli

2. Myslala ktoras z Was o chustowaniu? Wydaje sie to byc super sprawa

3. Wizyty tez macie raz w miesiacu? Chyba niedlugo powinny zaczac sie czestsze?

jak cos sobie przypomne, to bede meczyc dalej ;)

Witam poweekendowo,

ja własnie wrócilam z pierwszych zajeć ze szkoły rodzenia, zaraz opiszę wszystko na odpowiednim wątku:tak: a tymczasem musze Was nadrobic, mam nadzieje, że wszytsko oki:-D a wizytującym się dziś zycze powodzenia:-)

Znalazłam je w kilku miejscach, np.

PIELUSZKI WIELORAZOWE | Wkładki jednorazowe | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna

- BAMBINO MIO - Bibułki higieniczne

Tylko wciąż mnie zastanawia jedna sprawa.... co do tych "papierków"
Czytam w opisie:
wkładka jednorazowa biodegradowalna (flushable nappy liner)
Dodatkową pomocą w użytkowaniu pieluch do prania są wkładki jednorazowe biodegradowalne. Są to "listki" celulozowe lub wiskozowe wkładane na między pieluszkę a pupę dziecka. Jeśli ulegną zanieczyszczeniu należy je wyrzucić do toalety, jeśli są tylko zmoczone można je uprać razem z pieluchami i użyć jeszcze raz lub dwa. Jest to wygodne rozwiązanie, eliminujące konieczność wstępnego oczyszczania pieluszek.

No i wszystko ok ale jak to jest, że jeśli wyrzucę tę wkładkę do toalety to ulegnie rozłożeniu a jesli wrzucę do prania to się wypierze i będzie dalej do użytku.. Ot pytanie ;-) Ale nawet jeśli miałoby się używać za każdym razem nowej jednorazowej wkładki to i tak koszt wychodzi niewielki.

Trafiłam teraz też na fajną stronę, która zbiera dość dużo informacji na temat wielorazówek:
PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK
Wielkie dzięki;))))
Hmmm no ciekawa sprawa z praniem tych bibułek.Ale w sumie przy takiej cenie to nawet się nie opłaca tego prac.Powiem Ci,Wam ,ze nawet uzywając pampersów te bibułki mogą się przydac,zwłaszcza na poczatek jak malenstwo praktycznie cały czas pokupkuje;o

Witajcie Kochane ja nic nie robię tylko w garnkach siedzę;)Idę zrobić spaghetti i babkę z przepisu LENCJI:)

Hej wszystkim! znooowu długo nie pisałam ale czytam Was prawie codziennie. Moja dzidzia zaczęła już ostro kopać i to z dnia na dzien, na początku wstyd się przyznac ale myślałam że to skurcze:crazy: i wziełam nospe no ale pożniej zauwazyłam że cały brzuch podskakuje :-D wiec to nic innego jak kopniaczki i to dość mocne. A tak pozatym to malutka ma chyba czkawke bo dzis juz 5 razy drzał mi brzuch, takie bardzo szybkie uderzenia - lekarz powiedział ze to czkawka.
No i najważniejsze - od środy przychodzi pracownik i wreszcie sobie odpoczne :-D

dziekuje za mile przywitanie :)

widze, ze z pisaniem nie proznujecie ;-)

Mam 25 lat, na dwie kreseczki czekalismy prawie rok. Nie bylo to jakies scisle staranie z termometrem i kalendarzykiem, po prostu odstawilismy zabezpieczenia i dzialalismy

Prawdopodobnie czekamy na Synka, pracuje jeszcze (w sklepie odziezowym), ciaza, odpukac, bez zadnych problemow, nawet mdlosci mnie ominely :rofl2:

nie mam szans nadrobic tych wszystkich stron :-D wiec troszke mi zejdzie nim Was zaczne kojarzyc- za ewentualne pomylki z gory przepraszam ;-)

Mam kilka pytan- mam nadzieje, ze nie byly walkowane ostatnio...

1. Duzo juz kupilyscie? Moja siostra ma 6-cio miesiecznego synka, wiec ciuszki sobie pozycze- choc ciezko sie powstrzymac widzac wystawy (i pare razy juz uleglam :zawstydzona/y:), za wozkiem i lozeczkiem zaczynam sie rozgladac powoli

2. Myslala ktoras z Was o chustowaniu? Wydaje sie to byc super sprawa

3. Wizyty tez macie raz w miesiacu? Chyba niedlugo powinny zaczac sie czestsze?

jak cos sobie przypomne, to bede meczyc dalej ;)

Super,ze kolejna dziewczyna do Nas dołączyła! Witaj
co do pytań, to jak poczytasz inne wątki na czerwcówkach to zorientujesz się,ze niektóre z Nas już nieźle szaleją, jeśli chodzi o zakupy, a myślę,że za wózkiem i łóżeczkiem to sama się niedługo zacznę rozglądać.
O chustowaniu nigdy nie myślałam, ale muszę troszkę poczytać jakie są za i przeciw. Co do wizyt to ja narazie tez mam raz w miesiącu, ale lekarz mi mówił,ze od kolejnej wizyty pod koniec marca będzie już częściej.

Ola_fasola- no widzisz doczekałaś się! i fajnie,ze udało Ci się kogoś zatrudnić i będziesz mogła odpocząć

Ostatnia edycja:
wiolunka-witaj cieplutko.
Większośc z Nas juz ostro szaleje z zakupami,spójrz w odpowiedni wątek;)
Z tego co wyczytałam prawie wszystkie mamy wizyty co miesiąc,no iba ze którejs coś tam dolega to co 3 tyg .
O chuście słyszałam ale nie wiem czy bym umiała nosic tak dzieciątko, i czy w okresie letnim nie bd za ciepło.
lena jak Ci tak dobrze idzie to zapraszam do mnie bo ja do kuchni dziś dojsc nie mogę;O:)
cobra-czekałam na tą wiadomość.Swietnie ze idziesz.POCHWALAM;)))krakowiance nalezą się podziękowaniaOgromne! bo nas coś Nasza przyszła sołtysowa nie chce słuchac;))))
paula powodzeniena wizycie.Czekamy na relację;))
ewelinka-smaka mi narobiłas:p

Nic a nic się nie spodziewałam ze tak szybko dostanę kase z ZUS;)))( do wczoraj miałam zwolnienie,a dostarczone zostało do ZuS 8 02) wróciłam z miasta ,patrze ,a tu awizo w skrzynce;P kwoty nie ma wypisanej ,pozniej pojde na poczte to się dowiem;))hmmm ciekawe ile i dali za 21dni zw;o

reklama
Hej wszystkim! znooowu długo nie pisałam ale czytam Was prawie codziennie. Moja dzidzia zaczęła już ostro kopać i to z dnia na dzien, na początku wstyd się przyznac ale myślałam że to skurcze:crazy: i wziełam nospe no ale pożniej zauwazyłam że cały brzuch podskakuje :-D wiec to nic innego jak kopniaczki i to dość mocne. A tak pozatym to malutka ma chyba czkawke bo dzis juz 5 razy drzał mi brzuch, takie bardzo szybkie uderzenia - lekarz powiedział ze to czkawka.
No i najważniejsze - od środy przychodzi pracownik i wreszcie sobie odpoczne :-D
hehe dobre z tymi skurczami;))) Człowiek uczy się na błędach.Super ze znalazlas pracownika.Nalzy Ci sie odpoczynek

Paula i co z tym zwiedzaniem szpitala w zdrojach?

Do góry