reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie

Nie pisalam,bo w pitaek byłam padnieta,a wczoraj mialam zjazd.

Ale juz pisze,ze w piatek wybrałam sie z kolezanka i naszymi czerwcowymi pociechami 40km do miasta na zakupy . I to był błąd :szok:. Dwa 5cio miesieczniaki w jednym samochodzie - to koszmar- jeden przez drugiego głosniej ryczał , jechałysmy do domu 2 godz,bo nie mogłysmy ich uspokoic :no::no::no:. A moj dzinks jak zwykle jest dzieckiem spokojnym na zakupach - tak jakis czort w niego wstąpił :angry::szok:. Juz lepiej jak jade ze swoim D,bo przynajmniej go ponosi i jest spokoj,a tak niestetey ,nic przymierzyc , nigdzie wejsc, no po prostu sie nie dało. Wiec zmordowane wróciłysmy.:crazy::confused::sorry2:

A w sobote musialam rano pedzic i zawiesc małego do pseudo babci i lece na zajecia,a tam nikogo nie ma ,bo wszystkie laski sie spozniły. I ta babeczka co nam prowadzi zajecia praktyczne w Spa to tak na nerwa mi zadziałała,ze nie pytajcie :crazy:, nie chcialam sie polozyc na masaz twarzy i dekoldu,bo po nim mam zaraz bole migrenowe,a nie moge sobie na to pozwolic przy małym dziecku,ale ona tego oczywiscie nie rozumie:confused: no i sie wkurzyłą,ze jedna laska nie miala na kim pocwiczyc,bo ja nie chcialam, noz kuzwa,ale jak ja tydzien temu nie mialam na kim to było wtedy zajebiscie :angry:. I wogole mam nerwa na ta szkołe juz:angry:

Wiec tyle o mnie na dzis. :baffled:

reklama
Tesciowie juz jada z wizyta, wiec tylko sie przywitam, ale widze ze rzeczywiscie weekendowy zastoj :)
Milego dnia!

Koriander a twój mąż jest obcokrajowcem, czy po prostu tescie w NL mieszkają?

a to się tak da? nie obślini się? nie zwymiotuje na siebie? u mnie jak Filip był malusieńki to dawało radę cały dzień nie przebrac, ale teraz to albo mega kupał i wszystko do prania, albo obsliniony jak buldog, a teraz jak zęby ida to znów wynmotuje/ulewa

u mnie też by się nie dało bez przebierania:no:, Maja nie wymiotuje ani nie ulewa, ale ślini się i body zawsze mokre, na noc zawsze ją przebieram w pajacyka, który potem ma jeszcze na 2-3 noce i daje do prania

Witajcie

Ale juz pisze,ze w piatek wybrałam sie z kolezanka i naszymi czerwcowymi pociechami 40km do miasta na zakupy . I to był błąd :szok:. Dwa 5cio miesieczniaki w jednym samochodzie - to koszmar- jeden przez drugiego głosniej ryczał , jechałysmy do domu 2 godz,bo nie mogłysmy ich uspokoic :no::no::no:. A moj dzinks jak zwykle jest dzieckiem spokojnym na zakupach - tak jakis czort w niego wstąpił :angry::szok:. Juz lepiej jak jade ze swoim D,bo przynajmniej go ponosi i jest spokoj,a tak niestetey ,nic przymierzyc , nigdzie wejsc, no po prostu sie nie dało. Wiec zmordowane wróciłysmy.:crazy::confused::sorry2:

A w sobote musialam rano pedzic i zawiesc małego do pseudo babci i lece na zajecia,a tam nikogo nie ma ,bo wszystkie laski sie spozniły. I ta babeczka co nam prowadzi zajecia praktyczne w Spa to tak na nerwa mi zadziałała,ze nie pytajcie :crazy:, nie chcialam sie polozyc na masaz twarzy i dekoldu,bo po nim mam zaraz bole migrenowe,a nie moge sobie na to pozwolic przy małym dziecku,ale ona tego oczywiscie nie rozumie:confused: no i sie wkurzyłą,ze jedna laska nie miala na kim pocwiczyc,bo ja nie chcialam, noz kuzwa,ale jak ja tydzien temu nie mialam na kim to było wtedy zajebiscie :angry:. I wogole mam nerwa na ta szkołe juz:angry:

współczuje zakupów, zajęcia w Spa:-), a co ty studiujesz?

My zmykamy zaraz na spacerek, trzeba korzystać, 17 stopni w listopadzie:szok::szok:

Witajcie

Nie pisalam,bo w pitaek byłam padnieta,a wczoraj mialam zjazd.

Wiec tyle o mnie na dzis. :baffled:

jak byś następnym razem nie miałą na kim poćwiczyć to dzwoń do mnie :) mi się marzy SPA:)

a to mój żółwik kochany:
Zobacz załącznik 300310

i Filipek przez parę sekund siedzący:
Zobacz załącznik 300312

Ostatnia edycja:
j
a to mój żółwik kochany:
Zobacz załącznik 300310

i Filipek przez parę sekund siedzący:
Zobacz załącznik 300312
Superowy chłopczyk;-) Jeju dzieciaczki niedługo zaczną siedzieć...o rany,ale leci...
Z tym przebieraniem to widzę, że jestem najbardziej wyrodną matką :-D U mnie mały jest w tym samym ciuszku od kąpieli do kąpieli. Stwierdziłam, że będę go częściej przebierać kiedy zacznie się czołgać lub coś w tym stylu.
U mnie nie dałoby razy tak:no: Ja muszę małego ze 4 razy przebrać a są dni co tylko 1.W zależności jak się potoczy z ulewaniem.Ale jakbym nie musiała to też spokojnie by był od kąpania do kąpania:tak:;-)

No i jak przenosicie małego dzisiaj???

U nas niedzielnie i nic się nie dzieje...
Alanek grzecznie śpi...

U nas nocka straszna. Łukasz budził się co chwilę a od 2 nie było spania, brzuszek go bolał i strasznie płakał dopiero po jakimś czasie zrobił kupę ale nie chciał zasnąć, dopiero o 4:30 zasnął i spał tylko dwie godzinki potem cyc i jeszcze godzine sie przespał.:-:)-(

kasia- śliczny Filipek, jak pięknie siedzi:-)

anecznik- powodzenia z przenoszeniem, u mnie nie było tego problemu bo Łukasz od przyjścia ze szpitala odrazu w swoim pokoju spał.

emalia- zagłosowane

Dzisiaj nicic ze spaceru bo leje strasznie.:-(

Współczuje, u nas śliczna pogoda, słońce pięknie świeci czuć wiosną a nie nadchodzącą zimą :-D Właśnie zbieramy się na basen, a potem do galerii. Muszę przymierzyć parę ciuchów aby później wiedzieć jakie rozmiary na allegro kupować :-)
u nas też ok 17 stopni, słoneczko wychodzi :) po obiedzie u rodziców wyślę ich z Małym na spacer a sama do galerii reklamację na buty zrobić i coś upolować :)

U nas marudzenie od rana :-( Na nabranie sił musiałam wypić kawę i do tego zjeść 3 kawałki serniczka :-) Ostatnie karmienie o 5, nim zdążyłam zasnąć na dobre to o 6ej już pobudka i mała się w żaden sposób nie dała przekonać, że to jeszcze noc jest :-( Nawet tak silne argumenty jak smoczek i cyc nie podziałały :no: Dopiero o 9ej ucięła sobie ok.45minutową drzemkę, a teraz dalej marudzi:-( Trzeba ją nosić na rękach, a najlepiej przy tym odwiedzać "Emilkę z lusterka" i dać się ciągnąć za nos i włosy ;-) Nie wiem, skąd to zamiłowanie do wkładania rączek w mój nos, może szuka deserku po cycu?;-):-D

a to się tak da? nie obślini się? nie zwymiotuje na siebie? u mnie jak Filip był malusieńki to dawało radę cały dzień nie przebrac, ale teraz to albo mega kupał i wszystko do prania, albo obsliniony jak buldog, a teraz jak zęby ida to znów wynmotuje/ulewa
U nas tez co jakiś czas są wieeelkie kupy i np. wczoraj 2 razy się takie zdarzyły i trzeba było przebierać małą, ale u nas kupa jest średnio raz na 3 dni i czasem się nie przelewa z pieluchy :-). Na ślinotok i ulewanie na razie wystarcza śliniaczek i tetra, więc aż tak często nie trzeba przebierać Emilki.:-)
Silny i śliczny chłopaczek z tego Filipka:tak:
ewela28 Ja się piszę na masaż szyi i karku, od wczoraj mnie boli:wściekła/y:
My zmykamy zaraz na spacerek, trzeba korzystać, 17 stopni w listopadzie:szok::szok:
U nas tylko (?) 11 stopni i mgła, ale może padać nie będzie
zyrraffka Moich znajomych córka uwielbia cytrynę od pierwszego spróbowania:tak: Teraz ma ponad 2 lata i zawsze prosi o wyciśnięcie soku z cytryny- ulubiony przysmak:-D

reklama
Witajcie u nas piękna pogoda my na spacerek zarz jak Gaja sie obudzi:)
Zamawiałą któraś z Was foto album na allegro podrzućcie jakieś linki;)
Kasiu Filipek cudowny:)

Ostatnia edycja:
Do góry