reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Podobno coś w tym temacie zmienili, ale ja na wszelki wypadek mam to zaświadczenie, zresztą lekarka nie mówiła nic, że nie trzeba, więc może to jednak plotki, że nie trzeba mieć.

A ktoś tu chyba pisał, że po 3 tygodniach dostał becikowe.

Moja znajoma czekała miesiąc;)A powiedzcie czy to prawda, że nie trzeba mieć tego zaświadczenia, że się było pod kontrolą od 10 tyg??
w Toruniu wymagają zaświadczenie, że się w ciąży min 1 raz było u lekarza, oryginał aktu urodzenia, dowód osobisty
jeśli się złoży papiery do 10 dnia danego mies to się dostaje w tym samym miesiącu, a jeśli się złoży po 10 danego miesiąca to dopiero w nastepnym wypłacają, tak przynajmnije mnie pani w urzędzie poinformowała

no dobra chyba się w końcu dogadałam z moja prawą piersią:-) , ale byłam z małą na spacerze i zaszłam do przychodni, żeby lekarka ją obejrzała, bo wyczułam w tym bolącym miejscu jakiś guzek mały i okazało się,że to jeden kanalik się zapchał i dlatego tak się narobiło, zaleciła mi lekarka żebym ściągała pokarm, masowała i polewała na przemian zimną i ciepłą wodą i po jednym razie już pomogło, także dziewczyny dziękuje za rady!!! bo to samo radziłyście:-)
A przy okazji lekarka obejrzała Igę i jej pępek, na szczęście to tylko złe gojenie się, bez żadnego zapalenia i mam radę dla dziewczyn z tym samym problemem, jeśli skóra na około pępka nie jest zaczerwieniona to nie ma się czym przejmować, bo dzieciom od gorąca może się źle goić i należy pępek jak najczęściej wietrzyć. I najważniejsze Iga przez 12 dni przytyła 400g:szok: i waży teraz 3440 a jak wychodziłyśmy ze szpitala było 3040, tak więc mam małego głodomorka w domu.:-)

ewuś- chłopaki- słodziaki, oj będą łamali kobiece serduszka:-)
kasiulka- my składaliśmy papiery 10 czerwca a 21 maja być pieniądze na koncie, ale to pewnie zależy od ośrodka w którym składasz

Witajcie,

scorpioniczka i ewus piękne te wasze chłopaki;-)
cobra co się stało? Taki dramatyczny Twój post;-)
lena rzeczywiście nie za ciekawie z tą karuzelką ale mam nadzieję że przyjdzie tak jak Ci pani obiecała. A swoją drogą to jak tak można, wziąć sobie pieniądze i co?? myślą że ludzie zapomną?

Jestem nieziemsko głodna, chyba zaraz sobie spaghetti na szybko zrobię;-)
Na wątku SMS jest wiadomość od Kasiek1983. Jak dostaję Sms-a z nieznanego numeru to już wiem o co chodzi:-D

Witajcie,

scorpioniczka i ewus piękne te wasze chłopaki;-)
cobra co się stało? Taki dramatyczny Twój post;-)
lena rzeczywiście nie za ciekawie z tą karuzelką ale mam nadzieję że przyjdzie tak jak Ci pani obiecała. A swoją drogą to jak tak można, wziąć sobie pieniądze i co?? myślą że ludzie zapomną?

Jestem nieziemsko głodna, chyba zaraz sobie spaghetti na szybko zrobię;-)
Na wątku SMS jest wiadomość od Kasiek1983. Jak dostaję Sms-a z nieznanego numeru to już wiem o co chodzi:-D

Ja tez robie spaghetti i jest walka z mezem o sos ja chce ieczarkowy a on pomidorowy;)

reklama
Ja już cistao mam zrobione;)Zwykły biszkopt przekładany kremówką na to truskawki zalane galaretką;)A spaghetti sie robi;)

Do góry