wrrrr napisałam pół posta i wyłączyli mi prąd na chwilkę

Jasiek śpi może uda się troszke nadrobić
Aisa- Jak sie robi placki według 5 przemian?
Izia- gratuluję ząbka!!!!!
Koriander - Nie dawno własnie myślałam że nasze gusta kulinarne są bardzo podobne

Co do owoców morza to nie przepadam , krewetki zjem ale juz osmiorniczki czy kalmara nie ruszę , może dlatego że u nas nie ma świerzych tylko mrożone i tez nie trafiłam na dobrze przyrządzone
Ja też nie uzywam gotowych rzeczy , nawet mieszanek przypraw (typu przyprawa do grila) nie kupuję. Przyprawy kupuję pojedyncze ale większośc właśnie mam z ogródka (mojej mamy) lub doniczki

W mieszankach przypraw też są dziwne "udziwniacze"
To takie moje zboczenie "odziedziczone" po mamie
Lenka- Zgadzam się że w marketach można pomarzyć o eko warzywach , ziołach itp , jednak uważam że jest to mniejsze zło. U nas tez mozna kupic nasionka podstawowych bez chemii i poprostu je wysiac w doniczce na oknie
IWO - bardzo ładne imię

Co do fixów mam nadzieję że nikogo nie uraziłam swoimi wypowiedziami ale jak wyżej mam fioła na tym punkcie i uważam że walory smakowe nie są porównywalne z tym samym daniem przygotowanym bez ulepszaczy

Ja np zawsze wyczuję w żurku proszek

bleee
Kasiek - Cieszę się że udało się danie

Powiedz co masz dzisiaj w lodówce to zarraz Ci cos wymyślę
Sealet - gratuluję gadulenia i stania

Ja zaczęłam się martwić bo Jasiu wcześniej gadał baba , mama , gugu gaagaga a od jakichś 3 tygodni przestał i tylko mmmmmmmmmmm i takie plujące "dzzziiiiidzziiiiuu" , może wróci jak u Agatki
Kajdusia - Jakie to słodkie!!

Pierwsza miłosć

Koleżanka ma synka też tak mniej wiecej 4 lataka i uwielbiam słuchac co on mówi

Kiedyś siedzi z babcią i mówi "Babciu ty to jesteś taka stara a dinozaury pamiętasz???" - spadłam z krzesła- mały a taki bystry

Już się nie moge doczekac aż jasiek zacznie takie rzeczy mówić

Zdec - powodzenai w pracy!
Milka - BRAVO dla Ercia!!!
Emalia - Jasiek SUPER , jak pięknie stoi

Ufffff troszke się udało!!!! 2 razy chciałam zaznaczyć