reklama

Czerwiec 2010

reklama
hej dziewczyny mam pytanie mje dzicko od wczoraj dostalo jakies dziwnej wysypki. Najpierw pojawila sie ona ba brzuszku potem przeniosla sie na plecki i troszke na glowke. Jakies 4-5 dni temu byla przeziebiona, miala gorączke i biegunke, bylam z nią u lekarza i on przepisal orsalit kroplowke doustną i od tamtego momentu biegunka się wzmorzyla i pojawiła sie ta wysypka. Jak myślicie czy moze to byc uczulenie na kroplówkę??? proszę pomóżcie

wrrrr napisałam pół posta i wyłączyli mi prąd na chwilkę:(
Jasiek śpi może uda się troszke nadrobić:)
Aisa- Jak sie robi placki według 5 przemian?
Izia- gratuluję ząbka!!!!!
Koriander - Nie dawno własnie myślałam że nasze gusta kulinarne są bardzo podobne:):):) Co do owoców morza to nie przepadam , krewetki zjem ale juz osmiorniczki czy kalmara nie ruszę , może dlatego że u nas nie ma świerzych tylko mrożone i tez nie trafiłam na dobrze przyrządzone:)
Ja też nie uzywam gotowych rzeczy , nawet mieszanek przypraw (typu przyprawa do grila) nie kupuję. Przyprawy kupuję pojedyncze ale większośc właśnie mam z ogródka (mojej mamy) lub doniczki:) W mieszankach przypraw też są dziwne "udziwniacze"
To takie moje zboczenie "odziedziczone" po mamie:)
Lenka- Zgadzam się że w marketach można pomarzyć o eko warzywach , ziołach itp , jednak uważam że jest to mniejsze zło. U nas tez mozna kupic nasionka podstawowych bez chemii i poprostu je wysiac w doniczce na oknie:)
IWO - bardzo ładne imię:)
Co do fixów mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoimi wypowiedziami ale jak wyżej mam fioła na tym punkcie i uważam że walory smakowe nie są porównywalne z tym samym daniem przygotowanym bez ulepszaczy:) Ja np zawsze wyczuję w żurku proszek:) bleee
Kasiek - Cieszę się że udało się danie:) Powiedz co masz dzisiaj w lodówce to zarraz Ci cos wymyślę:)
Sealet - gratuluję gadulenia i stania:) Ja zaczęłam się martwić bo Jasiu wcześniej gadał baba , mama , gugu gaagaga a od jakichś 3 tygodni przestał i tylko mmmmmmmmmmm i takie plujące "dzzziiiiidzziiiiuu" , może wróci jak u Agatki:)
Kajdusia - Jakie to słodkie!!:) Pierwsza miłosć:)
Koleżanka ma synka też tak mniej wiecej 4 lataka i uwielbiam słuchac co on mówi:)
Kiedyś siedzi z babcią i mówi "Babciu ty to jesteś taka stara a dinozaury pamiętasz???" - spadłam z krzesła- mały a taki bystry:) Już się nie moge doczekac aż jasiek zacznie takie rzeczy mówić:):P
Zdec - powodzenai w pracy!
Milka - BRAVO dla Ercia!!!
Emalia - Jasiek SUPER , jak pięknie stoi:)
Ufffff troszke się udało!!!! 2 razy chciałam zaznaczyć:P

Wg 5 przemian placki to dodawanie składników kolejno wg smaków: slodkie, ostre, slone, kwasne, gorzkie tid.
Jesli ktos jest zainteresowany to moge dac przepis na placki ziemniaczane. Ale podajcie mi prosze jeszcze raz linka gdzie umiescic ten przepis.... ;)

No to teraz napisze co u mnie bo Teściowa zajmuje sie Basią. Pozwoliłam jej sie nią zająć trochę wiecej bo jutro Teściowa wyjeżdza na 3 tygodnie do sanatorium, wiec niech sie nacieszy wnuczką.

Ja sobie radzę coraz lepiej, ale nie mam juz tyle czasu na kompa. Jak tylko Basia śpi to śpie z nią, albo robie jakiś obiad itp.

Wymusiłam na mężu termin przeprowadzki! Bylismy we walentynki w chińskiej knajpie (sami) i w koncu mielismy czas zeby bez pispiechu pogadac. Takze przed roczkiem Basi sie przeprowadzamy. Jeszcze nie wszystko tam bedzie, ale mysle ze najpotrzebniejsze rzeczy beda, a miesiac czy dwa bez TV wytrzymam :) W koncu we wakacje i tak leca same powtorki :)

W marcu bedzie kuchnia, potem w salonie panele. Malowanie domu, dokonczone utwardzenie, jeszcze trzeba kupic jakis wypoczynek naroznikowy, ławe, stół z krzesłami do jadalni ... no a reszta czyli: dwie szafy na cale sciany (mąż zrobi sam) i inne pierdoły takie jak lampy, zasłony, firany no i OGRÓD to sie bedzie juz robic i dobierac jak bedziemy mieszkac. Musze jeszcze kupic garnki do gotowanie i jakis komplet talerzy.... sporo jeszcze tego ale chyba damy rade :) mamy 3 miesiace :)

Trzymajcie kciuki! Bo mam dosyc mieszkania w tym domu! Tutaj rano jak mam zejść z Basia na sniadanie to musza ja ubrac w dodatkowe ciuchy bo czasem po nocce jest tylko 17-18 stopni!!!! Rano dopiero wlańczamy piecyki, bo jest nad tym kontrola a w nocy nie ma.
Mam dosc tej chaty.

Mysle zeby w nowym domu wziaść NETA z ERY. Co o tym myslicie? Macie ktos z ERY internet?

O O - mam lenia!
Chciałam powiedziec że moje pranie chyba nigdy nie było tak czyste jak dzisiaj będzie!!! 2 razy wyłączyli na chwilkę prąd a ta głupia pralka od nowa prać dwa razy zaczęła. Zeszłam na dół bo powinno już się skończyc a tutaj początek prania! Chyba mi z czarnych rzeczy zrobią się białe:P:P:P

PANIE KOCHANE PANIE? KAWĘ???? że w sensie czy napijecie się ze mną sie?:P

lena - na razie nie powinno się gotować zupek na mięsku bo za dużo alergenów jest w wywarze - ponoć bezpiecznie jest od 10 miesiąca dopiero...co do imienia to też bym nie zmieniłą, ale tak jak u Kajdusi dominuje wersja męska imienia czyli Agatek Gagatek ;)
Perfecta - znow brzmisz mniamuśnie, i z chęcią wypiję kawkę :)
aisa - powodzenia w przeprowadzce, w internecie nie pomogę bo mam stacjonarny
Agi78 - super nocka :)
emalia - Strongman z Jasia że ho ho
Milka - gratulujemy postępów w raczkowaniu. Agatka dzisiaj zaczęła samodzielnie zwiedzać mieszkanie, nie zwracając uwagi na to, że ja z nią nie idę ;)
Kajdusia - nam taka biała smakuje :) a że danie łatwe i nieskomplikowane to pojawia się w jadłospisie

reklama
Perfecta - idealnie wstrzeliłaś się z tą kawką :) Agatka zasnęła, mąż też bo walczy z bólem głowy a pies pochrapuje na kanapie :) Cisza... spokój... kawa... hmmmmm.... dobrze mi....

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry