reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

sealet, hefi dzięki za pokrzepiające słowa :)

Dziewczyny takie idiotyczne pytanie (zresztą jak większość w czasie ciąży :-D ) gdzie jest to spojenie łonowe?? tak na babski ciążowy rozum może mi ktoś wytłumaczyć. Pewnie stwierdzę później że to oczywiste ale co tam :-D Czytałam że trzeba o tym bólu powiedzieć lekarzowi.
w ciąży żadne pytanie nie jest idiotyczne :-p
spojenie łonowe to styk dwóch kości łonowych, które jak sama nazwa wskazuje tworzą nasze łono :-Dnie wiem jak to opisać obrazowo.
i jeśli bardzo boli to trzeba o tym powiedzieć lekarzowi, bo w czasie ciąży może się to spojenie rozejść, co grozi jakimiś komplikacjami przy/po porodzie. znajomą z takimi mega bólami lekarz wysłał na usg spojenia łonowego (dodam jeszcze, że nikt nie chciał jej tego zrobić,bo podobno się takich badań nie wykonuje, ale w końcu kogoś znalazła) i po tym jak się potwierdziło to rozejście, lekarz zdecydował o cc.

a propos sterylizacji psiaków to marzec jest miesiacem sterylizacji i wiele gabinetów weterynaryjnych podobno ma w tym czasie zniżki na taki zabieg.

Ostatnia edycja:
reklama
Przeczytałam 12 stron,ale mało co pamiętam:zawstydzona/y: niestety.
Co do becikowego,to lekarka dała mi zaświadczenie na drugiej wizycie i się wpisała.Teraz w drugim trymestrze też mam wpis.Powiedziała,że tak bezpieczniej,żeby później nie zapomnieć.Mam nadzieję,że będą to honorować.:confused:
O bezpłatnej opiece znalazłam to:
Dobra wiadomość dla tych, które nie są ubezpieczone. Dnia 07.08.2008 weszło w życie nowe rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej. Zgodnie z rozporządzeniem kobieta jest uprawniona do bezpłatnego leczenia na podstawie faktu, że jest w ciąży. Nie musisz mieć żadnego ubezpieczenia. Bezpłatna opieka ma być zapewniona w czasie połogu oraz dzieciom do 18. roku życia.
Pracownicy placówek medycznych nie mają żadnego prawa żądania od ciebie dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli będą z tym jakieś problemy możesz skontaktować się z Narodowym Funduszem Zdrowia np. telefoniczne.Jednak tak jak któraś napisała prawo prawem,a zaświadczenia żądają.
Rwa kulszowa-współczuję.Miałam przed ciążą i też nie wiele dało się zrobić leczeniem.:-(
Życzę udanych wizyt dzisiejszym mamusiom.
Ja zmykam po córę do przedszkola,a po powrocie zarabiam pizzę.:-)

ugotowałam gar zupki gulaszwej z warzywkami, mniem uwielbiam dania jednogarnkowe ,szybkie i treściwe :-) poza tym nie mam siły stać przy garach i cos tam wymyślać.......rwa kulszowa dalej nie daje mi spokoju, jak kroiłam warzywa to siedziałam na wysokim stołku bo stac nie moge :-( tera poleże chwilke i poczytam książeczke ,musze robić pauzy bo z bólu nie dam rady.......... ehhhhh

Dziewczyny takie idiotyczne pytanie (zresztą jak większość w czasie ciąży :-D ) gdzie jest to spojenie łonowe?? tak na babski ciążowy rozum może mi ktoś wytłumaczyć. Pewnie stwierdzę później że to oczywiste ale co tam :-D Czytałam że trzeba o tym bólu powiedzieć lekarzowi.

Dziewczyny Ci już opisały, na schemacie spojenie łonowe opisane jest cyferką 5
skeletpelvispubis.jpg

Wy tu o jedzeniu, a ja taaaaaaaaaaaaaaaaka głodna:p
A jeszcze poczekam z 40minut na męża:( I dopiero się biorę za obiad:(

OOOOO matko Lencja;):):) Dzisiaj widzę że mamy lekcję biologii na forum:)

Wy tu o jedzeniu, a ja taaaaaaaaaaaaaaaaka głodna:p
A jeszcze poczekam z 40minut na męża:( I dopiero się biorę za obiad:(

OOOOO matko Lencja;):):) Dzisiaj widzę że mamy lekcję biologii na forum:)
Jak obrazowo to obrazowo na maksa a co :) Ja tam do wzrokowców należę i zawsze mi lepiej jak coś mogę zobaczyć :)

ugotowałam gar zupki gulaszwej z warzywkami, mniem uwielbiam dania jednogarnkowe ,szybkie i treściwe :-) poza tym nie mam siły stać przy garach i cos tam wymyślać.......rwa kulszowa dalej nie daje mi spokoju, jak kroiłam warzywa to siedziałam na wysokim stołku bo stac nie moge :-( tera poleże chwilke i poczytam książeczke ,musze robić pauzy bo z bólu nie dam rady.......... ehhhhh

Jak możesz to zamieść w gotujących przepis na gulaszową :p ja pewnie jutro lub pojutrze będę musiała przerobić rosołek na bardziej treściwą zupę bo dla mojego męża rosół to woda ze smalcem :p

Anecznik to boli dokladnie miedzy nogami
na najblizszej wizycie powiem mu o tym, mam nadzieje ze nie rozlezie sie za bardzo bo chce rodzic normalnie
bym sie wkurzyla gdyby zdrowa ciaza musiala sie zakonczyc cc z powodu jakiegos spojenia

Ewus to jednak sen sie nie spelnil, jednak gratuluje Ci dwoch chlopakow
rosna urwiski hehe

reklama
Do góry