reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny, mamy pierwszy ząbek :-D

gratuluje:-D

ale jak długo potrafiłaś wytrzymać jej płacz? ja próbowałam głaskać trzymać za rączkę ale nic to nie dawało:sorry2: a jak przytulam do cyca to od razu spokojny pociuma kilka razy i zasypia:rolleyes:
A jeszcze do ciebie Gosiu mam pytanie:-), spotkałam się raz z Twoją odpowiedzią na kogoś post że stymulujesz rozwój córeczki poprzez jakieś rysunki, czy karty zawieszane przy łóżeczku:confused: mogłabyś mi co nieco przyblizyć coś na ten temat i ew. powiedziec gdzie znajde takie pomoce?

na początku płakała z 15 minut z przerwami, płakała uspokojała się i za chwile znów płakała, z każdym dniem było krócej, najtrudniej przetrwać ten płacz ale ja uważam, ze warto się było przemęczyć:tak:

jeżeli chodzi o karty pochodzą one z zabaw fundamentalnych, teraz ich już nie używam, bo teraz już inne rzeczy barwniejsze interesują Maje. Sa to proste wzory czarno-białe, które na wcześniejszym etapie interesują dzieci. Maja potrafiła wpatrywać się w nie jak zahipnotyzowana. ćwiczyłam tez jej główkę przesuwając kartę przed oczyma a ona wodziła za nią oczyma i przekręcała główkę od lewej do prawej. Jeżeli je chcesz to podaj maila to ci wyślę.

dorotka28de - a widzisz jakiego masz dzielnego synka:-)zuch chłopak
agusia44 - ślicznego masz synka:-) a synek ma śliczny pokoik:-)

Ja mieszkam po prawicy, ale w moim aucie nie da się zapiąć nosidełka (za krótkie pasy!!!! z przodu i z tyłu:/) więc nie bardzo mam się jak wybrać. Ale piszę się na wspólne wiosenne spacery po Mazowieckim Parku Kr., bo pisałaś, że masz do niego blisko :-)

Ktoś tu dziś pisał, że mężczyźni dojrzewają do 5 roku żcia a potem to już tylko rosną?:-D Oto najlepszy przykład-mój kochany mąż: cieszyłam się, że nie muszę dziś robić obiadu i tylko kaszę ugotuję, bo przygotowałam w sobotę klopsiki w sosie pom., tak żeby wystarczyło nam jeszcze na dzisiaj (specjalnie mówiłam o tym głośno!). Wyjmuję garnek z lodówki, a tam wieje pustką i zostały na dnie tylko 4 :baffled::confused::szok::-D No czy on liczył na to, że się nie zorientuję??!! :-D:rofl2::errr::-D

no to teraz dostanie samą kasze na obiad:-):-):-)

magdalena79 - z usypianiem w łóżeczku to u nas było tak że od samego początku odkładałam Oskara do łóżeczka po karmieniu i on nie zna innej metody usypiania:-)co do kanalikow - nie jest to przyjemne ale do przeżycia - nastaw się jednak napłacz - niestety

zyrraffka - ja nie podaję juz wit. k za to vit D ciągle w uzyciu i ostatnio lekarka powiedziała że napewno przez okres zimowy nadal będzie podawana

klementinka - pewnie masz rację z kurierem - ale zapewne trudne to bedzie do udowodnienia, tak czy inaczej próbować wart - powodzenia

Tak. Złożyłam reklamację i czekam... czekam...

Dziewczyny, mamy pierwszy ząbek :-D

GRATULACJE!!!

magdalena79 - z usypianiem w łóżeczku to u nas było tak że od samego początku odkładałam Oskara do łóżeczka po karmieniu i on nie zna innej metody usypiania:-)co do kanalikow - nie jest to przyjemne ale do przeżycia - nastaw się jednak napłacz - niestety

a powiedz mi czy oni usypiają dziecko czy na żywca to robią?

Jeśli chodzi o wit K to karmiąc piersią podawałam ją do ukończenia przez Michałka 3 miesięcy(taką inf. mam w książeczce zdrowia) natomiast nadal podaje wit D i cebionmulti

no i gratuluje ząbka córeczko kasiulki:-)

a powiedz mi czy oni usypiają dziecko czy na żywca to robią?

Jeśli chodzi o wit K to karmiąc piersią podawałam ją do ukończenia przez Michałka 3 miesięcy(taką inf. mam w książeczce zdrowia) natomiast nadal podaje wit D i cebionmulti

no i gratuluje ząbka córeczko kasiulki:-)

7 lat temu nie usypiali, myśle ze teraz tego tez nie robią

reklama
Witam kochane Czerwcóweczki!!!

Przepraszam z góry że nikomu nie odpisuje ale mam problem z zapamiętaniem kto co pisał... :( very sorry

Czadowe foteczki, przepiękne dzieciaczki i cudowne mamusie!

Co do teściowej i zakupów, to wolałabym żeby nic nie kupowała bo kompletnie nie ma gustu i kilka rzeczy co mały od niej dostał po prostu chyba nigdy mu nie założę... :(

Laseczki, jak to robicie że Wasze maleństwa nie mają ostających uszek? Mój tak wierci głową że uszka ma już takie ostające że szok... :( co mu poprawie to ruszy główką i odgięte po raz któryś!!!

Teraz pytanko do tych doświadczonych w podróżowaniu za granice... bodajże Agi78 wyjeżdżała z malutką? za 3-4 tygodnie planujemy lecieć do Irlandi do rodzinki. Jak to wygląda? Można mieć wózek? Fotelik samochodowy? w podręcznej można mieć dla małego napój??? nic nie wiem... muszę zadzwonić do linii lotniczych...

Do góry