reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Czyli tak naprawde dokładnej wagi nie podaje ,no to dobrze.

Lubie tak przykładAC REKE NA BRZUCHU I TAK FAJNIE CZUC JAK MALUSZEK SIE RUSZA. kurde caps mi sie właczył- sorkas. Lubicie tez tak robic?

Jestem w szoku jak piszecie że lekarz nie bada was ginekologicznie na każdej wizycie.
U mnie podstawą jest "wskakiwanie" na samolot, to jeszcze przed ważeniem, USG, wynikami i wszystkim innym.

Niestety też nie wiem ile Natalcia waży teraz, ale USG już nie długo w czwartek:)))

Co do kopniaczków, to starałam się wczoraj nagrać małą co wyprawia, ale jak zaczęłam to ona jak na zawołanie się uspokoiła:)

Witajcie Kochane ale dzisiaj piękna pogoda...ja byłam za zakupach;)Zakupiłam karnisz do sypialni i farbę;)
Ale dzisiaj aktywność na forum;)
Co do moherów to niestety ale taka rzeczywistość w moim mieście....
Hefi fajny Avatar
Gosiagro zaraz patzrę na opis łóżeczka bo też chcę zamówić;)
Liliti życzę powodzenia.....
Witam nowe mamusie.....

Ostatnia edycja:
Ja takze lubie przykladac reke jak mala sie wierci:) ale niestety po malu jest to bardzo bolesne;/ zawsze dostaje w lewe zebro, a dzin nad ranem jak sie wiercila to czulam jakby nozka jej pod zebro sie zesmykla i probowala ja wyciagnac bo tak tymi nozkami szamotala i w dotatku taki bol mi sprawila ze zaczelam jeczec, ten moj sie obudzi i pyta sie cos sie dzieje a ja na to mala walczy z zebrem...hihi

Bylam dzis w aptece bo ostatnio zauwazylam ze krwawia mi dziasla;/ odrazu kupilam fiolet na spirytusie i gaziki, po malu zbieram to co trzeba;)

Hmmm a dlaczego dziecka szczepić nie chcesz?? Masz jakieś złe doświadczenia z tym związane??
Ja jako dziecko miałam różne odczyny poszczepienne, oczywiście nikt tego nie rejestrował, i jedyna odpowiedź lekarza "może tak się zdarzyć". Poza tym zachorowałam na gruźlicę po zaszczepieniu na nią - co jest dla mnie bezpośrednim dowodem na szkodliwość i nieskuteczność szczepień.

A z nie swojego podwórka że tak powiem, znam różne przypadki nawet ciężkich uszkodzeń układu nerwowego. Wiem że dużo dzieci dobrze, lub pozornie dobrze znosi szczepienia, ale u pewnego % dochodzi do poważnych powikłań, nie można więc powiedzieć że szczepionki są bezpieczne, ja nie zaryzykuję możliwości znalezienia się w tym % skutków ubocznych, tym bardziej że mówimy o wprowadzeniu do organizmu niemowlęcia, którego układ nerwowy i immunologicznego jest jeszcze niedojrzały, różnych substancji chemicznych w tym metali ciężkich.

Kraje UE są zobowiązane co roku raportować do WHO reakcje poszczepienne i informacje o szczepieniach. Polska raportuje jedynie % zaszczepienia (95-98%), żadnych odczynów poszczepiennych, powikłań nie raportuje, lekarze mimo że mają obowiązek zgłaszać takie przypadki nie robią tego. Inne kraju UE zgłaszają co roku tysiące powikłań po różnych szczepionkach... a w Polsce normalnie cud wszyscy zdrowi :-(

annajak - powiedz mi co zawarłaś w tym oświadczeniu, że nie wyrażasz zgody na szczepienie? Ja też się skłaniam do tego aby nie pozwolić na szczepienie tuż po narodzinach.
Ja mam takie proste "ja, niżej podpisana/y ........... nie wyrażam zgody na zaszczepienie mojego dziecka ........... urodzonego w szpitalu .......... przeciwko WZW typu B i gruźlicy" i podpisane przeze mnie i męża.
Poza tym ostatnio przeczytałam, że można powiedzieć, że się chce na to zaszczepić tylko że 6w1 z czymś tam, nie wiem tylko jaką ewentualnie konkretną szczepionką można się tak zasłonić.

reklama
Do góry